Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Máslo a česnek smícháme. Můžeme přidat i bylinky. Do veky děláme po asi třícentimetrových intervalech zářezy až skoro dolů. Tyto řezné plochy pomažeme česnekovým máslem. Takto připravenou veku zabalíme do Alobalu a pečeme v horké troubě 10- 15 minut.
Recept je z kategorií: Přílohy
pečené maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekový chleba (Garlic bread)
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Není co řešit, Esmeralda určitě měla na mysli tohle . Nejenom australský, ale i mezinárodní!
Tato bageta nemá naprosto co dělat s Austrálií. Stejně se v domácím provedení připravuje i ve USA a Kanadě. Také se prodává již potřená česnekovým máslem, někdy s přidáním na jemno posekané petrželky a zabalená do alobalu (tak, jak se zmínil Tom). Šlo jenom o to, kdo recept napsal první, avšak měl by být bez země původu, protože Austrálie to není. Nejsem si jista, ale původní česnekový chléb snad vznikl v Itálii.
Vyzkoušeno, je to perfektní i jen tak, beze všeho!
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Opravdu skvělé a jednoduché. Už se těším na grilování, ke grilovanému masíčku to bude jedna báseň.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Veku už mám namazanou a dnes večer bude k večeři s kuřecím masíčkem, naloženým v Creme-freiche s kořením.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Znám, táta má v Austrálii příbuzenstvo, garlic bread je vynikající dobrota ke každému jídlu! M.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem ráda že se recept zamlouvá.
Jak už jsem řekla, tady v Oz nesmí česnekový chlebík chybět při žádném BBQ.
Snad ještě jeden tip: když vaříme venku je zbytečné roztápět troubu.
Posledních cca 10 minut přidáme zabalený chleba k masu. Musí se to hlídat a nenechat přímo nad plamenem aby z toho nebyly „uhelky“ (výraz našeho přítele Standy kterému se podařilo udělat „uhelky“ i ze steaků).
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Takový recept mi naprosto vyhovuje! Když budu chtít (a chci!), můžu ho hned vyzkoušet, je na první pohled jednoduchý, ale zároveň rafinovaný… Myslím, že vykouzlit dobré jídlo z minima ingrediencí je podstatně složitější (ani ne tak při výrobě, ale v nápadu), než při použití velkého množství vyhlášených dobrůtek (jak se často se objevuje v receptech na omáčky k těstovinám..), jejichž chutě se následně mohou přebíjet a eliminovat…
Například k obloženým talířům neservíruji jen veku nebo toustový chléb, ale posypu pečivo sušenou bazalkou, čerstvě mletým pepřem a mletým česnekem, celé navlhčím několika kapkami olivového oleje, z výšky „cmrdaným“, a vše nechám chvíli vstřebat. Hosté si pomlaskávají a pokud jim trik neprozradím, netuší, jak jednoduché, bezpracné, ale s chutí a péčí připravované to bylo.
Zkrátka česnekový chleba šup do oblíbených a troufám si tvrdit, že oblíbený i zůstane. Pečivo, máslíčko, česnek… jednoduše mňam a děkuji za recept.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, to su asi bagetky…aspon ja im tak hovorim. Ku spagetam ich robim take chrumkave - alobal nakoniec otvorim a este chvilocku zhora zapiect do chrumkava… to ti je papanica. Odkukane z Juznej Karoliny. Pekny vecer..
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
já ani nevím jaký je rozdíl mezi vekou a bagetou.
Napsala jsem veku, aby tomu každý rozuměl.
Nemám totiž ráda když někdo dává do receptů některé suroviny nepřeložené. (Ale to už bychom zase byli v jazykovém koutku a to se tu přísně zakazuje.)
Tady se tomu říká (anglicky) French stick.
Jolanko, věřím a také vyzkouším, díky.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…ja ho robim aj z bagety. Je to dobrota. No a nebudete mozno verit ale je chutny ku spagetam…
Esme díky…už tisknu…to bude dobrota, česnek můžeme a pálivé také.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Tome, asi se to dá koupit všude, ale není nad domácí. Tady v Austrálii je GARLIC BREAD skoro náboženství.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme tady se to nechá koupit zmrzlé jako Česneková bageta.Kupujeme to dost často a je to božské,krásně křupavé.....rozpečené v troubě!!!K tomu krevety jen tak si je loupat a namáčet do majonézy a k tomu německé,nebo italské přírodní drsné víno.Uffff v neděli si to udělám k Formuli 1.