Recept Červený a černý rybíz s vanilkovou omáčkou

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěný rybíz vařit ve vodě za stálého míchání jako na řídký džem. Přelít přes síto a dát stranou několik lžic tekutého džemu, které necháme vychladnout a zamícháme do nich škrob. Osladit zbytek podle chuti a znovu zahřát. Pak přimíchat rozpuštěný škrob a nechat přejít varem. Nalít do desertních sklenic a vychladit po několik hodin. Před podáváním promíchat vanilku se šlehačkou a přidat k rybízu. Toto je část čtvrtá, švédského SMORGASBORD. Obsahuje různé sladkosti, zákusky a ovoce.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 14.04.02 vloženo
  • 4455x zobrazeno

Ingredience

  • 500g červeného a černého rybízu dohromady
  • 3 - 4 lžíce kukuřičné moučky
  • cukr
  • 1/2 litru šlehačky
  • 1 hrnek vody
  • 2 sáčky vanilinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červený a černý rybíz s vanilkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Květáková polévka Květáková polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz