Recept červené zelí s kaštany

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

mělo by patřit do segmentu zeleninove pokrmy ale my k tomu servierujeme dosti veliky kus uzene vepřové krkovice, kromě toho jsou zrovna ted kastany na neuveřitelně nízké cene a nebylo by chytre toho nevyuzit.
Quelle: Betty Bossi: La cuisine de maman 1984

Postup

červené zelí umyt na čtvrtky rozkrojit a jemne nakrájet cá nastouhat a , kostal vyhodit a zalit červenym octem a nechat stát.
spekové kostičky vypéct , přidat cibuli a nechat trochu podusit/nesmí to zhnědnout/- ted přidat to jemně nastrounahé zelí, znova nechat podusit za občasného míchaní.
ted pridat jemne nastrouhany Boskoop nebo jine jablko , červené víno , promíchat a zahřát k varu
Bouillonovou kostku a ostatní ingredience - mimo kastanu-přidat a podle potřeby dosolit a dosti opepřit,teprve ted přidat oloupané kastany přes cely povrch toho zelí a zadeklovat a do trouby kde se to bude dělat při mírné teplotě min.1 hodinu poté se podívat jestsli to není moc vodnaté event odebrat trochu kapaliny a tuto nechat varem zredukovat.Nas­leduje odebraní toho bobkoveho listu a servierovat .

Rem. My teda davame ty plátky toho uzeneho po tech kastanech na povrch a nechame to s tim dusit v troube až do
momentu servierování.Když je tekutiny malo tak tuto pouze dolít třeba tím vínem nic se nezkazí, je to velice stabilní.


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.09.10 vloženo
  • 1899x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 hlavka červeného zelí /asi 1 kg/
  • 2 PL červeného octa
  • 150 g uzeneho bučkového speku
  • 1.5 cibule jemne nakrajené
  • 1 jablko Booskop nebo jine nakyslejsí
  • 0.5 litru červeného vína/ nic drahého, obyč /
  • 1 kostka zeleninového bouillonu
  • 1 PL rýze
  • 1 PL rybizové marmelady
  • 1 bobkový list
  • spetka skořice
  • 500 g oloupanych kastanu
  • fakultativ 600 gt uzené krkovice na plátky

Doporučená příloha

  • červené víno co bylo použito

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

dolezalis 28.09.10 12:14

v puvodní versi receptu jsem zapomněl napsat že na konci dušení se okoření směsí rozemleteho hřebíčku a černého pepře podle chuti

Diskuse k receptu červené zelí s kaštany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
dolezalovaji
1 příspěvek 29.09.10 13:35

Dobré, doporučuji !!! Puchejrka

 
dolezalis
5 příspěvků 28.09.10 12:14

v puvodní versi receptu jsem zapomněl napsat že na konci dušení se okoření směsí rozemleteho hřebíčku a černého pepře podle chuti

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz