Recept Chimichurri pravé argentinské Veg

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Předávám recept tak, jak jsem ho dostala od člověka, který žil v oblasti asi 11 let.

Zde jsem našla dva recepty od babi, ale tento recept se trochu se liší.
Jestli ono to nebude s tím pravým argentinským chimichurri podobně, jako je to s pravou českou svíčkovou ;-) :-)

Postup

Omyté a osušené byliny nasekat najemno. Do misky dát všechny pevné ingredience a dobře promíchat. Přidat ocet, promíchat. Přidat olej a míchat, až se všechny ingredience spojí.

Je dobré udělat i ve větším množství. Hmotu vložit do vymytých a vysterilizovaných zavařovaček. Uzavřít a sterilizovat.
Pokud láhev obsahuje
1/4 kg sterilizovat 15 minut.
1/2 kg sterilizovat 20 minut.
1 kg sterilizovat 35 minut.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.11 vloženo
  • 4715x zobrazeno

Ingredience

  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce ostré mleté papriky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 6 stroužků utřeného česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 šálek drobně nakrájené petrželkové natě
  • 1 šálek vinného octa
  • 1 šálek oleje, nejlépe olivového

Doporučená příloha

  • zejména grilované červené maso, ideálně steak z argentinské­ho býka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chimichurri pravé argentinské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 02.01.12 20:11

hihi, taky mě to napadlo… …ale já odolal :mrgreen:
Tentokrát :) 8)

 
Alis
2617 příspěvků 02.01.12 20:05

:lol: :lol: :lol:
naopak, kouzlo nechtěného … velmi vtipné :-)

Ale pan Caizl je obchodník a profík, řezník jak má být, toho vám do Brna nepůjčíme :-D

Příspěvek upraven 02.01.12 v 20:06

 
di
2451 příspěvků 02.01.12 20:00

Alis: že neuhádneš, komu se tady u nás obecně říká Cajzl z Práglu? ;-) :-)
P.S. Já vím, trapné a vůbec ne vtipné, ale nemohla jsem odolat.

 
Alis
2617 příspěvků 02.01.12 19:25

argentinská svíčková, fi Caizl, Šumavská ul., Praha 2

 
Bento
794 příspěvků 11.07.11 04:40

:roll: No z tejto curimury , som totalne dopleteny , presne ako hovoris tolko receptov ako slovenskej kapustnice. 8-o
mame super steaky doma v ladnicke tak hladam omacku na ne.

 
glama  20.03.11 09:57

Wydro, tohle už asi vyprodali… :think:
hovězí z Argentiny

Ale tady ještě mají… nestar.cz
:wink: :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 20.03.11 02:38

glamo, rekla bych, ze zadny recept neni bez sebemensi obmeny. Casto se recepty meni jiz z duvodu zasobovani ruznymi ingrediencemi, technikou vareni atd. Posledni dobou, kdy se zemekoule stava mensi a mensi, take okolni vlivy hraji velkou roli 8-)

 
wydra  20.03.11 01:52

Me by prvotne zajimala prodejna stejku z argentinskych byku v Cechach ! :-P

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz