Recept Červená řepa s balzamikovým octem
Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5 - 2 hodiny). Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti. Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát. *Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!*
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
- 11.11.05 vloženo
- 19810x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kg červené řepy
- 1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- sůl podle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku21.4.16 11:52
Zdánlivě obyčejná řepa . Ovšem balzamicový ocet spolu s hořčicí udělal
pravé divy
.
Diskuse k receptu Červená řepa s balzamikovým octem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Červená řepa s balzamikovým octem
@Lyduska, kupuji tento. U nás běžně k dostání v LIDLu.
@birkana, aký balzamikový ocot si použila?
Náhodně jsem to tu objevil, vyzkoušel a musím moc pochválit!!!
Velmi jedlý salát, krásně vybalancovaná chuť.
Jen tu řepu nevařím tak dlouho, stačí jí hodina.
@Eja, v alobalu ano, ale když je ještě mladá, pěkná, po sklizni. Já mám řepu uloženou v dobrém sklepě, ale už je částečné scvrklá. Tedy ji nechám přes noc namočenou ve vodě, pak uvařím. Když neodkrojím vršek a kořen (jen důkladně omyji), nic se nevyvaří. Voda z ní není červená, nýbrž jen nahnědlá.
V troubě pečená (v alobalu) mi chutná, pokud ji před pečením zakápnu balzamicovým octem. Pak už stačí „rozporcovat“, osolit a dobrota je na světě
Já se po opakovaných pokusech kloním k pečení řepy v alobalu v troubě - ať už ochucené nebo jen tak. Zamotané balíčky strčím k něčemu co zrovna peču. Podle mne je chuť řepy výraznější, nevyvaří se ve vodě, a i konzistence je příjemnější.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
konečně jsem měla příležitost vyzkoušet. Našla jsem v lednici tři syrové řepy (ani nevím jak se tam dostaly, zřejmě přiletěly z Marsu).
Salát jsem udělala podle návodu. No a pak jen otázka: k čemu to jíst?
Situaci zachránily dvě roztomilé vepřové panenky obložené cibulí a jablíčky na plátky a upečené. K tomu pečený bramborák a v bříšku máme jako v pokojíčku.
A ten studený salát byl v našem horkém létě příjemná zmněna.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Lass, tak všechno nejlepší!!! Jestli dneska někde potkám náklaďák s červenou řepou, obratem ho nasměruju k vám
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Flo, moc díky, dneska to mám jako dárek k narozkám
. Lass
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
červenou řepu miluji, nejvíce v salátovém sendviči nebo v hamburgeru. Tam prostě nesmí chybět. Syrovou řepu jsem ale nikdy nevařila. Vždy používám konzervovanou. Tenhle recept ale musím vyzkoušet. Už je v oblíbených.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Lass, v původní verzi tohoto receptu jsem našla, že se vařená řepa rozmixuje s uvedenými pří:,–(ami dohladka, vychladí a podává jako studená polévka s trochou zakysané nebo normální smetany. Protože se mi ale tahle konzistence zdála poněkud nebezpečná v kombinaci s šikovností mých dětí, tak jsem raději volila nastrouhání. Chuť je vážně úžasná, už dlouho jsem neobjevila nic tak padnoucího k sobě, jako řepa a balzamikový ocet. Jinak na červenou řepu je tady na Labužníkovi receptů hodně, podívej se TARGET=_new . A já se ještě po něčem dalším poohlídnu.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Flo, to jsi mě potěšila, řepu miluju. Znáš ještě nějaký další receptík? Díky Lass