Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z očištěné (omyté) kýty nakrájíme řízky o váze zhruba 150 g, naklepeme, osolíme po obou stranách a vždy na jedné straně potřeme rozetřeným česnekem a hořčicí. Na jednu polovinu řízku položíme plátek cikánské pečeně, řízek přeložíme a kraje spíchneme jehlami či párátky. Opečeme pomalu na rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova (kolem 8-12 minut na jedné podle výšky masa, delší doba nevadl. Můžeme také obalit v trojobalu a dělat jako klasický řízek, ale opět smažit delší dobu.
Recept je z kategorií: Kotlety
rýže či osmažené brambory a zeleninový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekový olomoucký řízek