Recept Ceviz Macumu - nakládané vlašské ořechy

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Malým ostrým nožíkem odříznout tuhé části ořechů na každém konci. Vložit je do kyblíku s vodou na 7 dní. Denně vodu měnit. Osmý den je dát do vody s hrstí rozpuštěného vápence. Slít je a dobře je oprat. Nalít vodu do velkého hrnce a na prudkém ohni ji přivéct do varu. Vložit do ní ořechy a vařit je po 10min. Dobře je slít. Naplnit hrnec čerstvou vodou a s ořechy přivéct znovu do varu. Vařit po 15-20min. Slít ořechy a špejlí udělat do každého 2-3 dírky. Znovu je vařit v čerstvé vodě s přidáním hřebíčků po 20-25min a slít je. Nechat ořechy vychladnout ve studené vodě se šťávou ze dvou citronů. Slít je a naříznutou částí na jednom konci ořechu je nadít mandlí. Poskládat je do suchého hrnce, zasypat je cukrem a počkat, až ořechy pustí vlastní tekutinu. Na pomalém ohni uvařit ořechy tak dlouho, až cukrový sirup zhoustne. Přidat šťávu z 1/2 citronu a nechat vychladnout. Vložit ořechy do sterilovaných suchých patentních sklenic, uzavžít je a skladovat na suchém místě až po 1 rok.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 31.07.03 vloženo
  • 11678x zobrazeno

Ingredience

  • 100 zelených vlašských ořechů, oloupaných
  • hrst vápence (nemusí být)
  • 100 mandlí, oloupaných
  • 800g krystalového cukru
  • 7 celých hřebíčků
  • šťáva z 2 1/2 citronů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ceviz Macumu - nakládané vlašské ořechy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 18.12.15 16:55

Na tento recept jsem narazila náhodou. Ořechy zavařuji každý rok - podávám je jako kompot při zvěřinových menu.

Recept je zajímavý, vápenec (mletý) bych také sehnala, ale jak jej rozpustit (ve vodě :mrgreen: ), to bych asi nedokázala.

Ve starých receptech se podotýká, že máme použít studniční vodu; chápu tedy jeho úlohu. Ale nerozpouštět - míchali by jste do smrti a nerozpustil by se :cert:, ale rozmíchat. Stejně klesne ke dnu :lol:.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz