Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ocistit ledvinky od tuku a ledvinne panvicky (stred ledvinek). Vlozit je do osolene studene vody tak, aby byly ponoreny. Pridat polovinu cibule a jeden cesnek. Varit 20 minut, slit a ledvinky nechat vystydnout. Chleb, nebo zemle namocit do mleka. V masovem mlenku nahrubo pomlit ledvinky, 2 strouzky cesneku a zbytek cibule. Ze zemli, nebo chleba lehce vymackat mleko a take je pridat do mlenku. Misto mlenku lze pouzit sekaci robot. Do ledvinkove hmoty pridat zloutek, ancovicky, maslo a pepr. Dobre vse promichat. Smes by mela mit konzistenci pate a nema-li tu spravnou hustotu, tak pridat strouhanku. Predehrat troubu na 200 stupnu C. Z hmoty vyvalet male kulicky a ty nacpat do prazdnych snecich domecku/ulitek (Tak 30 - 40 ulitek). Nemate-li ulitky, tak maslem vymastit a strouhankou vysypat ramekin/kalisky (asi 10) a rozdelit tam ledvinkovou hmotu. Pect 10 - 15 minut. Podavat s nahratou houskou, nebo loupackem. PS: Recept je casti utle knizky Dr. Klimove z Texasu, ktera ji vydala vlastnimi naklady. Recept pochazi od dedecka jejiho manzela, ktery jej vlastnorucne napsal z roce 1920. Podobny recept zde: https://www.labuznik.cz/recept/zapecene-vanocni-lastury/
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česká vánoční tradice - falešní šneci