Recept Ćevapi Pra

Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ćevapi

Úvod

Isiel som robit klasiku - cevapcici, tie vyborne grilovane na drevennom uhli ake vsetci pozname z ciest po byvalej Yugo, ale narazil som na problem tych cevap je tam daako moc vela variant.
Sarajevski, Banjalučki, Pazarski, Leskovački, Beogradski… kazdy ma svoj ćevap a kazdy si ho chrani a nezdiela detaily, a zalezi na zvykoch tak Srbsku a Macedonsku vam zmiesaju bravcove s hovadzim ale v Bosne to uz bude hovadzie s baranim ale v Banja Luke bude jahnacie s bravcovym atd. Ale su urcite postupy co robia podobne a klasicky recept je velmi jednoduchy.

Postup

1-Maso nakrajame na kocky, posolime, zmiesame a odlozime do ladnicky na 24 hodin (dakde radia aj 48 hodin).

2-Maso zmiesame s cesnakom (moze a nemusi) a ciernym korenim a pomelieme. Odlozime do ladnicky cez noc.

3-Maso vyberieme, vmiesame prasok do peciva a premelieme.

4-Prehodime si nastavec na klobasy a pomastime ruky a dosku a tlacime pas, ktory krajame na 5 cm kusky.

5-Najlepsie ked mame tradicny grill na drevenne uhle, grilujeme na roste a potierame mastou.

PS: Pred tym ako ideme grilovat je najlepsie odrhnut maly kusok a oprazit - ochutnat, sol korenie pomer - chut.

Recept je z kategorií: Mleté maso Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.09.12 vloženo
  • 7035x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 2 dny

Ingredience

  • 500 g bravcove pliecko
  • 500 g hovadzie predne
  • podla chute sol
  • podla chute cierne korenie
  • 3-4 struciky cesnak (nemusi byt)
  • 1 lyzicka prasok do peciva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 01.05.14 15:30

Pochvalim si sam, teraz som robil len z hovadzieho.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 19.09.12 15:56

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Ćevapi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 21.09.12 03:34

Parles, suhlasim robit rukami ked sa robi pre par ludi, ja som slubil ze donesiem na posedenie kde malo byt 10 ludi ( to je 10×4 plus rezerva = 50 cevapcici = vyse 3 kg masa a ziadna pomoc :cert: + salat ), volal som jednemu srbovi co ma fast food, ako to robia a aby boli vsetky rovnake a hlavne rychlo.Ten 3× cez mlyncek nemelies, nedavas noze, ale len „sosak“-trubku na klobasu. Ja som skor neveril ze to bude drzat po hromade ked tam nieje ziadne „lepidlo“- vajicko. Treba pomastit ruky aj dosku a ide to super a potom len krajat na dlzku :palec: ( 50 bolo za priblizne 25 minut nachystanych v krabici ).
Inac mi hovoril ze on este dava trochu sodovky to je zmesky masa?

 
parles
302 příspěvků 21.09.12 00:59

Mně to nejlépe chutná ze samotného hovězího. A pak mi taky nejde na rozum, proč to maso hnát třikrát přes mlýnek, vždyť ty šišky můžu ušoulat v rukou?!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz