Recept Čevapčiči 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso umeleme na masovém strojku, vmícháme utřený česnek, koření čubrica a špetku pálivé papriky. Vše dobře zpracujeme a utvoříme válečky, které pak opékáme na dřevěném uhlí nebo přímo na pánvi na oleji. Upečené čevapčiči posypeme drobně nasekanou cibulkou.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 19395x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g jehněčího masa
  • 300 g hovězího zadního
  • 400 g vepřového bůčku
  • česnek
  • pálivá paprika
  • čubrica

Doporučená příloha

  • Jako přílohu podáváme chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čevapčiči 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči- Sylvie :-)

kdybych věděla, že čekáš na mou odpověď, odpověděla bych dříve:-). Dobrou chuť.
 L.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči, Lydie

Lydie, jsi hodná. Moc díky. Už mám nachystané koření, odpověď už z Vídně taky došla, tož v čem je problém, že? :-))
Hezký čtvrtek
 Sylvie

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči - Sylvie

dej půl na půl vepřové a hovězí. Znala jsem jednu starší dámu, rozenou chorvátku, od té jsem se něco naučila. Do míchaného masa přidám dost česneku, ne jenom pálivou pariku, i sladkou a na kilo masa asi 1,5 čl jedlé sody. Vegetu také nedávám. Někdy přidám trochu minerálky, prohnětu a nechám v lednici odstát. Když budeš péct na pánvi, tak velmi málo oleje.
Pěkný den.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči, Dotaz

Ráda bych věděla, jaké maso přidat místo toho jehněčího. Dá se použít vepřové? Čubricu jsem si koupila, jsem zvědavá na její chuť.

carpaccio
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čevapčiči

Pokud se jedná o čevapčiči (čevap), nesnažte se „vylepšovat“ originál, který je prověřen již staletími. Často se stává že se v překladu vloudí chybička - záměna výrazu „junetina“ (což je originální surovina srbské varianty čevapu) za „jehněčí“. Ale junetina je výraz pro velmi mladé telecí maso. Jehněčí se nikde (v balkánských zemích) nepoužívá. Používá se skopové většinou ve směsi s hovězím (Bosna) nebo směs ze 3 druhů hovězího (Srbsko), případně od každého něco plus např. vepřové (Chorvatsko). Do směsi se přidává pouze sůl, pepř a voda či bublinková minerálka. Paprika se napřidává do čevapčiči ale do pleskavice, kam se též vmísí i sekaná cibule.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz