Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept jsem našla ve staré sbírce italských receptů. Přesto neuvádím národní kuchyni, zdá se mi docela evropský.
Brambory uvaříme ve slupce spolu s česnekem, chladné oloupeme, přidáme vymačkanou česnekovou dužninu a zpracujeme na kaši. Do kaše zašleháme olej, citronovou kůru, petrželku a jogurt. Dochutíme solí a pepřem. Naservírujeme posypané špetkou papriky a ozdobíme lístkem petržele. Studený krém se hodí k syrové zelenině jako předkrm. Vlažný krém je vhodný jako malá příloha, třeba k vařenému nebo dušenému masu nebo rybě.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekový krém
Sveva u nás i k bramborové polévce.
4813 příspěvků 4.9.09 19:07
Do bramborové kaše také dávám česnek. My můžeme totiž česnek i do bábovky.
Příště přidám i petržel, jogurt a papriku. Jistě to bude zajímavé.
Děkuji za upozornění, hned jsem si tu lutenici našla, zajímají mne krajové názvy. V receptu je hodně moderních pří:,–(, jak starou tradici má lutenice a byla vždy podle receptu na labu? Oproti ní je česnekový krém velmi jemný, možná nebude zajímavý pro ostřejší jazyky. Zdravím.
Docela si to chuťově dokáži představit, připomíná to vzdáleně oblíbenou teplickou lutenici či bramborový tatarák. Určitě vyzkouším Tebou prezentovanou směs kašovitou a to samé v konzistenci tataráku - to jsou jen rozmačkané brambory. Díky.