Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do velké mísy vložíme mouku, sůl, droždí a rozmačkané brambory. V kastrolku rozpustíme máslo a přidáme med a mléko (směs musí být vlahá, ne horká) a přidáme do mísy. Dobře promícháme, vypracujeme v těsto a necháme jej vykynout na teplém místě. Do vykynutého těsta vpracujeme meruňky, křížaly, hrozinky a mandle. Z těsta vytvarujeme bochánek, potřeme ho bílkem a posypeme trochou posekaných mandlí navíc, chcete-li. Položíme na pečícím papírem vyložený plech a necháme znovu nakynout. Pečeme v předem vyhřáté, pomalé troubě. Bochánek je upečený, když do něj zapíchnutá dřevená špejle, je po vyjmutí čistá.
Recept je z kategorií: Buchty Velikonoční recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.4.15 10:27
Tak jsem letos vyzkoušela mazanec podle tohoto receptu. S těstem se hezky
pracuje a krásně to kyne. Na to kynutí jsem byla zvědavá - znám jen
recepty s kváskem a tady se kvasnice jen rozdrobí, tak jsem měla obavy, aby
mi to vůbec vykynulo.
Pekla jsem to na 180 stupňů cca 45 minut, má tenoučku kůrku a je
měkoučký a nadýchaný. Na náš vkus je ale málo sladký a taky bych
příště možná dala víc soli. Ale jinak dobrý recept.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chalupářský Velikonoční mazanec