Recept České pivní preclíky*

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

České pivní preclíky*

Postup

Do hluboké mísy dáme přesátou mouku a uděláme důlek. Přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a zalijeme částí vlažného piva. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Dále přidáme rozpuštěný vlažný tuk, sůl, pepř, jeden žloutek, zbytek piva a důkladně vypracujeme těsto. Dáme na teplé místo vykynout. Těsto po vykynutí rozdělíme na malé dílky, na vále s moukou je vyválíme na tenké dlouhé proužky, které různě tvarujeme na preclíky. Na plechu preclíky lehce potřeme žloutkem, posypeme solí nebo dalšími uvedenými ingrediencemi. Ve středně vyhřáté troubě je zvolna upečeme. Z časopisu Top magazín.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 28.12.04 vloženo
  • 12529x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 125 g ztuženého tuku (Omega)
  • 30 g droždí
  • 2 žloutky
  • mletý pepř
  • sůl
  • cukr
  • 3,5 dl vlažného piva napůl světlé a tmavé
  • (7°- 8°)
  • mouka na vál
  • hrubá sůl
  • kmín
  • mák
  • sezamové semínko;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu České pivní preclíky*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Vali
1326 příspěvků 04.10.09 19:10
Re: České pivní preclíky*

…jojo, to asi neporadím, ale dodržela bych stejné množství a ta středně vyhřátá podle mě může být těch 170°C…držím palce, ať se podaří, já si dnes pekla zdravé celozrnné sušenky (abych měla něco ke kafíčku)…pekla jsem ve svém novém grilu, byl to fofr…a te´d si jdu udělat patizonové zelí…mám nadúrodu patizonů a nemusí je zobat jen slepice :-))))

noskovice
1322 příspěvků 04.10.09 18:35
Re: České pivní preclíky* - Vali,

to byla rychlost! Ještě by mě zajímalo, zda mám dodržet stejné množství sádla a přibližně kolik stupňů je středně vyhrátá trouba. 160-170?
Pak už přestanu otravovat (aspoň doufám). :-))
Pa, Soňa

Vali
1326 příspěvků 04.10.09 17:49
Re: České pivní preclíky*

ahoj Soni…tak si myslím, že sádlem by to šlo nahradit

noskovice
1322 příspěvků 04.10.09 17:17
Re: České pivní preclíky*

Mohl by se ztužený tuk nahradit něčím jiným? A když, tak čím?
Děkuji předem za radu, Soňa.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: České pivní preclíky*

marmelado,
souhlasím s tebou a přiznávám se ke své lenosti - já nemotala a udělala jsem jen tyčky.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: České pivní preclíky*

Zkusila jsem preclíčky včera večer. Jsou moc dobré, výborně se dělaly, Hotové preclíky jsou opravdu „preclíkové“. Jen kdo se s tím má motat. Ale sttejně - máš zase jedničku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz