Recept Červená řepa s balzamikovým octem

(Hodnoceno 2x) Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červená řepa s balzamikovým octem

Postup

Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5 - 2 hodiny). Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti. Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát. *Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!*

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 15364x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg červené řepy
  • 1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 18.5.20 11:57

Veľmi chutné. Jemné.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

birkana 21.4.16 11:52

Zdánlivě obyčejná řepa :think: . Ovšem balzamicový ocet spolu s hořčicí udělal pravé divy :potlesk: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Červená řepa s balzamikovým octem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červená řepa s balzamikovým octem

birkana
1696 příspěvků 14.5.20 12:49

@Lyduska, kupuji tento. U nás běžně k dostání v LIDLu. :mavam:

Lyduska
378 příspěvků 14.5.20 09:52

@birkana, aký balzamikový ocot si použila?

parles
303 příspěvků 6.2.20 15:01

Náhodně jsem to tu objevil, vyzkoušel a musím moc pochválit!!!
Velmi jedlý salát, krásně vybalancovaná chuť.
Jen tu řepu nevařím tak dlouho, stačí jí hodina. :mavam:

birkana
1696 příspěvků 21.4.16 12:15

@Eja, v alobalu ano, ale když je ještě mladá, pěkná, po sklizni. Já mám řepu uloženou v dobrém sklepě, ale už je částečné scvrklá. Tedy ji nechám přes noc namočenou ve vodě, pak uvařím. Když neodkrojím vršek a kořen (jen důkladně omyji), nic se nevyvaří. Voda z ní není červená, nýbrž jen nahnědlá.

V troubě pečená (v alobalu) mi chutná, pokud ji před pečením zakápnu balzamicovým octem. Pak už stačí „rozporcovat“, osolit a dobrota je na světě ;)

Eja
3865 příspěvků 21.4.16 12:05

Já se po opakovaných pokusech kloním k pečení řepy v alobalu v troubě - ať už ochucené nebo jen tak. Zamotané balíčky strčím k něčemu co zrovna peču. Podle mne je chuť řepy výraznější, nevyvaří se ve vodě, a i konzistence je příjemnější.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem - Flo,

konečně jsem měla příležitost vyzkoušet. Našla jsem v lednici tři syrové řepy (ani nevím jak se tam dostaly, zřejmě přiletěly z Marsu).
Salát jsem udělala podle návodu. No a pak jen otázka: k čemu to jíst?
Situaci zachránily dvě roztomilé vepřové panenky obložené cibulí a jablíčky na plátky a upečené. K tomu pečený bramborák a v bříšku máme jako v pokojíčku.
A ten studený salát byl v našem horkém létě příjemná zmněna.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Lass, tak všechno nejlepší!!! Jestli dneska někde potkám náklaďák s červenou řepou, obratem ho nasměruju k vám :-)))

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Flo, moc díky, dneska to mám jako dárek k narozkám :-)). Lass

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem - Flo,

červenou řepu miluji, nejvíce v salátovém sendviči nebo v hamburgeru. Tam prostě nesmí chybět. Syrovou řepu jsem ale nikdy nevařila. Vždy používám konzervovanou. Tenhle recept ale musím vyzkoušet. Už je v oblíbených.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Lass, v původní verzi tohoto receptu jsem našla, že se vařená řepa rozmixuje s uvedenými pří:,–(ami dohladka, vychladí a podává jako studená polévka s trochou zakysané nebo normální smetany. Protože se mi ale tahle konzistence zdála poněkud nebezpečná v kombinaci s šikovností mých dětí, tak jsem raději volila nastrouhání. Chuť je vážně úžasná, už dlouho jsem neobjevila nic tak padnoucího k sobě, jako řepa a balzamikový ocet. Jinak na červenou řepu je tady na Labužníkovi receptů hodně, podívej se TARGET=_new . A já se ještě po něčem dalším poohlídnu.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Flo, to jsi mě potěšila, řepu miluju. Znáš ještě nějaký další receptík? Díky Lass

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz