Recept Česneková polévka s osmaženým chlebem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Česneková polévka s osmaženým chlebem

Postup

1. Česnek oloupeme. Bílý nebo tmavý chléb nakrájíme na kostičky. Olivový olej rozehřejeme v hrnci a chléb na něm dozlatova opečeme. Poté na chléb prolisuje­me česnek. 2. Okořeníme solí, pepřem a paprikou a zalijeme ma­sovým vývarem. Uvedeme do varu a necháme asi 20 min. na mírném ohni vařit. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Česnekovou polév­ku přelijeme do 4 keramických misek a do každé z nich naběračkou opatrně dáme rozklepnuté vejce. Podle po­třeby ještě dochutíme pepřem či solí. Misky vložíme do trouby a zapékáme 10 min. 4. Bagetu rozřízneme na krajíčky. Na pánvi rozehřeje­me olej a krajíčky na něm usmažíme dozlatova. Podáváme k hotové polévce.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 22.01.02 vloženo
  • 19020x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hlavička česneku
  • 300 g bílého chleba (z předchozího dne)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 l masového vývaru (ze sklenice)
  • 4 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje (na smažení)
  • 1/2 bagety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česneková polévka s osmaženým chlebem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česneková polévka s osmaženým chlebem

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Česneková polévka s osmaženým chlebem

Evo, pár let po Tobě…nastává čas a česnečka je pomalu každý večer v pátek a sobotu. Jen jsem si ulehčila život a osmažený chleba dávám do mrazáku, rozdělený na porce v dózách. To proto, když ho koupíme více a nespotřebujeme. Česnečka je za chvíli a smažení odpadá.

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Vánoční česnečka

Dovoluji si doporučit vánoční variantu česnečky. Normálně ji dělám jednodušeji než je v těchto receptech - každému do talíře utřený česnek dle chuti, špetku pálivé papriky, opečené kostičky chleba a trochu petrželky, zaliji horkým vývarem. Aroma česneku je trochu jiné než když se tepelně upraví.Když o vánocích zbyde troška jiker, tak je uvařím zvlášť, sliji a přidám do vývaru. Ostatní stejné, jen nedávám do talířů pálivou papriku. / Proč jsem si na ni vzpomněla teď v květnu, to tedy fakt nevím./

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz