Recept Český mazanec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Tuk rozdrobíme do přesáté mouky, přidáme žloutky, sůl, cukr, koření a v mléce vykynutý kvásek. Vypracujeme tužší těsto, do kterého vmícháme rozinky a na nudličky nakrájené mandle. Bochánek pomažeme rozšlehaným vejcem, uprostřed jej křížem nakrojíme asi 2 cm hluboko a zvolna pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 02.03.07 vloženo
  • 4593x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 250 g rostlinného tuku
  • 250 g cukru
  • 5 žloutků
  • 60 g droždí
  • 100 g rozinek
  • 100 g loupaných mandlí
  • citrónová kůra
  • anýz
  • muškátový květ
  • mléko
  • sůl.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Český mazanec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz