Recept Pikantní čevený olej

ufo65 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Něco pro ty, kdo mají rádi ostřejší jídla jako já.
Tento recept pochází z Japonska a používá se na přiostření pokrmů.

Postup

V kastrolu zahřejeme olej, přidáme chilli, zpěníme (POZOR! nesmí se vařit, jinak zhořkne), stáhneme z ohně a přidáme ještě lžičku sladké papriky. Zamícháme a necháme odstát asi 20 minut. Poté několikrát za sebou přecedíme přes jemné kovové sítko. Výsledný olej je krásně tmavě červený a velice, velice ostrý.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 1263x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 2 dl oleje
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní čevený olej

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz