Recept Challah z domaci pekarny

Rybka Izraelská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Muzeme postupovat dvojim zpusobem: 1. Suroviny dame v uvedenem poradi do pekarny, peceme na klasicky program. 2. Suroviny dame v uvedenem poradi do pekarny, zapneme program testo. Po vykynuti znovu propracujeme a upleteme cop nebo dame do chlebove formy a nechame prikryte jeste asi pul hodiny kynout. Pote potreme rozslehanym vejcem, posypeme sesamem nebo makem a peceme 25-30 min, nejprve pri 180st (10min), potom snizime teplotu na 160st. pozn. muzeme do testa pridat vanilku a rozinky nebo sekane mandle.

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 30.11.09 vloženo
  • 5799x zobrazeno

Ingredience

  • 3/4 hrnku teple vody
  • 1 vejce
  • 40 g masla nebo margarinu
  • 3 hrnky psenicne chlebove mouky, nebo hladke, nebo kombinace s celozrnnou
  • 4 lzice cukru
  • 1 1/4 lzicky soli
  • 2 lzicky susenych kvasnic.
  • hrnek=240ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Challah z domaci pekarny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Challah z domaci pekarny

michael.linhart
31 příspěvků 14.3.10 04:06
Re: Challah z domaci pekarny

rybka2001

chtěl jsem reagovat, ale přečetl jsem si Tvé vyvětlení. Proč ale ne hned parve?

anickav
2904 příspěvků 2.12.09 22:26
Re: Challah z domaci pekarny
:-))
di
2453 příspěvků 2.12.09 19:29
Re: Challah z domaci pekarny - aničko

Já s dovolením taky.

anickav
2904 příspěvků 2.12.09 19:27
Re: Challah z domaci pekarny

Ďakujem!A.

martin_etzl
280 příspěvků 2.12.09 18:53
Re: Challah z domaci pekarny

Anickav dal jsem pro tebe něco o chala/barches do rubriky Mimo mísu.

gabi
551 příspěvků 2.12.09 18:36
Re: Challah z domaci pekarny, anickav

challah a barches je to iste…u nas sa to volalo barches

gmp
1603 příspěvků 2.12.09 17:40
Re: Challah z domaci pekarny - ančko
anickav
2904 příspěvků 1.12.09 23:20
Re: Challah z domaci pekarny,rybka2001,

ďakujem za obšírne vysvetlenie, práve som začala googliť za ďalšími informáciami. Moja mamka spomínala ešte barches…

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Challah z domaci pekarny

drobek–tak to mam radost :), at chutna! delam podle postupu c.2, je opravdu vyborna

di-tradicni challah je mirne sladka a ve tvaru vanocky, ale bezne se prodava challah nesladka, chuti podobne jako nase obycejne rohliky z bile mouky, je bud ve tvaru hranolu =pecena ve forme, nepletena, nebo ve tvaru vanocky.
sladka challah muze byt jako vanocka - ze 3, 4 nebo 6 copu, nebo ve tvaru mazance, nebo cop zapleteny dokulata, nebo ‚uzel‘, nebo male bochnicky tvaru briosky. challah podle tohoto receptu je jen mirne sladka, jime ji se syrem i s dzemem ;)

anickav–challah je zidovsky chleb, tradicne se ji o sabatu a o svatcich

toffo–diky za krasny odkaz :)

jeste pozn. –challah je parve chleb (ingredience nepochazi z mleka ani masa), proto se pouziva voda, ne mleko a margarin nebo olej, ne maslo.
ja ji delam s maslem, je chutnejsi, ale uz neni parve nybrz milchig (chalavi).

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.12.09 16:37
Re: Challah z domaci pekarny - toffo ...

naprostý souhlas, i já jej mám v oblíbených.

toffo
244 příspěvků 1.12.09 13:45
Re: Challah z domaci pekarny, bedlo

chodím k Yvě do praktického kulinária moc ráda. Hodně nového se dozvím a má naprosto nádherné fotografie.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.12.09 13:38
Re: Challah z domaci pekarny toffo,

díky za odkaz, krásné počtení. Něco podobného pekla babička i moje maminka a říkáme tomu: KARÁSEK.
Mouku s ingrediencemi oproti tomuto receptu mísíme mlékem, karásek vlastně vzniká ze zbytkového těsta z jednoduchého receptu na buchty…

je podobný tomuto

toffo
244 příspěvků 1.12.09 12:39
Re: Challah z domaci pekarny
anickav
2904 příspěvků 1.12.09 03:35
Re: Challah z domaci pekarny, di
anickav
2904 příspěvků 1.12.09 03:33
Re: Challah z domaci , di,

pokiaľ viem, challah je židovský sladký koláč vo tvare copu - 3 pramene. Možno sú aj iné, ja som videla takýto.

di
2453 příspěvků 1.12.09 02:54
Re: Challah z domaci pekarny

Zeptám se asi hloupě (opravdu nejsem odborník na židovskou kuchyni), ale myslela jsem, že chala je nesladká? A plus mínus ve tvaru vánočky? Když tak mě opravte, děkuji.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.12.09 02:23
Re: Challah z domaci pekarny

Dík, tohle jsem potřeboval, opravdu. Někam jsem zabordelil recept co přišel s pekárnou. Jak je to možné nevím, zbytek knížky mám. Jsem zachráněnej, Hurá!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz