Recept Challah nejen na šábes Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

challah chleb sladka verze kterou zboznuje kazdy kdo ochutna

Postup

Nejprve si pripravime kvasek.Drozdi dame do vetsi misy, ve ktere budeme zadelavat testo, zalijeme jej polovinou vlazneho mleka a posypeme 3kl cukru a drozdi michame dokud se kompletne nerozpusti v mlece.Pak prykryjeme uterkou a dame na teple misto kvasit.Mezi tim si dame hrozinky do kastrulku(ci misky do mikrovlnky) a zalijeme je stavou z poloviny pomerance a pridame spetku pepre.To pak mirne povarime a dame vychladnout.Do kvasku pak nalijeme zbytek mleka,vyklepneme vajicka a dame med,mirne promichame a zasypeme moukou.Testo pak zadelavame tak dlouho az se spoji a nelepi se na steny misy.Testo pak vyklepneme na mirne pomoucneny val,posypeme jej moukou a dame na teple misto kynout.Kyne pomalu,ja nechavam tak 1 1/2-2 hodky,proste musi nabyt alespon dvojnasob na velikosti. Z povarenych rozinek udelame pastu-vse dame do mixeru a mixujeme az mame pastu(takovou marmeladu) Vykynute testo pak rozdelime na3/4 a 1/4 a vetsi cast rozvalime na pul cm vysoky plat(valet spise do sirky nez delky,ja delam tak 20cm dlouhy a 30cm siroky).Ten pak rovnomerne rozriznu podelne na 4 pruhy n aktere pak jednotlive mazu pastu z hrozinek(pastu klademe spis na jednu stranu neb budeme testo pak balit do rulicky-hada).Tak potreny plat pak jakoby prehneme, ale konce spojime tak aby jsme vytvorily hady.Kdyz mame hady hotove tak je zapleteme jako na vanocku.Dame na plech.Ze zbyleho testa pak rolujeme dlouheho hada(asi na dvojnasobek delky hadu predchozich) ktereho pak uchopime za oba konce a ztocime do ozdobneho hada,ktereho pak klademe na zpletene hady, vlastne vytvorime takovou vanocku.Testo muzeme potrit rozslehanym vejcem. Peceme na 160stupnu C cca 45minut,podle trouby. Muzeme plnit i makem. Vynikajici ke kave a jako snidane,muzeme namacet ci potirat medem, lahoda,…

Recept je z kategorií: Vánočky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.08.15 vloženo
  • 1087x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 a pul hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500g mouka polohruba 2ks vajicko cele 3kl cukr do kvasku 120ml mleko vlazne do kvasku 100-120g med 80ml olivovy olej(pokud neni tak jiny) 100g hrozinky 1/2ks pomerance(stava) spetka pepre 20g cerstvych kvasnic

Doporučená příloha

  • kava,mleko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Challah nejen na šábes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 28.08.15 12:23

Přiznám se, že takovouhle chalu jsem ještě neviděla (dobré to ale být může, to ano); spíše než chalu mi to připomíná kranzkuchen. Pokud by ale tohle mělo být na šabat, určitě bych nedávala mléko, pokud by se ten stejný večer jedlo i něco od masa, že (to ale jistě víte).

Příspěvek upraven 28.08.15 v 16:43

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz