Recept Ceviche ze scallops s avokádem

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Scallops vložíme do skleněné mísy a smícháme s limetovou šťávou. Při pokojové teplotě a přikryté fólií marinujeme asi 10 až 15 minut. (Pokud použijeme zmražené scallops, tyto nejdříve rozmrazíme a pak lehce osmažíme na olivovém oleji, pouhou 1 minutu z každé strany.) Rozpůlíme avokáda, vybereme pecku a speciální lžící tvarujeme kuličky. Můžeme ovšem jednoduše oloupané avokádo nakrájet na kostičky. Slijeme scallops, přidáme nakrájené rajče, koriandr, chile a olivový olej. Dobře promícháme, opatrně přidáme avokádové kuličky či kostky. Osolíme a podle uvážení a chuti můžeme ještě vymačkat další limetovou šťávu. Podáváme ve vysokých sklenicích nebo v půvabných servírovacích mušlích.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 20.04.07 vloženo
  • 6790x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500g scallops (španělsky callos de hacha, portugalsky vieiras)
  • 125ml limetové šťávy, dle chuti může být i více
  • 3 zralá avokáda
  • 1 zralé rajče nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce sekané koriandrové natě
  • 1 nasekaná feferonka (chile serrano)
  • 80ml panenského olivového oleje
  • sůl dle chuti

Doporučená příloha

  • tostadas neboli fritované tortilly, totopos neboli kukuřičné Doritos

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ceviche ze scallops s avokádem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ceviche ze scallops s avokádem

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ceviche ze scallops s avokádem

za vypadlé ˇa ´se omlouvám ;-)

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ceviche ze scallops s avokádem

hřebenatky, jakubky, mušle svatého Jakuba, tak se tomu u nas rika. Je to delikatesa, ktera se musi umet pripravit. Nesmi se dlouho tepelne upravovat, musi zustat stavnate. U nas je maji vetsinou mrazene, ale ve specialkach se sezenou i cerstve.
Doporucuji ochutnat.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re:A ještě jednou....
esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re:Scallops

Scallops jsou česky Hřebenatky. < img src=http://www.sea-ex.com/recipes/images/roeonscallops.jpg>

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ceviche ze scallops s avokádem

Také tápu… a přimlouvám se za český - nejen portugalský a španělský překlad…
Jsme snad stále ještě v Čechách, ne? …:-))

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ceviche ze scallops s avokádem

I já bych ráda věděla co je scallops i já moc prosím.....

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ceviche ze scallops s avokádem

Pleas, pleas, help me! Co je to prosím scallops? Poučte neználka a amatéra. Dík!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz