Recept Pikantní čevený olej

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Něco pro ty, kdo mají rádi ostřejší jídla jako já.
Tento recept pochází z Japonska a používá se na přiostření pokrmů.

Postup

V kastrolu zahřejeme olej, přidáme chilli, zpěníme (POZOR! nesmí se vařit, jinak zhořkne), stáhneme z ohně a přidáme ještě lžičku sladké papriky. Zamícháme a necháme odstát asi 20 minut.

Poté několikrát za sebou přecedíme přes jemné kovové sítko.

Výsledný olej je krásně tmavě červený a velice, velice ostrý.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 1096x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 2 dl oleje
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní čevený olej

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz