Recept Česnekový krém

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept jsem našla ve staré sbírce italských receptů. Přesto neuvádím národní kuchyni, zdá se mi docela evropský.

Postup

Brambory uvaříme ve slupce spolu s česnekem, chladné oloupeme, přidáme vymačkanou česnekovou dužninu a zpracujeme na kaši. Do kaše zašleháme olej, citronovou kůru, petrželku a jogurt. Dochutíme solí a pepřem. Naservírujeme posypané špetkou papriky a ozdobíme lístkem petržele. Studený krém se hodí k syrové zelenině jako předkrm. Vlažný krém je vhodný jako malá příloha, třeba k vařenému nebo dušenému masu nebo rybě.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 03.09.09 vloženo
  • 6387x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 4 PL oleje evo (extra vergine oliva)
  • strouhaná kůra z 1 malého neošetřeného citronu
  • 3 PL sekané petrželky
  • 4 PL jogurtu
  • sůl, pepř, paprika.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česnekový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česnekový krém

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.9.09 05:10
Re: Česnekový krém ...

Sveva u nás i k bramborové polévce.

esmeralda
4813 příspěvků 4.9.09 19:07
Re: Česnekový krém

Do bramborové kaše také dávám česnek. My můžeme totiž česnek i do bábovky.
Příště přidám i petržel, jogurt a papriku. Jistě to bude zajímavé.

sveva
751 příspěvků 4.9.09 16:07
Re: Česnekový krém - bedla

Děkuji za upozornění, hned jsem si tu lutenici našla, zajímají mne krajové názvy. V receptu je hodně moderních pří:,–(, jak starou tradici má lutenice a byla vždy podle receptu na labu? Oproti ní je česnekový krém velmi jemný, možná nebude zajímavý pro ostřejší jazyky. Zdravím.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.9.09 13:53
Re: Česnekový krém

Docela si to chuťově dokáži představit, připomíná to vzdáleně oblíbenou teplickou lutenici či bramborový tatarák. Určitě vyzkouším Tebou prezentovanou směs kašovitou a to samé v konzistenci tataráku - to jsou jen rozmačkané brambory. Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz