Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Rybka Izraelská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Muzeme postupovat dvojim zpusobem: 1. Suroviny dame v uvedenem poradi do pekarny, peceme na klasicky program. 2. Suroviny dame v uvedenem poradi do pekarny, zapneme program testo. Po vykynuti znovu propracujeme a upleteme cop nebo dame do chlebove formy a nechame prikryte jeste asi pul hodiny kynout. Pote potreme rozslehanym vejcem, posypeme sesamem nebo makem a peceme 25-30 min, nejprve pri 180st (10min), potom snizime teplotu na 160st. pozn. muzeme do testa pridat vanilku a rozinky nebo sekane mandle.
Recept je z kategorií: Domácí chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Challah z domaci pekarny
31 příspěvků 14.3.10 04:06
rybka2001
chtěl jsem reagovat, ale přečetl jsem si Tvé vyvětlení. Proč ale ne hned parve?
2904 příspěvků 2.12.09 22:26
2452 příspěvků 2.12.09 19:29
Já s dovolením taky.
2904 příspěvků 2.12.09 19:27
Ďakujem!A.
Anickav dal jsem pro tebe něco o chala/barches do rubriky Mimo mísu.
551 příspěvků 2.12.09 18:36
challah a barches je to iste…u nas sa to volalo barches
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…
2904 příspěvků 1.12.09 23:20
ďakujem za obšírne vysvetlenie, práve som začala googliť za ďalšími informáciami. Moja mamka spomínala ešte barches…
54 příspěvků 27.4.10 08:19
drobek–tak to mam radost
, at chutna! delam podle postupu c.2, je opravdu
vyborna
di-tradicni challah je mirne sladka a ve tvaru vanocky, ale bezne se prodava challah nesladka, chuti podobne jako nase obycejne rohliky z bile mouky, je bud ve tvaru hranolu =pecena ve forme, nepletena, nebo ve tvaru vanocky.
sladka challah muze byt jako vanocka - ze 3, 4 nebo 6 copu, nebo ve tvaru mazance, nebo cop zapleteny dokulata, nebo ‚uzel‘, nebo male bochnicky tvaru briosky. challah podle tohoto receptu je jen mirne sladka, jime ji se syrem i s dzemem
anickav–challah je zidovsky chleb, tradicne se ji o sabatu a o svatcich
toffo–diky za krasny odkaz
jeste pozn. –challah je parve chleb (ingredience nepochazi z mleka ani masa), proto se pouziva voda, ne mleko a margarin nebo olej, ne maslo.
ja ji delam s maslem, je chutnejsi, ale uz neni parve nybrz milchig (chalavi).
naprostý souhlas, i já jej mám v oblíbených.
chodím k Yvě do praktického kulinária moc ráda. Hodně nového se dozvím a má naprosto nádherné fotografie.
díky za odkaz, krásné počtení. Něco podobného pekla babička i moje maminka a říkáme tomu: KARÁSEK.
Mouku s ingrediencemi oproti tomuto receptu mísíme mlékem, karásek vlastně vzniká ze zbytkového těsta z jednoduchého receptu na buchty…
je podobný tomuto
http://www.praktickekulinarium.com/index.php?…
2904 příspěvků 1.12.09 03:35
http://www.varim.sk/…challah.html
2904 příspěvků 1.12.09 03:33
pokiaľ viem, challah je židovský sladký koláč vo tvare copu - 3 pramene. Možno sú aj iné, ja som videla takýto.
2452 příspěvků 1.12.09 02:54
Zeptám se asi hloupě (opravdu nejsem odborník na židovskou kuchyni), ale myslela jsem, že chala je nesladká? A plus mínus ve tvaru vánočky? Když tak mě opravte, děkuji.
Dík, tohle jsem potřeboval, opravdu. Někam jsem zabordelil recept co přišel s pekárnou. Jak je to možné nevím, zbytek knížky mám. Jsem zachráněnej, Hurá!