Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Čokoládu nalámeme a přidáme k ní margarín. Oddělíme vejce. Žloutky se 30 g cukru ušleháme v horké vodní lázní do hustého krému. 2. Ušleháme smetanu a sníh z bílků. Žloutkový krém smícháme s čokoládou, necháme vychladnout, vmícháme šlehačku, sníh a žervé. Uložíme na 60 minut do mrazícího boxu, občas zamícháme. 3. Na omáčku oloupeme hrušky, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec. Doměkka je podusíme ve víně a 40 g cukru. Propasírujeme a ochutíme hruškovým likérem. Omáčku rozdělíme na 4 talířky, z čokoládového krému vykrojíme nočky a narovnáme je do omáčky. Podle přání ozdobíme čerstvým ovocem a několika mátovými lístky. Tip: Stejně vhodná je i broskvová omáčka.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chlazené nočky s hruškovou omáčkou