Recept červené zelí s kaštany
dolezalis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
mělo by patřit do segmentu zeleninove pokrmy ale my k tomu servierujeme dosti veliky kus uzene vepřové krkovice, kromě toho jsou zrovna ted kastany na neuveřitelně nízké cene a nebylo by chytre toho nevyuzit. Quelle: Betty Bossi: La cuisine de maman 1984
Postup
červené zelí umyt na čtvrtky rozkrojit a jemne nakrájet cá nastouhat a , kostal vyhodit a zalit červenym octem a nechat stát. spekové kostičky vypéct , přidat cibuli a nechat trochu podusit/nesmí to zhnědnout/- ted přidat to jemně nastrounahé zelí, znova nechat podusit za občasného míchaní. ted pridat jemne nastrouhany Boskoop nebo jine jablko , červené víno , promíchat a zahřát k varu Bouillonovou kostku a ostatní ingredience - mimo kastanu-přidat a podle potřeby dosolit a dosti opepřit,teprve ted přidat oloupané kastany přes cely povrch toho zelí a zadeklovat a do trouby kde se to bude dělat při mírné teplotě min.1 hodinu poté se podívat jestsli to není moc vodnaté event odebrat trochu kapaliny a tuto nechat varem zredukovat.Nasleduje odebraní toho bobkoveho listu a servierovat . Rem. My teda davame ty plátky toho uzeneho po tech kastanech na povrch a nechame to s tim dusit v troube až do momentu servierování.Když je tekutiny malo tak tuto pouze dolít třeba tím vínem nic se nezkazí, je to velice stabilní.
- 27.09.10 vloženo
- 2900x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
- 1 hlavka červeného zelí /asi 1 kg/
- 2 PL červeného octa
- 150 g uzeneho bučkového speku
- 1.5 cibule jemne nakrajené
- 1 jablko Booskop nebo jine nakyslejsí
- 0.5 litru červeného vína/ nic drahého, obyč /
- 1 kostka zeleninového bouillonu
- 1 PL rýze
- 1 PL rybizové marmelady
- 1 bobkový list
- spetka skořice
- 500 g oloupanych kastanu
- fakultativ 600 gt uzené krkovice na plátky
Doporučená příloha
červené víno co bylo použito
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku28.9.10 12:14
v puvodní versi receptu jsem zapomněl napsat že na konci dušení se okoření směsí rozemleteho hřebíčku a černého pepře podle chuti
Líbí se miDiskuse k receptu červené zelí s kaštany
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na červené zelí s kaštany
1 příspěvek 29.9.10 13:35
Dobré, doporučuji !!! Puchejrka
5 příspěvků 28.9.10 12:14
v puvodní versi receptu jsem zapomněl napsat že na konci dušení se okoření směsí rozemleteho hřebíčku a černého pepře podle chuti