Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Deborah R. Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Červenou řepu (pro zajímavost latinsky Beta vulgaris) uvařím do měkka, tedy tak, aby se dala dobře krájet. Uvařené oloupu a pokrájím na kostičky a smíchám s kukuřicí 2. Jogurt smíchám s majolkou a kořením, mírně osolím a vliju na řepu - celé promísím a odložím pro chuť asi na 1/2 hodiny do chladu. 3. Podává se vychlazené a tato úprava se podává jako předkrm nebo jako salát k svátečnímu velikonočnímu nebo vánočnímu jídlu. - Recept určitě na Labužníku někde už je. Tady přidávám svoje tipy: jestli je červená řepa dobře očištěná dá se voda pořepě slít a pít s citrónovou šťávou. Pak se taky upotřebí o velikonocích či jindy a jinde jako přírodní barvivo,ale nemám zkušenosti. Citronovou šťávu použít i na vybělení skvrn a rukou.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Červené řepa jako chutný salát
Také už tady je, jen bez té majonézy.
Bude to chutný salát, ale já se majonéze kde to jde vyhýbám a tady by to šlo.
Pro zajímavost latinsky Beta vulgaris je řepa obecná (tedy od té cukrové až po krmnou). Červená řepa je Beta vulgaris poddruh cruenta (krvavá).
Zdravím.