Recept Ćevapi Pra

Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ćevapi

Úvod

Isiel som robit klasiku - cevapcici, tie vyborne grilovane na drevennom uhli ake vsetci pozname z ciest po byvalej Yugo, ale narazil som na problem tych cevap je tam daako moc vela variant.
Sarajevski, Banjalučki, Pazarski, Leskovački, Beogradski… kazdy ma svoj ćevap a kazdy si ho chrani a nezdiela detaily, a zalezi na zvykoch tak Srbsku a Macedonsku vam zmiesaju bravcove s hovadzim ale v Bosne to uz bude hovadzie s baranim ale v Banja Luke bude jahnacie s bravcovym atd. Ale su urcite postupy co robia podobne a klasicky recept je velmi jednoduchy.

Postup

1-Maso nakrajame na kocky, posolime, zmiesame a odlozime do ladnicky na 24 hodin (dakde radia aj 48 hodin).

2-Maso zmiesame s cesnakom (moze a nemusi) a ciernym korenim a pomelieme. Odlozime do ladnicky cez noc.

3-Maso vyberieme, vmiesame prasok do peciva a premelieme.

4-Prehodime si nastavec na klobasy a pomastime ruky a dosku a tlacime pas, ktory krajame na 5 cm kusky.

5-Najlepsie ked mame tradicny grill na drevenne uhle, grilujeme na roste a potierame mastou.

PS: Pred tym ako ideme grilovat je najlepsie odrhnut maly kusok a oprazit - ochutnat, sol korenie pomer - chut.

Recept je z kategorií: Mleté maso Směsi mas

Nahlásit recept

  • 19.09.12 vloženo
  • 7135x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 2 dny

Ingredience

  • 500 g bravcove pliecko
  • 500 g hovadzie predne
  • podla chute sol
  • podla chute cierne korenie
  • 3-4 struciky cesnak (nemusi byt)
  • 1 lyzicka prasok do peciva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 01.05.14 15:30

Pochvalim si sam, teraz som robil len z hovadzieho.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 19.09.12 15:56

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Ćevapi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 21.09.12 03:34

Parles, suhlasim robit rukami ked sa robi pre par ludi, ja som slubil ze donesiem na posedenie kde malo byt 10 ludi ( to je 10×4 plus rezerva = 50 cevapcici = vyse 3 kg masa a ziadna pomoc :cert: + salat ), volal som jednemu srbovi co ma fast food, ako to robia a aby boli vsetky rovnake a hlavne rychlo.Ten 3× cez mlyncek nemelies, nedavas noze, ale len „sosak“-trubku na klobasu. Ja som skor neveril ze to bude drzat po hromade ked tam nieje ziadne „lepidlo“- vajicko. Treba pomastit ruky aj dosku a ide to super a potom len krajat na dlzku :palec: ( 50 bolo za priblizne 25 minut nachystanych v krabici ).
Inac mi hovoril ze on este dava trochu sodovky to je zmesky masa?

 
parles
302 příspěvků 21.09.12 00:59

Mně to nejlépe chutná ze samotného hovězího. A pak mi taky nejde na rozum, proč to maso hnát třikrát přes mlýnek, vždyť ty šišky můžu ušoulat v rukou?!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz