Recept Červené zelené fazolky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nad čínským párátkem spaříme fazolky (nebo v slabě osolené vodě uvaříme) ne příliš do měkka. Na pánvičce osmažíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony. Když je vše osmažené přidáme nastrouhaný česnek, lžičku červené papriky, trošku kayenského pepře a kečup. Dochutíme, solí a pepřem, přidáme dle chuti oregáno. Směs přendáme do misky a přidáme ocet, aby vznikla kašičkovitá směs, podle potřeby a chuti osladíme. Vložíme uvařené fazolky, pořádně promícháme a necháme odležet. Podáváme v pokojové teplotě. Můžeme posypat na plátky nastrouhanými mandlemi.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 15.12.03 vloženo
  • 6174x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Ingredience

  • 1/2 kg zelených fazolek
  • 100 g slaniny (prorostlé)
  • 1 menší cibule
  • hrst žampionů
  • kečup
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • oregano
  • červená paprika
  • kayenský pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červené zelené fazolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červené zelené fazolky

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelené fazolky

Včera jsme koupili moc pěkné a čerstvé fazolky, proto byly dnes k obědu jako příloha k pečeným stehnům z kuřete. Místo červené papriky jsem dala trochu čerstvého kopru a jen se nám dělali boule za ušima. T.

Labužník Bibi
47 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelené fazolky

Jezismaria - to mel byt parak, samozrejme:-). Nejak jsem se prepsala. Jo cinsky parak asi to znas, je to uzasny vynalez. Pokud ne, zde je popis. Udelany z prouti a dreva, velikost asi jako vetsi kastrol. Velky kastrol stejneho prumeru, naplnis tak na 5 cm vodou a na to das cinsky parak naplneny zeleninou, nebo klidne i rybu, ja na nom naparuju taky knedliky (cinan by se divil). Zelenina je krupavejsi a ne tak rozblemcana, jako kdyz ji varis. Jo a zapnes na plotnu na maximum. Po „usteamovani“ - ja nevim proto snad neni cesky vyraz :-)- (po napareni? asi jo) je vhodne zejmena fazolky namocit na okamzik do studene vody, aby se zastavil var ve vnitrku.

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Červené zelené fazolky

Bibi, co je čínské párátko ?????To je nějaké napařovátko ?? Ale jinak mňam, asi to zkusím hned dnes k večeři.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz