Recept Cevabcici/Celabcici ;-)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cevabcici/Celabcici ;-)

Postup

Cibulku oprazime na masielku do makka a biela (na panvicu dame maslo a tak zohrievame inac sa prepaluje). Vychladime a premiesame s maskom a koreninami a osolime a zamiesame tvrdy syr a postruhany/prelisovany uvareny zemiak a primiesame hrst dobrej struhanky. Tvorime valceky dlhe 6-7 cm s hrubkou 1,5 cm. Obalujeme v struhanke a vyprazame na oleji. Priloha uvarene zemiacky s maslom a petrzelkou +horcica + nakrajana cibula. Dobru chut!

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 28.08.07 vloženo
  • 16485x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 350-400 gr mlete masko libove! telacie/bravcove
  • 1 cibula nasekana na jemno jemnucko (nasruham)
  • oriesok masla
  • mleta paprika
  • mlete cierne korenie
  • sol
  • feferonka alebo mleta paprika paliva
  • struhanka
  • tvrdy syr struhany-trochu
  • 1 zemiak uvareny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.06.12 14:27

Jedním slovem: SKVĚLÉ! :)
příloha: voňavé brambory (při vaření se s nimi v hrnci vařila snítka libečku), posypané koprem a cibulkou a nezbytně k tomuto pokrmu patřila na talíř i troška hořčice… ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Cevabcici/Celabcici ;-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 14.06.12 18:13

Di, Gabi, veru tak..a diky za osvetu..toto nie su prave,..to su obycajne Celabcici ;))).. :mavam:

di
2451 příspěvků 14.06.12 17:14

Gabi: pro vysvětlení - my máme část rodiny z manželovy strany tam odtud, proto ty moje poznámky. České „čevapčiči“ jsou jistě jiné, asi něco jako česká „čína“. Ale proč ne, když to lidem chutná, že.
Jo a zapomněla jsem - nikdy se nic neobaluje ve strouhance, opravdu ne, v žádném z balkánských států, používá se jen čisté ochucené maso. Ta strouhanka, to je prostě česká varianta.

Příspěvek upraven 15.06.12 v 08:07

gabi
551 příspěvků 14.06.12 16:43

Ačraj, Tvoje cevabcici aj tieto Jolankine su urcite vyborne…ja som len chcela napisat, ze tie cevapy a pljeskavice, co balkanci povazuju za prave, maju trochu ine zlozenia aj chut :)

Ačraj
697 příspěvků 14.06.12 16:33
ČEVABČIČI

500-600g mletého masa(vepřové+hovězí)1 vejce, 1 cibule, 1-2 str. česneku, sůl, mletý pepř, špetku majoránky, špetka tymiánu, k mlétému masu vše přidáme, (cibuli velmi jemně nakrájíme)rukama propracujeme, mokrýma rukama tvarujeme tenké šišky, zvolna opékáme, podáváme s hořčicí a kolečky cibule, příloha chléb, nebo brambor. kaše. Ale asi nebude pravé, ale také dobré. :P
Možná by se mohly šišky obalit v hladké mouce a poté opékat. ;)

Příspěvek upraven 14.06.12 v 16:35

gabi
551 příspěvků 14.06.12 16:27

Di, mas tak trochu pravdu…ze prave cevapy a pljeskavice sa robia iba z kombinacii rozneho druhu masa plus korenie, sol a nejaka ta bylinka…ale finta stavnatych cevapov a pljeskvic nie je v pomixovani masa…tu fintu stavnatosti si balkanci velmi chrania…lebo prave na ponuke stavnatych cevapov a pleskavic funguje prestiz medzi restauraciami, ale aj malymi rodinnymi bistrami…

di
2451 příspěvků 14.06.12 15:15

Do pravých čevapů/pljeskavic (jiný tvar výrobku z toho samého základu) patří jen sůl a pepř, nic víc, ani vajíčko, ani strouhanka, možná jen trochu sekané petrželky*. Důležité je správné složení směsi mas, resp. poměr libového masa a tuku; vepřové se ale moc nepoužívá (jen možná v Chorvatsku, tam jsou křesťani, ale ani tam moc ne), spíš hovězí, telecí nebo jehněčí. Pokud chcete trochu pomoct soudržnosti, stačí v hotové směsi párkrát otočit tyčovým mixérem, udělá se tzv. spojka (řezníci znají), vše promíchat a je to. *Ochucení dělají až přílohy - ajvar, v Srbsku kajmak, všemožná pokrájená zelenina, atd., atp.

Příspěvek upraven 14.06.12 v 17:15

jolana
5065 příspěvků 14.06.12 14:48

Zuzko, diky :) aj za krasnu foto..:) dobru chut :)..ani som si nevsimla komenty pred tymm, vsetkym dakujem a buraci ma recht..je to ono!..a preto sa to tak vola.. ten nas este ked bol maly si prosil „celapcicy“ presne take.. :lol:

buraci
1136 příspěvků 08.01.08 21:42
Re: Cevabcici/Celabcici ;-)

Opravdu to drzi pohromade, muzes Jolance verit:-)

anickav
2904 příspěvků 08.01.08 20:59
Re: Cevabcici/Celabcici ;-)Jolanka,

fakt to drzi pokope aj bez vajca? Mam zvyk vzdy do vsetkych mletych mias dat to vajce-vajcia. A este som do do cevabcici nikdy nedavala vareny zemiak, iba ciste maso. Tebe verim, takze asi zmenim svoju recepturu…
Vsetko dobre, cauky!
 A.

buraci
1136 příspěvků 08.01.08 17:07
Re: Cevabcici/Celabcici ;-)

Jolano, vcera jsme meli tvoje cevabcici k veceri a melo veliky uspech, zvlast u nasich kluku (kteri stale vymahaji cevabcici tak, jak jim je vari ve skole:-). Dekuji za recept a preji pekny den:-)

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cevabcici/Celabcici .. Jolanko

vyzkoušeno… díky, hezký jednoduchý a hlavně móc dobrý.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz