Recept Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos

Postup

Kuřecí prsa vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a přidejte chilli. Uveďte do varu, zmírněte plamen a vařte asi 10 minut, až se kuře úplně uvaří a chilli změkne. Chilli vyjměte, jemně je nakrájejte. Kuřecí prsa vyjměte z hrnce a položte je na talíř. Nechejte je trochu vychladnout, pak jej roztrhejte dvěma vidličkami. Na pánvi zahřejte olej. Osmažte cibulku dosklovita, pak přidejte česnek a mleté koření a smažte ještě 3 minuty. Přidejte tomatillos a barevné fazole. 5 minut vařte na mírném plameni za stálého míchání, abyste rozmělnili tomatillos a část fazolí. Vařte mírně ještě 5 minut. Přidejte kuře a koření. Tortilly zabalte do alobalu a položte je na talíř. Talíř postavte nad vařící vodu asi na 5 minut, aby byly tortilly pružné. Můžete je také zabalit do mikroténové fólie a ohřát na plný výkon 1 minutu v mikrovlnné troubě. Osminu fazolové náplně položte doprostřed tortilly a složte dovnitř obě strany, pak spodní část složte nahoru a vrchní dolů, abyste vytvořili úhledný balíček. Zajistěte párátkem. Zahřejte olej ve velké pánvi a chimichangas usmažte po dávkách, až jsou křupavé, jednou je obraťte. Vyjměte je z oleje děrovanou lžící a osušte na papíru. Podávejte horké. Tyto smažené burritos jsou obvyklým jevem na pouličních stáncích a v kavárnách podél mexické hranice s Texasem, ale na jihu už tak známé nejsou. Slovo “pinto” znamená skvrnité, což je přiléhavý název pro tyto hezké sušené fazole. Pokud si je připravujeme sami, budete je muset přes noc namočit do vody, pak vařit v neslané vodě 1 - 1 ¼ hodiny, aby byly měkké.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 02.05.04 vloženo
  • 17203x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa bez kůže a bez kosti
  • 1 chilli chipotle bez semen (mex. uzené chilli papriky)
  • 15 ml nebo 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule jemně nakrájené
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 2,5 ml nebo ½ lžičky mletého kmínu
  • 2,5 ml nebo ½ lžičky mleté skořice
  • 2,5 ml nebo ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 300 g nebo necelé 2 šálky okapaných konzervovaných tomatillos (mexická zelená rajčata)
  • 400 g nebo 2 ½ šálku vařených fazolí pinto
  • 8 čerstvých tortill z pšeničné mouky 20-25 cm
  • olej na smažení
  • sůl, mletý černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz