Recept Chléb faraonů

bedla Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Droždí rozdrobíme do vlažné vody a necháme na teplém místě rozpustit. Do mísy přesijeme hrubou mouku, přidáme kvásek, olivový olej, sůl a po částech přimícháváme vlažnou vodu smíchanou s mlékem. Protože jsem tekutinu neměřila, ale přidávala podle svého pocitu, nemusí být můj odhad přesný. (U nás se vše zpracovává v robotu a pak ještě ručně.) Do dobře zpracovaného těsta přidáme nakrájená sušená rajčata a ještě jednou propracujeme. Povrch bochánku vytvořeného z těsta potřeme olivovým olejem a necháme vykynout. Protože byl teplý den, těsto vykynulo do půl hodiny a objem se zdvojnásobil. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a rukou či pomocí válečku vytvoříme placky vysoké kolem půl centimetru. Poprášíme moukou a necháme kolem 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10-12 minut. Placky se nafouknou a mají zlatavou barvu. Ihned po upečení placky dáme na čistou utěrku a za pomocí peroutka a vlažné vody je pomažeme. Přikryjeme další utěrkou a necháme změknout. Během 5-10 minut jsou placky vláčné a moc chutné. Tak jsem Vám to popsala, jak nejlépe umím a vložila na přání několika labužnic. Nechte si chutnat. Autorkou receptu je Lada

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 06.08.07 vloženo
  • 9589x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500 g pšeničné hrubé mouky
  • 15-25 g droždí
  • 3 PL vlažné vody na kvásek
  • 1 PL olivového oleje
  • 160-200 ml vlažné vody smíchané 1:1 s mlékem
  • 5 PL horké vody na sušená rajčata
  • sušená rajčata (použila jsem 5 ks rajčat naložených v olivovém oleji)
  • 1 PL hrubé soli (použila jsem jen 1/2 PL soli).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chléb faraonů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chléb faraonů

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chléb faraonů - Yvette ...

nemáš zač, ať se povede.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chléb faraonů

Bedlulinko,
mooooc pekne dekuji. Urcite vyzkousim. Mej se moc krasne a jeste jednou mockrate diky!!!!!!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chléb faraonů - jolan ...

šikulka byl ten, kdo tam ta rajčátka přidal. Vždy je to jen o tom nápadu … a že je chutný netřeba chválit. Pěkný den.
Dando … ke grilování, ulamovat kousky a šmejdit po talíři … ale teď mě neproklínej …až budu za oponou… zdravím.
Ještě k té mouce, nejvíce se používá hladká, ale z hrubé, z které jsem již dopředu měla obavy …v pohodě, nebojte se ji použít.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chléb faraonů

Znám, moc dobré ! Znám bez sušených rajských. V Egyptě tomu snad říkají „ejš“. Mockrát jsem obdivoval dopravce ejšů, jak v úzké uličce mezi lidmi osly a povozy, s rukama v kapsách, na kole, na hlavě asi 2 m prkno a na prkně naloženo ejšů co se vešlo. kličkoval a nikdy jsem neviděl že by něco upadlo. Vždy dopravil dobře.
Moc dobrý recept. zdravím

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chléb faraonů - Bedlo :-)

díky, včera jsem na něj podle tvého návodu koukala, přečetla i komentáře, tak oceňuji tvé vychytávky, stejně mě ze všeho nejvíc naladila fotka ve tvém deníčku :-))

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chléb faraonů-Bedli...

…ty si sikovna…to je vlastne arabsky chlebik akurat su tam rajcata navyse-so susenymi rajcatkami to je urcite dobrota…krasny den ;)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz