Recept Ceviz Macumu - nakládané vlašské ořechy

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Malým ostrým nožíkem odříznout tuhé části ořechů na každém konci. Vložit je do kyblíku s vodou na 7 dní. Denně vodu měnit. Osmý den je dát do vody s hrstí rozpuštěného vápence. Slít je a dobře je oprat. Nalít vodu do velkého hrnce a na prudkém ohni ji přivéct do varu. Vložit do ní ořechy a vařit je po 10min. Dobře je slít. Naplnit hrnec čerstvou vodou a s ořechy přivéct znovu do varu. Vařit po 15-20min. Slít ořechy a špejlí udělat do každého 2-3 dírky. Znovu je vařit v čerstvé vodě s přidáním hřebíčků po 20-25min a slít je. Nechat ořechy vychladnout ve studené vodě se šťávou ze dvou citronů. Slít je a naříznutou částí na jednom konci ořechu je nadít mandlí. Poskládat je do suchého hrnce, zasypat je cukrem a počkat, až ořechy pustí vlastní tekutinu. Na pomalém ohni uvařit ořechy tak dlouho, až cukrový sirup zhoustne. Přidat šťávu z 1/2 citronu a nechat vychladnout. Vložit ořechy do sterilovaných suchých patentních sklenic, uzavžít je a skladovat na suchém místě až po 1 rok.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 31.07.03 vloženo
  • 12171x zobrazeno

Ingredience

  • 100 zelených vlašských ořechů, oloupaných
  • hrst vápence (nemusí být)
  • 100 mandlí, oloupaných
  • 800g krystalového cukru
  • 7 celých hřebíčků
  • šťáva z 2 1/2 citronů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ceviz Macumu - nakládané vlašské ořechy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ceviz Macumu - nakládané vlašské ořechy

birkana
1687 příspěvků 18.12.15 16:55

Na tento recept jsem narazila náhodou. Ořechy zavařuji každý rok - podávám je jako kompot při zvěřinových menu.

Recept je zajímavý, vápenec (mletý) bych také sehnala, ale jak jej rozpustit (ve vodě :mrgreen: ), to bych asi nedokázala.

Ve starých receptech se podotýká, že máme použít studniční vodu; chápu tedy jeho úlohu. Ale nerozpouštět - míchali by jste do smrti a nerozpustil by se :cert:, ale rozmíchat. Stejně klesne ke dnu :lol:.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz