Recept Chléb a housky na příští ráno

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chléb a housky na příští ráno

Úvod

Vychází-li z trouby nádherná vůně čerstvých houstiček, nevydrží v posteli ani ten nejtvrdošíjnější spáč. Doba pečení je odvozena od druhu použité trouby. Pro elektrickou je čas delší, protože se musí počítat s rozehřátím trouby.

Postup

Kvasnice rozmícháme v hrníčku s cukrem, dokud se nerozpustí. Mouku dáme do zadělávací mísy, přidáme olej, 1/4 litru vody a rozpuštěné kvasnice. Těsto osolíme. Pomocí hnětače ručního mixéru zpracováváme těsto...nejdříve pomalu a potom na stupni č. 2, dokud není těsto hladké a nepřichytá se kraje. Mísu s těstem přikryjeme a na noc postavíme do lednice. Jakmile ráno vstaneme, těsto prohněteme a vytvarujeme buď houstičky, které klademe na vymaštěný plech, nebo 2 veky, které vložíme do vymaštěné formy. Povrch houstiček potřeme olejem a posypeme podle chuti sezamem, kmínem nebo mákem. Po 20 minutách je vložíme do nepředehřáté trouby. *Elektrická trouba: 225° C, plyn: stupeň 4-5* jedna houstička má 820 J, tj. 196 kalorií. *Tip pro zmražení:* Zmrazte teplé, rozpečte v hliníkové fólii (alobalu). Doba zmražení: do 4 měsíců.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 02.04.04 vloženo
  • 6078x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 nebo 25 minut

Ingredience

  • *Rozpočet na 2 veky nebo 12 housek:*
  • 1 balíček kvasnic (*cca 42 g*)
  • 1 PL pískového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 KL soli
  • 4 PL oleje.
  • *Tip:*
  • Hladkou mouku zpoloviny zaměňte za celozrnnou. Aby se pečivo více lesklo, potřete jej vodou, v níž jste rozpustili sůl.

Doporučená příloha

  • vše, nač máte zrovna chuť: sladké, pikantní, nářez, sýr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.6.16 17:45

Přiznám se, že jsem posera a netroufla si dát to do nepředehřáté trouby… (snad příště ;) )
Využila jsem tip v rozpisu: dala mouku půl napůl: hladkou a celozrnnou.
Těsto připraveno večer a pečeno před polednem dnes, aby byly včas ke svačině a na večer.
No, po dlouhé době musím péct zítra nanovo, většinou stačí péct ob den :)
Pokud máte někdo zkušenost s tím pečením v nepředehřáté troubě - uvítám zmínku… Já si netroufla…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Chléb a housky na příští ráno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chléb a housky na příští ráno

jana.kou
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chléb a housky na příští ráno

Vrtá mi hlavou, že se pečivo dá do nepředehřáté trouby. Opravdu jsou housky dobré? Děkuji za odpověď! Jana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz