Recept Čevapčiči

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, mletým pepřem a sklenkou studené vody a necháme odležet. Z masové směsi tvarujeme vlhkou rukou malé šištičky, které dozlatova opékáme v rozpáleném oleji. Podáváme s cibulí a hořčicí. *obměna:* do masové směsi přidáme mletou sladkou papriku.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 28576x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého masa
  • 2 cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • sklenka studené vody
  • tuk na smažení
  • hořčice.

Doporučená příloha

  • Chléb nebo vařené brambory a tatarka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čevapčiči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ivana-Ch
64 příspěvků 13.02.10 13:01
Re: Čevapčiči

Zkuste k tomu jako přílohu pocenou cibuli podle Pepíčka Beka,napsala jsem ji do jiné kategorie pod cibulovou marmeládu ve stati přílohy.

carpaccio
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči

Možná omylem zde uvádíte recept na karbanátky jako návod na přípravu čevapčiči. Ale je to bohužel „omyl“ u nás velmi rozšířený …
Pra ty kteří chtějí poznat ten rozdíl: Čevapčiči (čevap)
Bosenský čevap, který je základem (zavedli ho zde Turci) se vepřovému masu nahony vyhýbá (v Bosně žilo cca 80% muslimů) a připravuje se ze směsi skopového a hovězího v poměru 3:1. Původně to bylo jen za skopového ale čevap byl pak příliš suchý.
Srbský čevap pak se převážně připravuje z tzv.junetiny (mladé hovězí z odstaveného telete) a dle krajových zvyklostí se přimíchávají různé druhy hovězího, někdy i uzeného. Preferuje se složení plec-krk-bok v poměru 5:4:1. Pak už jen sůl, hrubě mletý pepř a voda (minerálka).
Pokud voda se kterou směs promísíte obsahuje bublinky, bude maso příjemně načechrané a získá tu správnou konzistenci. Směs nechte cca ½ hodiny odpočinout a pak je dejte na gril. Pokud je chcete smažit na pánvi, budou z toho jen lepší karbanátky.
Podávají se s cibulí většinou v kapse z bílého chleba „lepinja“ (lze nahradit pita chlebem), v restauraci Vám na talíř přidají ještě ajvar (pasta z červených paprik) .

Ahoj, Carpaccio

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči

Tohle je také naše oblíbené jídlo, nejlépe půl hovězí a půl vepřové, k tomu přílohu červenou cibuli, to je dobrota.

Tresinka
156 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči

Čevapčiči je též naše oblíbené papání, akorát tam jako Pepino nepřidávám cibuli, jinak dělám stejně :o))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz