Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vhodne jako priloha k masum, zvlast k jehnecimu.
Cesnek rozdelte na strouzky. Dejte je do hrnce, zalejte vodou, osolte, privedte k varu a varte mirnym varem asi 15 minut. Cesnek nechte odkapat na cedniku a oloupejte jej. To jde velmi snadno. Na panvi rozehrejte maslo a na nem pri nizsi teplote opekejte cesnekove strouzky 5-7 minut. Zhnednout nesmi. Ochutte je soli, mletym peprem a vmichejte do nich nakrajenou petrzelku. Podavejte jako prilohu k masum. Takto upraveny cesnek se da take podavat studeny, rozetreny na opecenych toastech treba k pivu.
Recept je z kategorií: Speciality
maso, opecene tousty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnek na másle
717 příspěvků 29.9.11 19:01
Wydra.
Urcite by to stacilo udelat tak, jak píses. Ovsem ne vsichni mají rádi ostrou chut cesneku která v nekterých prípadech jídlu dominuje. V tomto prípade se jedná o prílohu a chut prílohy by nemela být, podle mého názoru, prevládající. Povarením tato ostrost zmizí i kdyz si cesnek zachová svoji „cesnekovou“ chut.
Díky za komentár!
Spiser.
Spiser, recept urcite potesi labuzniky, kteri radi peceny, nebo jinak zmekly cesnek. Ja uprednostnim k masum krupavy, nakladany v oleji bud nakyselo, nebo jen v chilli , naslano. Tvuj recept ale jiste pouziju pro hosty. Ale Nestacilo by ho v masle dusit domekka , nez varit ve vode a pak dat do masla? Je v tom rozdil?
Příspěvek upraven 29.09.11 v 18:28