Recept Česneková omáčka Mužská superrychlá

pakra Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Když si musí italský muž sám vařit a už nemůže opakovaně pozřít špagety s kečupem, tak si pro změnu připraví tuto lahodnou aromatickou „omáčku“. Předváděl to kdysi v televizi pravý italský kuchař.

Postup

OLEJ: Do kastrolku nalijeme pár lžic dobrého olivového oleje. Není nutný panenský, zahříváním se panenství stejně ztratí. Dáme na oheň. ČESNEK: Než se olej ohřeje připravíme několik stroužků česneku tak, že každý položíme na prkénko, na něj naplocho přitiskneme širší nůž a do něj v místě stroužku silně udeříme rukou. Vzniklou placku očistíme od slupek a kořenového lůžka. Je to opravdu rychlé! Nelisovat! Vznikla by nevhodně vodnatá kaše. TEPELNÁ ÚPRAVA: Takto připravené stroužky vhodíme do oleje a podle chuti opatrně smažíme. Nejdříve česnek začíná měknout a do oleje se uvolní příjemná vůně. Dalším zahříváním česnek žloutne a vůně se mění. Nakonec hnědne a upražil a spálil by se. Já mám nejraději světle žlutohnědý. SERVÍROVÁNÍ: Obsah kastrolku přemístíme na vařené těstoviny. Lze samozřejmě ještě doplnit např. sýrem a uvedenou omáčku brát jako alternativu čistého oleje.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 19.05.10 vloženo
  • 8153x zobrazeno

Čas přípravy

  • do 5min

Ingredience

  • česnek
  • olej olivový

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česneková omáčka Mužská superrychlá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česneková omáčka Mužská superrychlá

sveva
751 příspěvků 20.5.10 07:41
Re: Česneková omáčka pakra

Je to tvůj první recept, určitě se trochu porozhlédneš a uvidíš jak dál. Většinou se snažíme nevkládat duplicitní recepty a pokud napíšeš do vyhledávání aglio olio zjistíš, že už tady jsou. Zejména ten od jezevce je doplněný spoustou komentářů, které jej upřesňují a obohacují. Podílela se na tom i NOSKOVICE.
Pobavil mne tvůj ‚pravý italský kuchař‘. Kdo je ‚pravý český kuchař‘, Babica? (představte si scénu, kde ho pozvali do italské televize …)
Italští muži jsou většinou velmi dobří v kuchyni a kečup by určitě nepoužili na těstoviny. Věřím, že ani nastupující generace. Učí vařit a soutěžit již malé děti a maminky své milánky naučí jak vařit jednoduše, rychle a přesto chutně.
Olivový olej je věda. Jak ti napsala OU je to také otázka jemnosti a vůně. Recept jako tento, kde olivový olej hraje prim, vyžaduje velmi dobrou kvalitu.
Zdravím.

noskovice
1322 příspěvků 20.5.10 03:16
Re: Česneková omáčka Mužská superrychlá

Aglio, olio e peperoncino. Já tam dávám i trochu nasekané petrželky. Pochopitelně zelené a italské! :P

kamilio
551 příspěvků 19.5.10 22:37
Re: Česneková omáčka Mužská superrychlá - pakro

To co říkáš v úvodu, to by tě pravověrný Ital poslal někam. Pravověrný Ital a kečup se nemají rádi. U nastupující generace už je to o něčem jiném. :oops:

Ou
49 příspěvků 19.5.10 21:45
Re: Česneková omáčka Mužská superrychlá

No - patří do toho ještě čerstvá feferonka a panenství oleje je víc než doporučené, ani ne tak kvůli jeho netknutosti a enzymům, které se teplem skutečně zničí, ale kvůli chuti - extravirgine je prostě aromatičtějí a jemnější.

Jinak italové tomu říkají aglio e olio

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz