Recept Pikantní čevený olej

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Něco pro ty, kdo mají rádi ostřejší jídla jako já.
Tento recept pochází z Japonska a používá se na přiostření pokrmů.

Postup

V kastrolu zahřejeme olej, přidáme chilli, zpěníme (POZOR! nesmí se vařit, jinak zhořkne), stáhneme z ohně a přidáme ještě lžičku sladké papriky. Zamícháme a necháme odstát asi 20 minut.

Poté několikrát za sebou přecedíme přes jemné kovové sítko.

Výsledný olej je krásně tmavě červený a velice, velice ostrý.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 1117x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 2 dl oleje
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní čevený olej

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz