Recept Česneková omáčka Mužská superrychlá

pakra Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Když si musí italský muž sám vařit a už nemůže opakovaně pozřít špagety s kečupem, tak si pro změnu připraví tuto lahodnou aromatickou "omáčku". Předváděl to kdysi v televizi pravý italský kuchař.

Postup

OLEJ: Do kastrolku nalijeme pár lžic dobrého olivového oleje. Není nutný panenský, zahříváním se panenství stejně ztratí. Dáme na oheň. ČESNEK: Než se olej ohřeje připravíme několik stroužků česneku tak, že každý položíme na prkénko, na něj naplocho přitiskneme širší nůž a do něj v místě stroužku silně udeříme rukou. Vzniklou placku očistíme od slupek a kořenového lůžka. Je to opravdu rychlé! Nelisovat! Vznikla by nevhodně vodnatá kaše. TEPELNÁ ÚPRAVA: Takto připravené stroužky vhodíme do oleje a podle chuti opatrně smažíme. Nejdříve česnek začíná měknout a do oleje se uvolní příjemná vůně. Dalším zahříváním česnek žloutne a vůně se mění. Nakonec hnědne a upražil a spálil by se. Já mám nejraději světle žlutohnědý. SERVÍROVÁNÍ: Obsah kastrolku přemístíme na vařené těstoviny. Lze samozřejmě ještě doplnit např. sýrem a uvedenou omáčku brát jako alternativu čistého oleje.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 19.05.10 vloženo
  • 9098x zobrazeno

Čas přípravy

  • do 5min

Ingredience

  • česnek
  • olej olivový

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česneková omáčka Mužská superrychlá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česneková omáčka Mužská superrychlá

sveva
751 příspěvků 20.5.10 07:41
Re: Česneková omáčka pakra

Je to tvůj první recept, určitě se trochu porozhlédneš a uvidíš jak dál. Většinou se snažíme nevkládat duplicitní recepty a pokud napíšeš do vyhledávání aglio olio zjistíš, že už tady jsou. Zejména ten od jezevce je doplněný spoustou komentářů, které jej upřesňují a obohacují. Podílela se na tom i NOSKOVICE.
Pobavil mne tvůj ‚pravý italský kuchař‘. Kdo je ‚pravý český kuchař‘, Babica? (představte si scénu, kde ho pozvali do italské televize …)
Italští muži jsou většinou velmi dobří v kuchyni a kečup by určitě nepoužili na těstoviny. Věřím, že ani nastupující generace. Učí vařit a soutěžit již malé děti a maminky své milánky naučí jak vařit jednoduše, rychle a přesto chutně.
Olivový olej je věda. Jak ti napsala OU je to také otázka jemnosti a vůně. Recept jako tento, kde olivový olej hraje prim, vyžaduje velmi dobrou kvalitu.
Zdravím.

noskovice
1322 příspěvků 20.5.10 03:16
Re: Česneková omáčka Mužská superrychlá

Aglio, olio e peperoncino. Já tam dávám i trochu nasekané petrželky. Pochopitelně zelené a italské! :P

kamilio
551 příspěvků 19.5.10 22:37
Re: Česneková omáčka Mužská superrychlá - pakro

To co říkáš v úvodu, to by tě pravověrný Ital poslal někam. Pravověrný Ital a kečup se nemají rádi. U nastupující generace už je to o něčem jiném. :oops:

Ou
49 příspěvků 19.5.10 21:45
Re: Česneková omáčka Mužská superrychlá

No - patří do toho ještě čerstvá feferonka a panenství oleje je víc než doporučené, ani ne tak kvůli jeho netknutosti a enzymům, které se teplem skutečně zničí, ale kvůli chuti - extravirgine je prostě aromatičtějí a jemnější.

Jinak italové tomu říkají aglio e olio

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Květáková polévka Květáková polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz