Recept Pikantní čevený olej

ufo65 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Něco pro ty, kdo mají rádi ostřejší jídla jako já. Tento recept pochází z Japonska a používá se na přiostření pokrmů.

Postup

V kastrolu zahřejeme olej, přidáme chilli, zpěníme (POZOR! nesmí se vařit, jinak zhořkne), stáhneme z ohně a přidáme ještě lžičku sladké papriky. Zamícháme a necháme odstát asi 20 minut. Poté několikrát za sebou přecedíme přes jemné kovové sítko. Výsledný olej je krásně tmavě červený a velice, velice ostrý.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 1400x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 2 dl oleje
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní čevený olej

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz