Recept Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort

Postup

Na dno formy na pružinu poskládat piškoty. Tam kde je nutné piškoty odžíznout, aby bylo celé dno pokryto. Našlehat žloutky s cukrem do světla a lehka. Namočit želatinu do studené vody (podle návodu na balení). Rozkrojit tobolku vanilky a obrácenou hranou nože z ní seškrábnout semínka. Ty vložit do kastrolku s mlékem a zahřát ho. Potom pomalinku, za stálého míchání na nízké teplotě začít přidávat směs cukru se žloutky a míchat do krémova. Pozor, směs nesmí vařit! Vejce by se srazilo! Sejmout kastrolek s ohně. Vyždímat bodu z želatiny a vmíchat ji ho krému v kastrolku. Nechat zchladnout. Našlehat šlehačku, přidat kyselou smetanu a pokračovat ve šlehání. Ušlehané lehce vmíchat do zchladlého krému. Směsí rovnoměrně potřít piškoty na dně formy a začít kláct poškoty vertikálně podél stěny formy (osobně si jeden konec piškotů seříznu tak, aby byl rovný a dobře stál) a nakonec do středu vložit zbytek krému. Uhladit povrch, přikrýt průhlednou fólií a vložit do chladničky alespoň na 4 hodiny. Přendat formu na servírovací mísu, sejmout okraj formy a ozdobit dort půlměsíčky mandarinky. Dort se na povrchu může ozdobit růžičkami ze šlehačky. Bude zde obrázek..........................

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 20.01.05 vloženo
  • 8701x zobrazeno

Ingredience

  • 40 dlouhých cukrářských piškotů
  • 4 žloutky
  • 80g cukru
  • 5 želatinových lístků
  • 250ml mléka
  • 1 tobolka vanilky, nebo vanilkový cukr
  • 8 lžic neušlehané šlehačky
  • 8 lžic kyselé smetany
  • 1 mandarinka (nebo slitá konzerva dílků mandarinek)
  • trochu šlehačky na ozdobu, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 10.05.16 20:16

@birkana kdysi na toto téma tu proběhla velice bouřlivá diskuze pod receptu od babi :-)

birkana
1687 příspěvků 10.05.16 19:23

Komentář k vaření (není to v žádném případě politická agitka): :lol:

Jsem naprosto bezradná :nevim:.

V úvodu postupu se píše doslova toto: Na dno formy na pružinu poskládat piškoty.

Mno, v naší skromné dílně máme docela slušný výběr pružin a pér různých velikostí, tvarů a vlastností. Jen nevím, kterou jakou a čí použít, neb autorka nespecifikuje :roll: :think:.

P. S. @daduuja mne s tou pružinou předběhla :mavam:, už hodinu a půl se snažím nahrát ke komentu fotky!

daduuja
1145 příspěvků 10.05.16 19:02

@jolana doufám, že ho čteš v originálu :-) :mavam:

Možná by bylo lepší řešit pružinu formy :-), ale tahle šarlotka s jahodama…

jolana
5066 příspěvků 10.05.16 15:43

@hippolyta, ako ta ja chapem, velmi.. Charlotka je dobra, velmi chutna. Urobila som ju s lesnym ovocim, pridala navyse kopec cucoriedok krz zrak. K nej som si dala Umeni valky od Sun-tzu.

:mavam:
hippolyta
394 příspěvků 10.05.16 14:25

Nekterym vecem se smat neumim. Proste mam jiny „vkus“.

jolana
5066 příspěvků 10.05.16 12:12

@casino, az na dno tej ciernej duse ti vidim, laska moja.. :*

@hippolyta, ach joo, tak sa zasmej, miesto tych litanii, co ti v tom brani preboha.. :nevim:..a ked to nedokazes, tak ked uz len zahliadnes nickname necitaj.. neodhaduj, necitaj.. pretoze ja nikdy dobra (na tvoj a tebe podobnych vkus) nebudzem..nikdy..
https://www.youtube.com/watch?…

:lol:
hippolyta
394 příspěvků 10.05.16 11:43

Jolano, nech si rady a zapremyslej radsi nad sebou. Chodim sem cist komentare k vareni a ne politickou agitku. Bohuzel, nez komentar prectu, nedokazu odhadnout, do ktere kategorie spada, takze necist neni reseni.

casino
4488 příspěvků 10.05.16 09:32

@jolana…obrazok u nicku sa vola avatar a ta ona neni koza… :mrgreen:

jolana
5066 příspěvků 09.05.16 23:51

Hippolyta, jednoducha rada: necitaj komenty, nepozeraj na obrazok u nicku a neveleb si vo vlastnej kozi.. :mrgreen:

hippolyta
394 příspěvků 09.05.16 22:28

Z těch tvých komentářů a obrázku u nicku mám husí kůži. Co to jako má bejt? Nespletla sis fórum?

jolana
5066 příspěvků 09.05.16 17:17

A kedze sa dnes oslavuje Den Vitazstva, ked nas oslobodila sovietska armada od nacizmu a fasismu, tak aj daco sladke k tej prilezitosti! :mavam:

jolana
5066 příspěvků 23.10.09 04:41
Re: Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort.

Charlotka bola skvela aj bez zelatiny a napriek tomu sa drzala pevne a statocne. Pravdou je, ze smotany (obe) som dala viac. Vdaka :))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku, mnoho díků za přidání obrázku a jeho vylepšení;o)
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz