Recept červené zelí s kaštany

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

mělo by patřit do segmentu zeleninove pokrmy ale my k tomu servierujeme dosti veliky kus uzene vepřové krkovice, kromě toho jsou zrovna ted kastany na neuveřitelně nízké cene a nebylo by chytre toho nevyuzit.
Quelle: Betty Bossi: La cuisine de maman 1984

Postup

červené zelí umyt na čtvrtky rozkrojit a jemne nakrájet cá nastouhat a , kostal vyhodit a zalit červenym octem a nechat stát.
spekové kostičky vypéct , přidat cibuli a nechat trochu podusit/nesmí to zhnědnout/- ted přidat to jemně nastrounahé zelí, znova nechat podusit za občasného míchaní.
ted pridat jemne nastrouhany Boskoop nebo jine jablko , červené víno , promíchat a zahřát k varu
Bouillonovou kostku a ostatní ingredience - mimo kastanu-přidat a podle potřeby dosolit a dosti opepřit,teprve ted přidat oloupané kastany přes cely povrch toho zelí a zadeklovat a do trouby kde se to bude dělat při mírné teplotě min.1 hodinu poté se podívat jestsli to není moc vodnaté event odebrat trochu kapaliny a tuto nechat varem zredukovat.Nas­leduje odebraní toho bobkoveho listu a servierovat .

Rem. My teda davame ty plátky toho uzeneho po tech kastanech na povrch a nechame to s tim dusit v troube až do
momentu servierování.Když je tekutiny malo tak tuto pouze dolít třeba tím vínem nic se nezkazí, je to velice stabilní.


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.09.10 vloženo
  • 1964x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 hlavka červeného zelí /asi 1 kg/
  • 2 PL červeného octa
  • 150 g uzeneho bučkového speku
  • 1.5 cibule jemne nakrajené
  • 1 jablko Booskop nebo jine nakyslejsí
  • 0.5 litru červeného vína/ nic drahého, obyč /
  • 1 kostka zeleninového bouillonu
  • 1 PL rýze
  • 1 PL rybizové marmelady
  • 1 bobkový list
  • spetka skořice
  • 500 g oloupanych kastanu
  • fakultativ 600 gt uzené krkovice na plátky

Doporučená příloha

  • červené víno co bylo použito

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

dolezalis 28.09.10 12:14

v puvodní versi receptu jsem zapomněl napsat že na konci dušení se okoření směsí rozemleteho hřebíčku a černého pepře podle chuti

Diskuse k receptu červené zelí s kaštany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
dolezalovaji
1 příspěvek 29.09.10 13:35

Dobré, doporučuji !!! Puchejrka

 
dolezalis
5 příspěvků 28.09.10 12:14

v puvodní versi receptu jsem zapomněl napsat že na konci dušení se okoření směsí rozemleteho hřebíčku a černého pepře podle chuti

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz