Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Minuly tyzden sme boli na vernisáži a ponukali tam tiez take „nezvykle“ chipsy. Ktore boli inac vyborne. Nedavam mnozstvo - kazdy podla seba, je to len taka inspiracia, ze nemusia byt vzdy len z brambor.
Surovu repu osupeme, a najlepsie "V" krajacom - japonskou mandolinou nakrajame na najtensie ako sa nam da. Cim tensie nakrajame, tym chrumkavejsie budu (zlahka osusime papierovou utierkou). Daju sa vyprazat aj na panvici, ale friteza je najlepsia. Pripravime si olej (nie olivovy), ktory ma vysoku teplotu dimivosti. Zohrejeme na cca 190C (dobre je mat teplomer). Ked nemame, tak hodime kocku bieleho chleba cca 2x2 cm do oleja za 50 sekund by mal byt zlaty. Vyprazame na etapy. Vyberieme "deravou" naberackou. Odlozime na papierovu utierku, hned osolime alebo postrasime korenim podla svojej chute. Takto isto sa daju lahko robit chipsy aj zo sladkych zemiakov, mrkvy atd.
Recept je z kategorií: Chuťovky
pivo, víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chipsy z červené řepy
Neviem ja ked chipsy tak klasika ala (bramborové lupínky) tie nove vytvory kde je vsetko pomlete a „vylepsene“ mukou a E ckami, nemusim. A prave tieto z cervenej repovy spadaju do tej kategorie "neoklamanych - klasickych " su ake su, ale naozak su vyborne
5068 příspěvků 23.3.11 21:55
Tieto zeleninove(aj bramborove) je dobre zlahka posolit, nechat chvilku v sitku vypotit a vyprazat..snad by sa potom mali robit aj tie bublinky aj chrumkave by mali byt viac a nie zatvrdle..skuste petrzlenove su tiez fajn..
Dobru chut
Bublinky jsem na nich nemela a nic oranzoveho take ne! Ale vychytam, urcite. Je to dobre.
71 příspěvků 23.3.11 20:50
To smazeni se casem vychyta. On ten platek zoranzovi a udelaji se tam takove bublinky (jako prsote u chipsu), a vidis pred ocima, jak to krehne. Kdyz je to vlnkate a do oranzova, je to hotove. Ale je pravda, ze jak clovek neudela vsechny platky stejne, tak se nektere pripali:-)
Sakra, ted me z toho honi mlsna!:-)
wydricko, znam velice dobre, u nas se prodavaji normalne v obchodech a pripravuji si chipsy doma z ruzne zeleniny. Na silpad pouze pro usetreni kalorii
a to je vzdycky kompromis na
chuti:-)
Jde to rychle…
Kdyz si nejsi jista s delkou smazeni, usmaz jeden, dva platky a uvidis
Babi, tohle jsou doslova chipsy, neco jako ceske, slane, krupave bramburky. A ty neudelas v troube, to musis do rozpaleneho oleje. Uz susim repu, jdu do toho , libi se mi to a caramilla doporucuje take.
Bento, caramillo, objevil se problem. Jak je ta repa tmava, neodhadnu kdy je hotova. Dost jsem jich pripalila !
Bento, neco takoveho je v mem repertoaru po mnoho let. Pouzivam hlavne sladke brambory a trebas himalajskou sul. Nekdy take nejake koreni co rada. Nekdy pecu v troube pouze s rozprasenym olejem na silpad (silikonova podlozka na vylozeni plechu, ke ktere se nic neprichyti), avsak hluboke smazeni je nejspis chutnejsi
71 příspěvků 23.3.11 12:15
Moc všem doporučuju! Ono se to vůbec nezdá, já sama nevěřila, ale je to výborný!
Dávám též do špaget - třeba spolu s rajčatovým pestem a parmezánem. Luxusní!