Recept Česnekový chleba (Garlic bread)

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo a česnek smícháme. Můžeme přidat i bylinky. Do veky děláme po asi třícentimetrových intervalech zářezy až skoro dolů. Tyto řezné plochy pomažeme česnekovým máslem. Takto připravenou veku zabalíme do Alobalu a pečeme v horké troubě 10- 15 minut.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 21.05.04 vloženo
  • 18128x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • veka (jako na obložené chlebíčky)
  • máslo
  • rozmačkaný česnek

Doporučená příloha

  • pečené maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česnekový chleba (Garlic bread)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česnekový chleba (Garlic bread)

Kecal
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Není co řešit, Esmeralda určitě měla na mysli tohle . Nejenom australský, ale i mezinárodní!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Tato bageta nemá naprosto co dělat s Austrálií. Stejně se v domácím provedení připravuje i ve USA a Kanadě. Také se prodává již potřená česnekovým máslem, někdy s přidáním na jemno posekané petrželky a zabalená do alobalu (tak, jak se zmínil Tom). Šlo jenom o to, kdo recept napsal první, avšak měl by být bez země původu, protože Austrálie to není. Nejsem si jista, ale původní česnekový chléb snad vznikl v Itálii.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Vyzkoušeno, je to perfektní i jen tak, beze všeho!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread), Esme,

Opravdu skvělé a jednoduché. Už se těším na grilování, ke grilovanému masíčku to bude jedna báseň.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Veku už mám namazanou a dnes večer bude k večeři s kuřecím masíčkem, naloženým v Creme-freiche s kořením.

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Znám, táta má v Austrálii příbuzenstvo, garlic bread je vynikající dobrota ke každému jídlu! M. :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread) - Bedlo, Jolano, Bona,

jsem ráda že se recept zamlouvá.
Jak už jsem řekla, tady v Oz nesmí česnekový chlebík chybět při žádném BBQ.

Snad ještě jeden tip: když vaříme venku je zbytečné roztápět troubu.
Posledních cca 10 minut přidáme zabalený chleba k masu. Musí se to hlídat a nenechat přímo nad plamenem aby z toho nebyly „uhelky“ (výraz našeho přítele Standy kterému se podařilo udělat „uhelky“ i ze steaků).

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Takový recept mi naprosto vyhovuje! Když budu chtít (a chci!), můžu ho hned vyzkoušet, je na první pohled jednoduchý, ale zároveň rafinovaný… Myslím, že vykouzlit dobré jídlo z minima ingrediencí je podstatně složitější (ani ne tak při výrobě, ale v nápadu), než při použití velkého množství vyhlášených dobrůtek (jak se často se objevuje v receptech na omáčky k těstovinám..), jejichž chutě se následně mohou přebíjet a eliminovat…
Například k obloženým talířům neservíruji jen veku nebo toustový chléb, ale posypu pečivo sušenou bazalkou, čerstvě mletým pepřem a mletým česnekem, celé navlhčím několika kapkami olivového oleje, z výšky „cmrdaným“, a vše nechám chvíli vstřebat. Hosté si pomlaskávají a pokud jim trik neprozradím, netuší, jak jednoduché, bezpracné, ale s chutí a péčí připravované to bylo.
Zkrátka česnekový chleba šup do oblíbených a troufám si tvrdit, že oblíbený i zůstane. Pečivo, máslíčko, česnek… jednoduše mňam a děkuji za recept.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Esme, to su asi bagetky…aspon ja im tak hovorim. Ku spagetam ich robim take chrumkave - alobal nakoniec otvorim a este chvilocku zhora zapiect do chrumkava… to ti je papanica. Odkukane z Juznej Karoliny. Pekny vecer.. :)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread) - Jolano,

já ani nevím jaký je rozdíl mezi vekou a bagetou.
Napsala jsem veku, aby tomu každý rozuměl.
Nemám totiž ráda když někdo dává do receptů některé suroviny nepřeložené. (Ale to už bychom zase byli v jazykovém koutku a to se tu přísně zakazuje.)
Tady se tomu říká (anglicky) French stick.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Jolanko, věřím a také vyzkouším, díky.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

…ja ho robim aj z bagety. Je to dobrota. No a nebudete mozno verit ale je chutny ku spagetam… :)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Esme díky…už tisknu…to bude dobrota, česnek můžeme a pálivé také.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Tome, asi se to dá koupit všude, ale není nad domácí. Tady v Austrálii je GARLIC BREAD skoro náboženství.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Česnekový chleba (Garlic bread)

Esme tady se to nechá koupit zmrzlé jako Česneková bageta.Kupujeme to dost často a je to božské,krásně křupavé.....rozpečené v troubě!!!K tomu krevety jen tak si je loupat a namáčet do majonézy a k tomu německé,nebo italské přírodní drsné víno.Uffff v neděli si to udělám k Formuli 1.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Cibulačka Cibulačka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz