Recept Chimichurri pravé argentinské Veg

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Předávám recept tak, jak jsem ho dostala od člověka, který žil v oblasti asi 11 let.

Zde jsem našla dva recepty od babi, ale tento recept se trochu se liší.
Jestli ono to nebude s tím pravým argentinským chimichurri podobně, jako je to s pravou českou svíčkovou ;-) :-)

Postup

Omyté a osušené byliny nasekat najemno. Do misky dát všechny pevné ingredience a dobře promíchat. Přidat ocet, promíchat. Přidat olej a míchat, až se všechny ingredience spojí.

Je dobré udělat i ve větším množství. Hmotu vložit do vymytých a vysterilizovaných zavařovaček. Uzavřít a sterilizovat.
Pokud láhev obsahuje
1/4 kg sterilizovat 15 minut.
1/2 kg sterilizovat 20 minut.
1 kg sterilizovat 35 minut.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.11 vloženo
  • 4792x zobrazeno

Ingredience

  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce ostré mleté papriky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 6 stroužků utřeného česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 šálek drobně nakrájené petrželkové natě
  • 1 šálek vinného octa
  • 1 šálek oleje, nejlépe olivového

Doporučená příloha

  • zejména grilované červené maso, ideálně steak z argentinské­ho býka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chimichurri pravé argentinské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 02.01.12 20:11

hihi, taky mě to napadlo… …ale já odolal :mrgreen:
Tentokrát :) 8)

 
Alis
2617 příspěvků 02.01.12 20:05

:lol: :lol: :lol:
naopak, kouzlo nechtěného … velmi vtipné :-)

Ale pan Caizl je obchodník a profík, řezník jak má být, toho vám do Brna nepůjčíme :-D

Příspěvek upraven 02.01.12 v 20:06

 
di
2451 příspěvků 02.01.12 20:00

Alis: že neuhádneš, komu se tady u nás obecně říká Cajzl z Práglu? ;-) :-)
P.S. Já vím, trapné a vůbec ne vtipné, ale nemohla jsem odolat.

 
Alis
2617 příspěvků 02.01.12 19:25

argentinská svíčková, fi Caizl, Šumavská ul., Praha 2

 
Bento
794 příspěvků 11.07.11 04:40

:roll: No z tejto curimury , som totalne dopleteny , presne ako hovoris tolko receptov ako slovenskej kapustnice. 8-o
mame super steaky doma v ladnicke tak hladam omacku na ne.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 09:57

Wydro, tohle už asi vyprodali… :think:
hovězí z Argentiny

Ale tady ještě mají… nestar.cz
:wink: :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 20.03.11 02:38

glamo, rekla bych, ze zadny recept neni bez sebemensi obmeny. Casto se recepty meni jiz z duvodu zasobovani ruznymi ingrediencemi, technikou vareni atd. Posledni dobou, kdy se zemekoule stava mensi a mensi, take okolni vlivy hraji velkou roli 8-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 01:52

Me by prvotne zajimala prodejna stejku z argentinskych byku v Cechach ! :-P

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz