Recept Červená řepa s balzamikovým octem

(Hodnoceno 2x) Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červená řepa s balzamikovým octem

Postup

Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5 - 2 hodiny). Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti. Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát. *Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!*

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 15936x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg červené řepy
  • 1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 18.5.20 11:57

Veľmi chutné. Jemné.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

birkana 21.4.16 11:52

Zdánlivě obyčejná řepa :think: . Ovšem balzamicový ocet spolu s hořčicí udělal pravé divy :potlesk: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Červená řepa s balzamikovým octem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červená řepa s balzamikovým octem

birkana
1713 příspěvků 14.5.20 12:49

@Lyduska, kupuji tento. U nás běžně k dostání v LIDLu. :mavam:

Lyduska
381 příspěvků 14.5.20 09:52

@birkana, aký balzamikový ocot si použila?

parles
303 příspěvků 6.2.20 15:01

Náhodně jsem to tu objevil, vyzkoušel a musím moc pochválit!!!
Velmi jedlý salát, krásně vybalancovaná chuť.
Jen tu řepu nevařím tak dlouho, stačí jí hodina. :mavam:

birkana
1713 příspěvků 21.4.16 12:15

@Eja, v alobalu ano, ale když je ještě mladá, pěkná, po sklizni. Já mám řepu uloženou v dobrém sklepě, ale už je částečné scvrklá. Tedy ji nechám přes noc namočenou ve vodě, pak uvařím. Když neodkrojím vršek a kořen (jen důkladně omyji), nic se nevyvaří. Voda z ní není červená, nýbrž jen nahnědlá.

V troubě pečená (v alobalu) mi chutná, pokud ji před pečením zakápnu balzamicovým octem. Pak už stačí „rozporcovat“, osolit a dobrota je na světě ;)

Eja
3875 příspěvků 21.4.16 12:05

Já se po opakovaných pokusech kloním k pečení řepy v alobalu v troubě - ať už ochucené nebo jen tak. Zamotané balíčky strčím k něčemu co zrovna peču. Podle mne je chuť řepy výraznější, nevyvaří se ve vodě, a i konzistence je příjemnější.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem - Flo,

konečně jsem měla příležitost vyzkoušet. Našla jsem v lednici tři syrové řepy (ani nevím jak se tam dostaly, zřejmě přiletěly z Marsu).
Salát jsem udělala podle návodu. No a pak jen otázka: k čemu to jíst?
Situaci zachránily dvě roztomilé vepřové panenky obložené cibulí a jablíčky na plátky a upečené. K tomu pečený bramborák a v bříšku máme jako v pokojíčku.
A ten studený salát byl v našem horkém létě příjemná zmněna.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Lass, tak všechno nejlepší!!! Jestli dneska někde potkám náklaďák s červenou řepou, obratem ho nasměruju k vám :-)))

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Flo, moc díky, dneska to mám jako dárek k narozkám :-)). Lass

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem - Flo,

červenou řepu miluji, nejvíce v salátovém sendviči nebo v hamburgeru. Tam prostě nesmí chybět. Syrovou řepu jsem ale nikdy nevařila. Vždy používám konzervovanou. Tenhle recept ale musím vyzkoušet. Už je v oblíbených.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Lass, v původní verzi tohoto receptu jsem našla, že se vařená řepa rozmixuje s uvedenými pří:,–(ami dohladka, vychladí a podává jako studená polévka s trochou zakysané nebo normální smetany. Protože se mi ale tahle konzistence zdála poněkud nebezpečná v kombinaci s šikovností mých dětí, tak jsem raději volila nastrouhání. Chuť je vážně úžasná, už dlouho jsem neobjevila nic tak padnoucího k sobě, jako řepa a balzamikový ocet. Jinak na červenou řepu je tady na Labužníkovi receptů hodně, podívej se TARGET=_new . A já se ještě po něčem dalším poohlídnu.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Červená řepa s balzamikovým octem

Flo, to jsi mě potěšila, řepu miluju. Znáš ještě nějaký další receptík? Díky Lass

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz