Recept Ceviche z lososa (snadné)

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do nereaktivní misky vložit ocet, limetovou šťávu, cibuli a česnek. Přidat lososa a lehce jej obalit v marinádě. Přikrýt a vložit do chladničky až na 4 hodiny. Sem tam promíchat. 30min. před podáváním přidat papriku, okurek, papáju a bylinky. Vložit na chvíli do chladničky. Položit na mísu vyloženou salátovými listy a vše ozdobit limetou. TIP: Takto se mohou připravit i jiné ryby i sladkovodní a mořské potvorky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.01.05 vloženo
  • 11924x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 250ml limetové šťávy
  • 125ml rýžového octa, nebo jablečného
  • 2-4 stroužky utřeného česneku
  • 1 červená španělská cibule na plátky nakrájená
  • 900g čerstvého lososa vykoštěného a bez kůže nakrájeného na kostky asi 2.5cm
  • 1 červená paprika, bez semeníku na drobno pokrájená
  • 1 malý salátový okurek s vyjmutými semínky a nakrájený na drobno
  • 1 malá papaja, oloupaná, bez semene a na drobno nakrájená
  • 4 lžíce posekaného koriandru setého (zeleného)
  • 1g semínek koriandru
  • 2 lžíce posekané meduňky, nebo máty
  • hlávka listového salátu
  • 1 limeta na 6 půlměsíčků nakrájená

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ceviche z lososa (snadné)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ceviche z lososa (snadné)

babi
6360 příspěvků 2.3.11 19:07

:-D vzdyt ja si delam legraci :-D To vis, ze snad kazdy z nas na neco neni…ja napriklad varim plicka bez plic :mrgreen: ne jenom ze je nemohu jist, ale tazce se mi na ne kouka :roll:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.3.11 20:08

Ale babi, myslim, ze kazdy ma neco, co jeho telo zasadne odmita. Kazdou rybu, kdyz je prilezitost, ochutnam. Nekdy ten 1cm preziju. Sushi, ta rasa, je snad to nejprisernejsi po zelenem koriandru! Ne, ani kdybys sedela vedle me, NE !!!!!!!!!!! :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 1.3.11 19:22

wydricko, nikdy nerikej nikdy 8-o Kdybys trebas videla, kolik zatvrzelych lidicek jsem navedla na sushi a po case se ho nemohli nabazit. Ryba musi byt naprosto cerstva a vonet morem. Zalezi zajiste take na tom, jak je ryba pripravena. Skoda, ze neziji trosinku bliz…

Příspěvek upraven 01.03.11 v 19:24

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.2.11 19:25

No jo, brrrrr ! Ale jsou vyjimky. Nekdy snim kyselou rybu, chutnaji mi rybickove pomazanky, uzeny losos v oleji , chobotnice , sepie.
Jinak mi ryba jakkoliv pripravena , brrrr, nechutna a telo se mi obraci naruby.
Na jednom mailnkem ostruvku jsem ochtnala barakudu a tu bych mozna kousek snedla, to byla vyjimecna ryba! Od te doby jsem se s ni ale nesetkala .
No, jsou lide, kteri nemohou ani citit jehneci, skopove , a ja ho miluju. Tak to proste je.
Ceviche dela jedna moje kamaradka, ktere jsem sehnala recept a ty taky muzu.
Ale i kdyz ty kysele snim s chuti, pak toho dva dny lituju :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 27.2.11 19:13

wydricko, vim zes neminila kritizovat :-) Ja jenom mermomoci minim umistit tento recept na spravny kontinent :mrgreen: Tak Ty nerada rybycky…to me melo trknout uz spis :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.2.11 04:03

Já babi ani nekritizuji, to jsem se jen chtěla blejsknout, že já, která se k rybám otáčím zády a zděšeně před jejich masem utíkám, vím, co to je! :lol:

babi
6360 příspěvků 27.2.11 01:02

wydricko, neminila jsem popisovat co to je ceviche pokrm, jeho pripravu a take jeho uchovani. Pridala jsem sem recept ze Spanelska, kde se podava jako cast tradice Tapas http://www.labuznik.com/article.php?…
Zapijet fino v kruhu galantnich Spanelu…naprosto neco jineho nez mezi jihoamerickymi Indiany.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.2.11 23:52

Ja doplnim ac ryby nemusim - Nikaragua, Guatemala, Honduras - ceviche na kazdem hnusnem i mene hnusnem nadrazi, na kazde busove zastavce, v kdejakem pajzlu i dobre restauraci - nekde jen marinovane kosticky ryby v limetove stave v kelimku, jinde s cibuli , dalsi s rajcatama, zrejme i cesnekem. S koriandrem jsem nevidela nikde. Urcite je maji vsude jine a nemyslim, ze priprava je striktne dana.

babi
6360 příspěvků 25.2.11 22:34

reina, jak se prosim te muze delat losos z bile morske ryby? Co to zde placas?
Zdejsi recept je ze Spanelska a pripravuje se tak, jak je zde uvedeno. Mozna ten peruansky se pripravuje jinak a aji je zeleny peruansky dipp…
Ze spanelskeho slovniku: ceviche, cebiche
masculine noun1. = raw fish marinated in lemon and garlic (syrova ryba marinovana v citronu a cesneku)

reina
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ceviche z lososa (snadné).

no, jednak se losos dělá spíše z bílé mořské ryby, jednak se nakládá do vrstev (vstva masa, vrstva cibule, posolit a bílý pepř; může být i chilli paprička, a určitě chybí i čerstvý list koriandru, bez něj to není ono. česnek jsem v originálním receptu nikdy neviděla, a to ať když jsem ceviche různě konzumovala, ale ani v receptech ve španělštině na netu či v peruánské kuchařce), s tím, že vrstvy by měly být max. 2-3, jednak se ryba před nakládáním má důkladně „proprat“ ve slané vodě aby nebyla „mazlavá“ (to losos sice není, ale některé jiné ryby mohou být).
navíc bych přidala k času marinování ještě poznámku - marinuje se tak dlouho, než ryba či mořské plody chutnají jako „vařené“

plus k podávání - na ten list salátu bych dala ještě uvařené brambory, nakrájené tak na cca 0,5-1 cm plátky, a k podávání patří ještě „ají“ - studená směs chilli papriček se solí a ještě něčím, nevím přesně. A recept patří do kuchyně PERUÁNSKÉ.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz