Recept Česnekové hlavičky zapečené

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hlavičky česneku obalíme plátky anglické slaniny, ovážeme kuchyňskou nití. Vložíme do nádoby, ve které pak česnek budeme zapékat, přelijeme vínem, přidáme bylinky a 5 minut povaříme. Přelijeme olivovým olejem. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Vyjmeme, odstraníme nitky a anglickou slaninu. Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky a podáváme jako přílohu k masu či rybě, nebo mažeme na topinky společně s pokrájenou anglickou slaninou. Takto připravený česnek je velmi lahodný a ztrácí svou agresivní štiplavou chuť, která může někomu vadit. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 10.07.07 vloženo
  • 3497x zobrazeno

Ingredience

  • 4-6 celých hlaviček česneku
  • 4-6 dlouhých plátků anglické slaniny
  • 4 dl suchého červeného vína
  • 5 větviček tymiánu
  • 5 větviček čerstvé rozmarýny
  • olivový olej.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česnekové hlavičky zapečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz