Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Ocistit ledvinky od tuku a ledvinne panvicky (stred ledvinek). Vlozit je do osolene studene vody tak, aby byly ponoreny. Pridat polovinu cibule a jeden cesnek. Varit 20 minut, slit a ledvinky nechat vystydnout. Chleb, nebo zemle namocit do mleka.
V masovem mlenku nahrubo pomlit ledvinky, 2 strouzky cesneku a zbytek cibule. Ze zemli, nebo chleba lehce vymackat mleko a take je pridat do mlenku. Misto mlenku lze pouzit sekaci robot. Do ledvinkove hmoty pridat zloutek, ancovicky, maslo a pepr. Dobre vse promichat. Smes by mela mit konzistenci pate a nema-li tu spravnou hustotu, tak pridat strouhanku.
Predehrat troubu na 200 stupnu C.
Z hmoty vyvalet male kulicky a ty nacpat do prazdnych snecich domecku/ulitek (Tak 30 - 40 ulitek). Nemate-li ulitky, tak maslem vymastit a strouhankou vysypat ramekin/kalisky (asi 10) a rozdelit tam ledvinkovou hmotu. Pect 10 - 15 minut.
Podavat s nahratou houskou, nebo loupackem.
PS: Recept je casti utle knizky Dr. Klimove z Texasu, ktera ji vydala vlastnimi naklady. Recept pochazi od dedecka jejiho manzela, ktery jej vlastnorucne napsal z roce 1920.
Podobny recept zde: https://www.labuznik.cz/…cni-lastury/
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění