Recept Chléb a housky na příští ráno

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chléb a housky na příští ráno

Úvod

Vychází-li z trouby nádherná vůně čerstvých houstiček, nevydrží v posteli ani ten nejtvrdošíjnější spáč. Doba pečení je odvozena od druhu použité trouby. Pro elektrickou je čas delší, protože se musí počítat s rozehřátím trouby.

Postup

Kvasnice rozmícháme v hrníčku s cukrem, dokud se nerozpustí. Mouku dáme do zadělávací mísy, přidáme olej, 1/4 litru vody a rozpuštěné kvasnice. Těsto osolíme. Pomocí hnětače ručního mixéru zpracováváme těsto...nejdříve pomalu a potom na stupni č. 2, dokud není těsto hladké a nepřichytá se kraje. Mísu s těstem přikryjeme a na noc postavíme do lednice. Jakmile ráno vstaneme, těsto prohněteme a vytvarujeme buď houstičky, které klademe na vymaštěný plech, nebo 2 veky, které vložíme do vymaštěné formy. Povrch houstiček potřeme olejem a posypeme podle chuti sezamem, kmínem nebo mákem. Po 20 minutách je vložíme do nepředehřáté trouby. *Elektrická trouba: 225° C, plyn: stupeň 4-5* jedna houstička má 820 J, tj. 196 kalorií. *Tip pro zmražení:* Zmrazte teplé, rozpečte v hliníkové fólii (alobalu). Doba zmražení: do 4 měsíců.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 02.04.04 vloženo
  • 5923x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 nebo 25 minut

Ingredience

  • *Rozpočet na 2 veky nebo 12 housek:*
  • 1 balíček kvasnic (*cca 42 g*)
  • 1 PL pískového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 KL soli
  • 4 PL oleje.
  • *Tip:*
  • Hladkou mouku zpoloviny zaměňte za celozrnnou. Aby se pečivo více lesklo, potřete jej vodou, v níž jste rozpustili sůl.

Doporučená příloha

  • vše, nač máte zrovna chuť: sladké, pikantní, nářez, sýr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.06.16 17:45

Přiznám se, že jsem posera a netroufla si dát to do nepředehřáté trouby… (snad příště ;) )
Využila jsem tip v rozpisu: dala mouku půl napůl: hladkou a celozrnnou.
Těsto připraveno večer a pečeno před polednem dnes, aby byly včas ke svačině a na večer.
No, po dlouhé době musím péct zítra nanovo, většinou stačí péct ob den :)
Pokud máte někdo zkušenost s tím pečením v nepředehřáté troubě - uvítám zmínku… Já si netroufla…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Chléb a housky na příští ráno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jana.kou
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chléb a housky na příští ráno

Vrtá mi hlavou, že se pečivo dá do nepředehřáté trouby. Opravdu jsou housky dobré? Děkuji za odpověď! Jana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz