Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Proč si neudělat trochu radosti?! Jen nevím, proč se ty piškoty začaly tvářit jako hladová zeď. Asi jsem jich tam zazdila málo. Nebo je to tím mátovým likérem?
Den předem potopíme výhonky máty do 1 dl vody. Druhý den je v téže vodě svaříme s cukrem do hustého sirupu. Výhonky poté vyjmeme. Plátky želatiny namočíme po jednom do studené vody. Formu vyložíme fólií nebo alobalem a na dno a ke stěnám naskládáme dlouhé piškoty. Čokoládu rozpustíme v misce v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, přidáme kakao, kysanou smetanu, přimícháme tekutý mátový cukr, ve kterém jsme rozpustili vyždímanou plátkovou želatinu, mátový likér a nakonec opatrně vmícháme tuhou ušlehanou šlehačku. Směs nalijeme do formy s piškoty a vložíme do lednice ztuhnout. Poté ozdobíme čerstvými jahodami a malinami. Povrch ovoce „vyleštíme“ bezbarvou želatinou, připravenou podle návodu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Charlotta, leč sem tam bota
No jasně! Jen jsem nevěděla, jestli to smím pojmenovat. Nevím proč, když Kunín tady říkám běžně. Jsem kachna.
Nevím, co by to v tom krému udělalo, to vyzkouším příště. Ale, podle mě, nic špatného. Leda při krájení.
Toho kamaráda chci. Hned. Ne, že bych si to nemohla koupit. Objevila jsem je v Bille. Ale třeba by mi přivezl bednu, vagón…
Chybělo jedno M a také jedno L. Tak už nechybí.
Příspěvek upraven 17.04.13 v 17:07
2452 příspěvků 16.4.13 19:09
Jestli dobře rozumím, je náznakem řeč o pochoutce mého dětství - After Eigth ? Mamka měla kamaráda z Holandska, vozil nám to, vyrostla jsem na tom.
Teď jsem se pochválila, jak jsem šikovná holka a smazala jsem si celý text. Tak to má být, potrestaná pýcha.
Včera to bylo o strach fotit, piškoty byly navlhlé, dnes to vyschlo, Karlička se narovnala a ať do mě hrom bací, jestli za tohle nedostanu alespoň jednu nabídku k sňatku. Při vší skromnosti.
A musím se pochválit za tu manžetu z tuhého vlnkovaného papíru, celé to podržela.
Chce to živé jahody.
A na Tvou otázku: poslední zelenou sklínku jsem měla, a vím to přesně, v roce 1986. A hle, jak je ten svět přes tu zelenou růžový. Ovšem, nepřehánět, že?!
A kdyby nějaký průda nechtěl podporovat prodej alkoholu, tak ať si do toho nakrájí ty čtvercové anglické čokoládičky plněné mentolem, tak ty můžu také, ale jinak za to neodpovídám.
Ale nemuselo by to být špatné, ostrůvky mentolu v čokoládové pěně…
@tlustá bába Na tvoji otázku z úvodu receptu mi nedá neodpovědět taky otázkou: myslíš likérem použitým do dezertu, nebo likérem použitým (požitým) během přípravy?


Mně se to líbí i v tom „rozkvetlém“ stavu… a použitý ingredience mi našeptávají:…že se venku konečně otepluje, brzy se začne zase podřepávat v altánku a toto by se k tomu účelu mohlo moc dobře hodit
Takže díky za inspiaci a ukládám
(edit: moje slabá stránka - překlepy
)
Příspěvek upraven 16.04.13 v 14:16
A ta buchta, nebo co to je, co má teď v lednici tendenci se kácet, to byla jenom záminka.
A chybí mi tam čárka!
Asi tak.
Zelená lahodí oku, že jo?
DÁMA, i když už je z toho trochu zelená, pije ZÁSADNĚ mátový likér!!! Taky, abyste věděli.

… tak je to totéž co PEPRMINTKA, mezi fajnšmekry též zvaná ZELENÁ