Recept Chlazené nočky s hruškovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chlazené nočky s hruškovou omáčkou

Postup

1. Čokoládu nalámeme a přidáme k ní margarín. Oddělíme vejce. Žloutky se 30 g cukru ušleháme v horké vodní lázní do hustého krému. 2. Ušleháme smetanu a sníh z bílků. Žloutkový krém smícháme s čokoládou, necháme vychlad­nout, vmícháme šlehačku, sníh a žervé. Uložíme na 60 minut do mrazícího boxu, občas zamícháme. 3. Na omáčku oloupeme hrušky, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec. Doměkka je podusíme ve víně a 40 g cukru. Propasírujeme a ochutíme hruško­vým likérem. Omáčku rozdělíme na 4 talířky, z čo­koládového krému vykrojíme nočky a narovnáme je do omáčky. Podle přání ozdobíme čerstvým ovocem a několika mátovými lístky. Tip: Stejně vhodná je i broskvová omáčka.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 27.09.02 vloženo
  • 3590x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 450 kcal, 10 g bílkovin, 25 g tuků, 43 g sacharidů
  • 125 g čokolády na vaření
  • 20 g margarínu (případně másla)
  • 2 vejce
  • 70 g cukru
  • 50 ml smeta­ny
  • 200 g žervé
  • 2 hrušky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 cl hruškového likéru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlazené nočky s hruškovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz