Recept Česnekový krém

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept jsem našla ve staré sbírce italských receptů. Přesto neuvádím národní kuchyni, zdá se mi docela evropský.

Postup

Brambory uvaříme ve slupce spolu s česnekem, chladné oloupeme, přidáme vymačkanou česnekovou dužninu a zpracujeme na kaši.
Do kaše zašleháme olej, citronovou kůru, petrželku a jogurt.
Dochutíme solí a pepřem. Naservírujeme posypané špetkou papriky a ozdobíme lístkem petržele.

Studený krém se hodí k syrové zelenině jako předkrm.
Vlažný krém je vhodný jako malá příloha, třeba k vařenému nebo dušenému masu nebo rybě.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.09.09 vloženo
  • 5850x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 4 PL oleje evo (extra vergine oliva)
  • strouhaná kůra z 1 malého neošetřeného citronu
  • 3 PL sekané petrželky
  • 4 PL jogurtu
  • sůl, pepř, paprika.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česnekový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.09.09 05:10
Re: Česnekový krém ...

Sveva u nás i k bramborové polévce.

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.09.09 19:07
Re: Česnekový krém

Do bramborové kaše také dávám česnek. My můžeme totiž česnek i do bábovky.
Příště přidám i petržel, jogurt a papriku. Jistě to bude zajímavé.

 
sveva
751 příspěvků 04.09.09 16:07
Re: Česnekový krém - bedla

Děkuji za upozornění, hned jsem si tu lutenici našla, zajímají mne krajové názvy. V receptu je hodně moderních pří:,–(, jak starou tradici má lutenice a byla vždy podle receptu na labu? Oproti ní je česnekový krém velmi jemný, možná nebude zajímavý pro ostřejší jazyky. Zdravím.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.09.09 13:53
Re: Česnekový krém

Docela si to chuťově dokáži představit, připomíná to vzdáleně oblíbenou teplickou lutenici či bramborový tatarák. Určitě vyzkouším Tebou prezentovanou směs kašovitou a to samé v konzistenci tataráku - to jsou jen rozmačkané brambory. Díky.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz