Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
3 dny před přípravou pokrmu si vyrobíme česnekový olej z olivového oleje a půl paličky česneku. Lilek nakrájíme na půlcentimetrové plátky, posolíme a necháme "vyplakat". Sladkou smetanu ušleháme do tuha. Zakysanou smetanu smícháme s najemno nastrouhaným sýrem, česnekem a lehce vmícháme šlehanou smetanu. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Plátky lilku potřeme lisovaným česnekem a krátce opečeme na česnekovém oleji. Horké pečené lilky podáváme se studenou smetanovo-sýrovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
opečený toustový chléb (bílý)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekovo-rokforový lilek
nesouhlasim
ono hodne zalezi kdo to ji
8 příspěvků 7.8.09 05:50
Milá Bono, ten Váš recept třeba nebude špatný, ale lilek opečený na oleji nasaje hodně tuku a když k tomu připočítám ještě šlehašku, smetanu, mastný sýr a česnek nabudu neodbytného dojmu, že je zaděláno na nepěknou žlučníkovou koliku.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jandule, díky za tip, když bude o Velikonocích pěkně, rozpálíme gril… už se těším. B.
Zkus to někdy na grilu, potírat česnekovým olejem. Dík za nápad s dresingem, tenhle může být skvělý.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
díky, Tvůj komentář mě potěšil. Ať chutná alespoň jako nám, to mě potěší dvojnásob. Pa B.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Toto je výborné jídlo. Znám, podobné, ale tohle je de luxe .
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
…takže dej vědět, jak chutnalo… já můžu lilky na různé způsoby, ale pokud můžu, dám přednost právě kombinaci s česnekem, případně s nivou. Tak dobrou chuť. B.
383 příspěvků 25.1.09 03:43
to vypada dobre
lilky mame doma, takze …