Recept České slaninové knedlíky se zelím Pra
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Slaninu nakrájíme na kostečky a dáme ji do kastolu rozehřáti. Potom do ni nasypeme na kostečky nekrájené housky, které osmažíme do světle hněda a dáme vychladnouti. Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostečky a dáme rovněž vyhladnouti. Zatím si připravíme do mísy mouku a málo soli a stále míchajíce do ni nalijeme studenou uzenou polévku s umíchanými celými vejci a žloutkem. Přidáme posekanou petrželku, vymícháme dobře těsto, asi tak husté, jeko na husté kapání. Pak do něho zamícháme vychladlou housku se slaninou, uzené maso a těsto necháme 30min. odpočívati. Z odpočinutého těsta vykrajujeme pomocí malé, vodou navlhčené naběračky knedlíky a vaříme je dle velikosti 15-20min. Vařené klademe na síto, hned je natrhneme dvěma vidličkami, načež je urovnáme na mísu a posypeme je na másle usmaženou strouhankou a mastíme na kostičky pokrájenou a rozehřátou slaninou. Podáváme k nim dušené kyselé zelí.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 19.09.03 vloženo
- 3929x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 100g slaniny
- 200g nesypané housky (4 housky)
- 330g mouky
- sůl
- 1/4l uzené polévky
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 200g uzeného masa
- zelená petrželka
- 20g másla
- 20g strouhanky
- 20g slaniny
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu České slaninové knedlíky se zelím
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na České slaninové knedlíky se zelím