Recept Chateaubriand pro dva

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zarolovat maso do utěrky, nebo plastického filmu, aby si udrželo zakulacenou formu. Plochou stranou paličky na maso pěkně maso naklepat do výšky asi 5cm a šířky asi 13-17cm. Potřít olejem, osolit a opepřit. Rozehřát zbytek oleje (je-li nějaký) na těžké pánvi na středním ohni. Přidat maso a smažit 5-6min., obrátit a smažit dalšých 5-6min., až je podle Vašeho přání. Středně syrové je trochu měkké při zmáčknutí prstem, středně udělané je pružné a dobře udělané je tužší. Přenést maso na zapékací misku a dát do pomalé trouby na 15min. odpočinout. Přendat na destičku a nakrájet na tenké, diagonální plátky. Položit na servírovací mísu a polít nahromažděnou šťávou z pánve. Obložit osmaženými brambůrkami a podávat s Bearnaise omáčkou. P.S.: Svíčková je někdy lacinější, když se koupí celá, než když je nakrájená na kousky. Koupíteli celou, můžete použít přední nejširší část na Chateaubriand, Svíčkovou atd., tenčí části na (Filet mignon) bifteky, tenkou část na Tournedos a úplný konec na Stroganov, nebo na přípravu ve Wok kotlíku. Můžete použít pouze část masa co právě potřebujete a další části si můžete zmrazit. Recept podle šéfkuchaře Jacques Pépin.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 08.09.02 vloženo
  • 13634x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 450g kousek přední část svíčkové asi 12.5-15cm dlouhý
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř
  • ¨Béarnskᨠomáčka z Labužníka

Doporučená příloha

  • Béarnská omáčka z Labužníka a smažené brambůrky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chateaubriand pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz