Recept Česnek na másle

spiser Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Česnek na másle

Úvod

Vhodne jako priloha k masum, zvlast k jehnecimu.

Postup

Cesnek rozdelte na strouzky. Dejte je do hrnce, zalejte vodou, osolte, privedte k varu a varte mirnym varem asi 15 minut. Cesnek nechte odkapat na cedniku a oloupejte jej. To jde velmi snadno. Na panvi rozehrejte maslo a na nem pri nizsi teplote opekejte cesnekove strouzky 5-7 minut. Zhnednout nesmi. Ochutte je soli, mletym peprem a vmichejte do nich nakrajenou petrzelku. Podavejte jako prilohu k masum. Takto upraveny cesnek se da take podavat studeny, rozetreny na opecenych toastech treba k pivu.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 29.09.11 vloženo
  • 2656x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vetsi palicky cesneku (cca 60 strouzku)
  • 75 g masla
  • 2 PL nakrajene petrzelky
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • maso, opecene tousty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 29.9.11 17:45

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Česnek na másle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česnek na másle

spiser
717 příspěvků 29.9.11 19:01

Wydra.
Urcite by to stacilo udelat tak, jak píses. Ovsem ne vsichni mají rádi ostrou chut cesneku která v nekterých prípadech jídlu dominuje. V tomto prípade se jedná o prílohu a chut prílohy by nemela být, podle mého názoru, prevládající. Povarením tato ostrost zmizí i kdyz si cesnek zachová svoji „cesnekovou“ chut.
Díky za komentár!
Spiser.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.9.11 18:26

Spiser, recept urcite potesi labuzniky, kteri radi peceny, nebo jinak zmekly cesnek. Ja uprednostnim k masum krupavy, nakladany v oleji bud nakyselo, nebo jen v chilli , naslano. Tvuj recept ale jiste pouziju pro hosty. Ale Nestacilo by ho v masle dusit domekka , nez varit ve vode a pak dat do masla? Je v tom rozdil?

Příspěvek upraven 29.09.11 v 18:28

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz