Recept Česnekové hlavičky zapečené

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlavičky česneku obalíme plátky anglické slaniny, ovážeme kuchyňskou nití. Vložíme do nádoby, ve které pak česnek budeme zapékat, přelijeme vínem, přidáme bylinky a 5 minut povaříme. Přelijeme olivovým olejem. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Vyjmeme, odstraníme nitky a anglickou slaninu. Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky a podáváme jako přílohu k masu či rybě, nebo mažeme na topinky společně s pokrájenou anglickou slaninou. Takto připravený česnek je velmi lahodný a ztrácí svou agresivní štiplavou chuť, která může někomu vadit. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 10.07.07 vloženo
  • 3168x zobrazeno

Ingredience

  • 4-6 celých hlaviček česneku
  • 4-6 dlouhých plátků anglické slaniny
  • 4 dl suchého červeného vína
  • 5 větviček tymiánu
  • 5 větviček čerstvé rozmarýny
  • olivový olej.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česnekové hlavičky zapečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz