Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso vcelku dáme do nízkého kastrolu nebo pekáčku, lehce podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v troubě při cca 200°C asi hodinu. Podléváme vodou. Potom potřeme povrch masa medem, poklademe plátky česneku, polijeme výpekem (případně ještě podlijeme vodou) a odkryté krátce dopečeme, dokud česnek nezrůžoví. (Česnek se nesmí spálit, aby nezhořkl.) Upečené maso vyjmeme, šťávu případně povolíme vodou, ochutnáme a dosolíme, přivedeme k varu, zahustíme granulovanou jíškou a povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme teplé s bramborovým knedlíkem a špenátem, nebo studené s chlebem a křenem.
Recept je z kategorií: Uzené maso
pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekovo-medová uzená pečínka
64 příspěvků 10.4.10 18:49
Jsem na labužníku nová a tak až teprve teď objevuji všechny ty báječné recepty. Na todle jídlo mám ohromnou chuť. Určitě ho v nejbližší době vyzkouším.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
obrázek jsem viděla, děkuju, vypadá to krásně. Jsem ráda, že jste měli dobrý obídek a přeji krásné nedělní odpoledne. Papa B.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
je to výborné. Sice s menší změnou, ale to na chuti nic nemění
) Už jsem vložila obrázek do mého
deníčku.