Recept Čevapčiči

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, mletým pepřem a sklenkou studené vody a necháme odležet. Z masové směsi tvarujeme vlhkou rukou malé šištičky, které dozlatova opékáme v rozpáleném oleji. Podáváme s cibulí a hořčicí. *obměna:* do masové směsi přidáme mletou sladkou papriku.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 29161x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého masa
  • 2 cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • sklenka studené vody
  • tuk na smažení
  • hořčice.

Doporučená příloha

  • Chléb nebo vařené brambory a tatarka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čevapčiči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čevapčiči

Ivana-Ch
64 příspěvků 13.2.10 13:01
Re: Čevapčiči

Zkuste k tomu jako přílohu pocenou cibuli podle Pepíčka Beka,napsala jsem ji do jiné kategorie pod cibulovou marmeládu ve stati přílohy.

carpaccio
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čevapčiči

Možná omylem zde uvádíte recept na karbanátky jako návod na přípravu čevapčiči. Ale je to bohužel „omyl“ u nás velmi rozšířený …
Pra ty kteří chtějí poznat ten rozdíl: Čevapčiči (čevap)
Bosenský čevap, který je základem (zavedli ho zde Turci) se vepřovému masu nahony vyhýbá (v Bosně žilo cca 80% muslimů) a připravuje se ze směsi skopového a hovězího v poměru 3:1. Původně to bylo jen za skopového ale čevap byl pak příliš suchý.
Srbský čevap pak se převážně připravuje z tzv.junetiny (mladé hovězí z odstaveného telete) a dle krajových zvyklostí se přimíchávají různé druhy hovězího, někdy i uzeného. Preferuje se složení plec-krk-bok v poměru 5:4:1. Pak už jen sůl, hrubě mletý pepř a voda (minerálka).
Pokud voda se kterou směs promísíte obsahuje bublinky, bude maso příjemně načechrané a získá tu správnou konzistenci. Směs nechte cca ½ hodiny odpočinout a pak je dejte na gril. Pokud je chcete smažit na pánvi, budou z toho jen lepší karbanátky.
Podávají se s cibulí většinou v kapse z bílého chleba „lepinja“ (lze nahradit pita chlebem), v restauraci Vám na talíř přidají ještě ajvar (pasta z červených paprik) .

Ahoj, Carpaccio

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čevapčiči

Tohle je také naše oblíbené jídlo, nejlépe půl hovězí a půl vepřové, k tomu přílohu červenou cibuli, to je dobrota.

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čevapčiči

Čevapčiči je též naše oblíbené papání, akorát tam jako Pepino nepřidávám cibuli, jinak dělám stejně :o))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz