Recept Český kapr na houbách s koprem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava kapříka:
Kapříka porcujeme v předstihu, má-li být k obědu, nejlépe večer předem. Zbavíme jej hlavy, ocasu, ploutví a kůže. Očištěné maso naporcujeme na filety a jak je známo masíčko si NALOŽÍME, abychom se zbavili bahenních pachů a příchutí. Osvědčené je mléko se solí či česnekem. Místo mléka zle použít jogurt a maso jím potřít, nemám to odzkoušeno, ale je to prý bomba. Šup s tím do lednice a hotovo.

Jen doplním, pokud do nálevu dáváte sůl, nebojte se tam nasypat dostatek, pokud nedáte, nezapomeňte před pečením kapříka posolit.

Chystání surovin:
Masíčko už se na nás směje a těší se na pekáč. My si zatím nachystáme kopr a houby. Pokud máme namraženo, jen necháme rozmrazit a uděláme si kafe, pokud ne, nůž, prkýnko a jedem. Houby nakrájejte dle libosti, kdo nemá fantazii, třeba na velikost trsátka od kytary, tlustého půl centimetru. Dále si oloupeme cibulku a nakrájíme ji, já nechávám kousky větší, ale je to dle gusta.

Tepelná expozice:
Cibulku lehce orestujem na pánvi na spuštěném másle, máslem šetřit nemusíte, žijeme jen jednou, ale skutečně z lehka. Během restování do cibulky nasypeme nasekaný kopr, promícháme, aby se v másle trochu prosmažil a pak vmícháme houbičky a nakonec kmín. Zamícháme a je to. Možná se pozastavíte proč to prvně smažíme, když to půjde do trouby. Ale jde o vytvožení jakési máslové zálivky/podestýlky pro kapříka, aby se mu v troubě hezky leželo. Takže skutečne jen lehce, aby se spojily chuti.

Tak a teď, půlku hub s cibulkou a koprem načvachtáme do pekáče, na to uložíme vykoupaného kapříka a seshora dočvachtáme zbytek houbiček a přelijeme zbytekem másla který nám zůstal v pánvi. Šoupneme do trouby na 170°C a pečem 30 minut uzavřeně, pak dobrotu skontrolujem, přelijem povrch máslem a dopečem odkryté.

Jen dodatek, ale to asi všichni víte. Každý má troubu jinou, řiďte se hlavně vašimi zkušenostmi s vaší troubou. Stará plynovka peče jinak než nová elektická. A pokud vám to hodně vyschlo podlijte dle vlastního úsudku vodou.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.04.09 vloženo
  • 5121x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5-2 hodinky

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 střední kapřík, vrchovatý hluboký talíř čerstvých nebo zmražených hub (ne žampiony), 2-4 vrchovaté polévkové lžíce nasekaného čerstvého kopru (i mražený), máslo, 2-3 cibulky, trocha kmínu.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory, pro zarputilé konzervativce (otec) křupavý chléb :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sikulamartin 30.09.14 19:21

Vynikající. Zkusil jsem nejdřív doma a olizovali jsme se až za ušima. Pak jsem zkusil jako jeden z chodů na rodinné oslavě. Všichni jenom mlaskali. Moc nám chutnalo. Díky

Odkaz na uvaření

sikulamartin 25.04.14 12:10

vyzkošel jsem a je to bomba. všichni se jenom olizovali a já jsem byl král. Na zítra plánujeme oslavu tak tento recept zařadím jako jeden z chodů:-)

Diskuse k receptu Český kapr na houbách s koprem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Gargantua
1 příspěvek 28.05.09 00:58
Re: Český kapr na houbách s koprem

Tak tak,
jde o to, že žampióny postrádají voňavé lesní aroma a chutnají taky úplně jinak.

Jak tady již zaznělo, bude to úplně něco jiného, nevím ani jak moc budou ladit žampióny s koprem. Žampión je chuťově dle mého trochu impotentní. Zkuste a uvidíte, nejlepší je zkusitt obojí a pak to porovnat a napsat své dojmy.

 
Frantiska
927 příspěvků 04.05.09 19:54
Re: Český kapr na houbách s koprem

ja sama za sebe bych je tam klidne dala, jen bych pocitala s tim, ze jidlo bude mit uplne jinou chut :)

 
bocianka
528 příspěvků 04.05.09 19:33
Re: Český kapr na houbách s koprem - Fabujan
  • „vrchovatý hluboký talíř čerstvých nebo zmražených hub (ne žampiony)-“, myslím, že žampiony mají svoji dost výraznou chuť a ta by asi rušila ostatní ingredience.
 
Fabujan
150 příspěvků 04.05.09 18:26
Re: Český kapr na houbách s koprem

Pýtam sa len tak medzi nami, bol by to moc veľký trapas, keby som ako huby použila šampióny? Ja len, že už nemám ani nasušené, ani zamrazené. Ale pst, neprezraď ma.

 
marmelada
1643 příspěvků 01.05.09 17:35
Re: Český kapr na houbách s koprem

Tak tohle bude dobrota. Vařila jsem trochu podobný recept podle Mánkovy kuchařka - kapra v alobalu s hlívou a byla to velká dobrota. Ta vůně čerstvých hub a kopru - už se těším!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz