Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Půl kila těch nejdrobnějších brambor, co se nehodí loupat a jsou jenom na vztek nakrájímena půlky. Řeznou stranou pokládáme na plech. Šoupneme do rozpálené trouby a pečeme až se jim začnou tzv. scvrkávat prdelky. Slupka se jakoby odfoukne od brambory. Mezitím jsme si nachystali mísu, utřeli do ní česnek a nalili olej. Vyndáme plech s bramborama z trouby a honem rychle malým ostrýn nožem sloupeme slupku a sloupnutou bramboru hodíme do mísy s česnekem a olejem, až tam máme všechny protřeseme, ať se to všechno pěkně spojí. Podáváme jako přílohu, nebo jen tak mísu na klín, vidličku do ruky...
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekové brambory
273 příspěvků 9.2.13 23:22
Chýba v ňom popritom masle bryndza a domáca veeľmi cesnaková tatarka
Já totiž s MLÉKEM, slivového léku nemaje, a sádlo s mlíkem mi pak stydne v hubě.
A na triku.
Solené nemaštěné
solené s máslem
solené s rozmarýnem a olejem
solené s česnekem a SÁÁÁDLEM
nesolené nemaštěné s povidly
VRAHU!
Stejně jako Alis brambory neloupu, dělám i větší, nakrájené na plátky a posolené. Místo oleje raději máslo.
Správně, mísu na klín, cep do ruky!
2904 příspěvků 13.2.09 15:40
recept pochádza fakt z Izraela???
Pekný deň!
A.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
gmp - děkujeme za recept, je to výborná pochoutka, nejvíc se mi líbí, že olej není tepelně upraven, takže lze bez obav použít ten nejkvalitnější olivový olej. Opravdová dobrota, ještě jsem brambůrky po upečení posypala oreganem. Zdravím. M.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc hezké, zkusím a dík…
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Jasně, že v jednoduchosti je krása [byť občas se přihodí, že i ve složitosti, člověk niky neví]! Tento recept je skutečně půvabný. Dělávám nejenom s česnekem, ale občas cosi podobného s majoránkou (může být jak sušená, tak čerstvá); do hluboké pánve trochu kvalitního oleje, do kterého mezi prsty hodně podrtím sušenou majoránku (čerstvou nakrájím co nejvíce ´nadrobno´), přidám sůl - krátce osmahnu - přidám půl polévkové lžíce octa - a pak přidám pečené brambůrky. Promíchá se, odstaví se od zdroje tepla… a docela to chutná…
to je veliká dobrota, dělám něco podobného… jen brambůrky před pečení odrhnu dobře kartáčkem a na plechu je posolím. Pak je už nemusím loupat (ta slupka se slanou krustou je výborná). Voňavé jídlo, které potvrzuje, že v jednoduchosti je krása