Recept Červené ravioli plněné kachním masem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červené ravioli plněné kachním masem

Úvod

Recept poskytl a uvolněně napsal chef známé restaurace blízko Mantovy.

Postup

Nakrájíme cibulku, mrkvičku, celer a pomalu je podusíme na oleji spolu s jehličkami čerstvého rozmarýnu. Vložíme kachní kýtu, orestujeme, podlejeme vínem, přidáme sůl, pepř a dusíme do měkka. Oloupeme červenou řepu, a rozmixujeme ji s vejcem a trochou vody. Osolíme, energicky zamísíme s moukou a zpracované těsto zabalené do fólie necháme půl hodinky odpočinout. Vrátíme se k tomu opeřenci, co se povaluje v rendlíku. Stáhneme z něj téměř všechnu kůži, vykostíme maso a necháme vychládnout. Maso nakrájené na kousky rozmixujeme, přidáme trochu podušené zeleniny, přimícháme strouhanku a trochu parmazánu. Nádivka musí být měkká, ale ne řídká. A teď vyválíme tenoučké těsto, nešetříme moukou na desce. Nakrájíme pásy široké asi 12 cm a na podélnou polovinu pásu naneseme hromádky nádivky. Přeložíme druhou polovinou pásu a dobře slepíme těsto po okrajích i mezi hromádkami nádivky. Vykrojíme těsto mezi hromádkami rádýlkem a máme hotové čtvercové ravioli. Nebo si je udělejte jak jste zvyklí a zruční vy sami, třeba kruhové nebo půlkruhové. Ravioli si odpočinou zatímco my uděláme lehoučkou omáčku z jemně nakrájené šalotky podušené na troše másla a podlévané slanou vodou nebo vývarem, ochutíme. Propasírujeme šalotku a podle chuti můžeme do ní kápnout trochu smetany. Voda na ravioli zatím vře, solená, moc vody. Opatrně uvaříme ravioli, asi tak 3 minuty, vyjmeme je z vody al dente a dovaříme na pánvi s roztopeným máslem. Pokud je potřeba podlejeme vodou z těstovin. Ravioli klademe na teplý talíř, polejeme šalotkovou omáčkou a posypeme sýrem. Všichni se posadíme kolem stolu, nalejeme si dobré vínko, budeme si vesele povídat a vychutnávat dobré jídlo zajímavé barvy. Jídlo je opravdu dobré, jemné a s přihlédnutím k té barvě by mohlo udělat dojem na svátečním jídelníčku.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 16.11.09 vloženo
  • 6319x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g hladké mouky 00
  • 100 g hladké mouky 0
  • 1 pečená červená řepa
  • 1 vejce
  • 1 kachní kýta
  • 1 malá cibule
  • 1 malá mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru, rozmarýn
  • 1 PL panenský olivový olej
  • 2-3 šalotky
  • 1 dl vína marsala suché (nebo jiné dezertní víno)
  • 30 g másla
  • strouhanka, sůl, pepř
  • strouhaný parmazán.

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červené ravioli plněné kachním masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červené ravioli plněné kachním masem

Sylvie
2302 příspěvků 19.11.09 15:27
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Teda, tolik informací. Jenže mě ta jednonulka nedá spát. Miloši, něco by k ní nebylo?? :-)))

Labužník jandule02
1089 příspěvků 19.11.09 14:01
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

S pečením červené řepy mám bohaté zkušenosti. Miluji totiž salát podle receptu tuším naší „mrtvuš“ se zakysanou smetanou a křenem. Řepa se prostě zabalí do alobalu a peče v troubě. Doporučuji ji na něco dát, protože občas vyteče šťáva. Peče se dost dlouho podle velikosti, hodinu nejméně.

gmp
1603 příspěvků 19.11.09 06:59
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Nepamatuji, toto jsem opsal ze sešitu, kdysi jsme se to takto učili v předmětu VOL (vědecká a odborná literatura), tak jsem to ošlehl. Svůj sešit jsem nenalezl, pochybuji, že jsem nějaký měl, tak jsem použil sešit své spolužačky, i když je o 22 let mladší a navíc dcera vlastní, tak se učili to samé co my. Na rozdíl od tatínka byla a je velmi pečlivá a perfekcionalistka - to má zas po jiné mojí spolužačce. Ale náhodou jsem před 37 lety z této látky dostal kuli a musel se ji našprtat do druhého dne, tak jsem si to zapamatoval. Copak mě v 17 letech trápila nějaká „blbá mouka“, ale do dneška si pamatuju. Naši profesoři, byli skvělí profesoři. Žel dnes knihkupci stačí přeslabikovat název a mít optickou paměť na přebal, ale to jsem zas zabředl. Miloš

sveva
751 příspěvků 19.11.09 05:53
Re: Červené ravioli plněné kachním masem gmp

Miloši neříkejte, že si pamatujete také jaký faktor W měly ty mouky! Já bych se nedivila.
Musím se omluvit. Protože píšu rychleji než myslím napsala jsem v komentáři místo otruby slovo kruska (správně crusca). Kupodivu se nikdo neozval tak jste si to asi domyslili.
Zdravím

casino
4495 příspěvků 19.11.09 04:47
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

To, že v jižní Itálii se bulvový celer velmi obtížně shání mám ověřeno; podle velkého počtu receptů ze severu soudím, že tam se bulvový celer koupit dá.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.11.09 04:25
Re: Červené ravioli plněné kachním masem - svevo :-)

dík :-), celer bulvový tam sice nemáte, ale vymoženost jakou je pečená řepa, to ano :-) Nevadí, upeču si ji podle tvého návodu sama, protože se mi recept líbí v sobotu ho otestujeme, dík :-) D.

sveva
751 příspěvků 19.11.09 02:30
Re: Červené ravioli plněné kachním masem Danda

Dotaz by měl být "jak pečou červenou řepu v Itálii? My si ji totiž koupíme již upečenou a je to nejčastější způsob jejího prodeje. Tak jsem hledala. Kdysi se pekla pod popelem jako brambory. Nejlepší odpověď: neumývat, pečením se očistí sama. Zahřát troubu na 140 stupňů, zabalit řepu do papíru na pečení a péct 25- 30 minut. Ta prodávaná má opravdu dobře propečenou až křupavou slupku, kterou okrájíme nožem. Kdo to zkusí snad dá vědět jak to dopadlo.
Pro tento recept by možná mohla být i vařená, ale měla by víc vody.
Zdravím všechny.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.11.09 01:48
Re: Červené ravioli plněné kachním masem - dotaz :-)

mám řepu na pečení zabalit do alobalu, nebo jen tak na pekáčku? Jak pečete řepy v Itálii? :-)

noskovice
1322 příspěvků 18.11.09 21:34
Re: Červené ravioli plněné kachním masem-Miloši,

Tys tomu dal korunu, máme zase o čem přemýšlet. Nějaká nulka by tam nebyla? :-)))))

anickav
2904 příspěvků 18.11.09 20:33
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Miloško, ty si to celé fakt pamätáš???
Ja mám doma hladkú, polohrubú a hrubú múku a krupicu detskú a krupicu hrubú a nič viac…idem mrknúť na sáčky. Darmo, Miloš, zas si popredku…

Labužník jandule02
1089 příspěvků 18.11.09 20:03
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Zrovna jsem koupila pšeničnou celozrnnou - ale nemá žádné označení. Používám jí místo polohrubé a hladké. Tak nevím.

gmp
1603 příspěvků 18.11.09 18:19
Re: Červené ravioli plněné kachním masem - mouka

takto si pamatuji třídění mouky ještě za lidovědemokratického režimu, leč mám obavy, že v současné době si každý výrobce značí mouku jak je jeho libost, přestal jsem se v tom orientovat:
Pšeničné mouky 00 Pšeničná mouka hladká světlá
T 400 - Pšeničná výběrová polohrubá
T 405 - je umletá ze zrna, které má odstraněný klíček a obal (otrubu) a je vlastně nejsvětlejší a tedy „nejmíň“ celozrnná.
T 450 - Pšeničná hrubá (krupice)
T 512 - Pšeničná pekařská speciál
T 530 - Pšeničná mouka hladká světlá - pekařská speciál
T 550 - Pšeničná mouka polohrubá světlá
T 650 - Pšeničná mouka hladká polosvětlá, pro pečení chleba jsou vhodnější mouky s T650.
T 700 - Pšeničná mouka světlá, chlebová
T 1000- Pšeničná mouka hladká tmavá (chlebová)
T 1050- Pšeničná mouka chlebová, je hladká, tmavá
T 1150- Chlebová mouka
T 1800- Pšeničná celozrnná, hrubá; celozrnná, jemná Žitné mouky
T 960 Žitná chlebová
T 1700 Žitná celozrnná

sveva
751 příspěvků 18.11.09 17:04
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Esmeralda mi pěkně zavařila.
Z pšenice obecné nebo seté (triticum aestivum) se mele mouka klasifikovaná podle „čistoty“. Mouka 00 je mletá ze středu zrnka, je tedy nejčistší. Mouka 0, 1, 2 a integrální mají vzestupně větší obsah miner. popílků a krusky.
Z pšenice tvrdé (triticum durum) se mele mouka např. pro těstoviny a její zrnitost stoupá až po krupici.
Bohužel jsem nenašla v češtině stránku wikipedie, kde je to dobře popsané i pro nás laiky. Prosím pokud najdete dobrou českou stránku o mouce napište. Já bych si ráda objasnila českou terminologii, často se mi to plete.
Sylvie já bych se tím moc netrápila, v Itálii není polohrubá a hrubá a také to jde.
Anickav já ti rozumím, celý život obdivuji italské hospodyňky, které udělají domácí těstoviny razdva a jak je umí vyválet tím jejich tenkým dlouhým válečkem! Já to tak neumím, Soňa bude asi moc dobrá. Ta pohoda v receptu se mi také líbila, proto jsem to přeložila téměř doslovně.
Děkuji za zájem o recept a zdravím.

esmeralda
4813 příspěvků 18.11.09 16:50
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Já vás - holky - všechny obdivuji jak jste úžasně šikovné.

Kdybych měla něco podobného vyrábět, tak mi rodina umře hlady.
A když sahám na těsto, ježí se mi všechny chlupy na zádech. Pro někoho je to příjemná terapie, já si tak nějak představuji peklo.

Co dodat…obdivuji a závidím.

noskovice
1322 příspěvků 18.11.09 15:18
Re: Červené ravioli plněné kachním masem-Anicko,

kdyz s manzelem zasedneme ke stolu, jsme horsi, jak cely Tvuj mancaft. Uz si nepamatuji, jak vypada „normalni“ lidska porce. :-)))

anickav
2904 příspěvků 18.11.09 15:09
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Všimli ste si, že z receptu sála pohoda? Mne to pohladilo dušu. Akurát, na rozdiel od Soni, plnené cestoviny nerada robím, lebo sa patlám s tým pre celý mančaft hodiny…Budem si musieť vstúpiť do svedomia.

noskovice
1322 příspěvků 18.11.09 14:09
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Mam vsechny ingredience, mozna i celer (:-))) ) Kachnu celou, ale nevadi, zbytek hodim k vepro-knedlo-zelu na nedeli a v sobotu se pustim do tohoto receptu. Rada se „patlam“ s plnenymi testovinami a tyto jsou opravdu krasne.
Svevo dekuji, zes me „vyhecovala“. :-))
Ahoj, Sona

esmeralda
4813 příspěvků 18.11.09 12:35
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Tady tak Italové označují jemnost mouky. Čím víc nul, tím jemnější.
Sveva to jistě upřesní.

Sylvie
2302 příspěvků 18.11.09 09:19
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Recept jsem si pozorně pročetla, už jsem se viděla u sporáku. Jen bych potřebovala poradit s tou moukou. Víte tu nulky, dvojnulky…

anickav
2904 příspěvků 18.11.09 04:44
Re: Červené ravioli plněné kachním masem

Sveva, krásne napísaný recept, krásne jedlo, síce trochu pracné…ale sála z neho pohoda! Ďakujem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz