Recept Červená řepa jako mtabal

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Červená řepa jako mtabal

Úvod

Nedávno jsem sem dávala odkaz na stránky Syrian Foodie in London. Už dlouho z nich čerpám inspiraci - tentokrát jsem komplet použila recept na mtabal z červené řepy. Zvláštní, ale úžasné!

Postup

Řepu uvaříme (podle velikosti 20 - 30 minut) v osolené vodě se lžící vinného octa, nejlépe den předem. Oloupeme.
V mixeru pak rozmixujeme řepu, tahini a jogurt do hladka. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu a sůl. Na talíři polijeme olivovým olejem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.03.11 vloženo
  • 11158x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g uvařené nebo upečené červené řepy (čerstvé, ne nakládané)
  • 2 lžíce omáčky tahini
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • citrónová šťáva
  • sůl

Doporučená příloha

  • jehněčí kebab

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 14.04.17 13:39

Pripravené z mrkvy:
3 mrkvy (320 g po uvarení a očistení), 2 PL tahini, 2 PL hustý turecký jogurt, 10 strúhnutí mleté čierne korenie, 20 strúhnutí morská soľ, šťava z pol citróna. Posypané pokrájaným cesnakom a petržlenovou vňaťou.
Výborné.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 12.04.17 09:39

Tak … tentoraz pripravené podľa pôvodného receptu, teda s 2 PL tahini a 2 PL hustého tureckého jogurtu (repa mala 300 g). S tahini - ako je známe - treba opatrne, ale v tomto recepte sa množstvo tahini uvedené v recepte výborne dopĺňa s ostatnými ingredienciami. Takže, pôvodný recept je dokonalý … podľa mňa. Pokiaľ ide o citrónovú šťavu, dala som šťavu z jednej polovice citrónu. Čerstvo namleté čierne korenie: 10 strúhnutí, čerstvo namletá morská soľ: 20 strúhnutí.
Do moutabalu som nakoniec pridala a v ňom rozmixovala 6-7 malých strúčikov cesnaku. Na tanieri poliate kvalitným olivovým olejom, posypané pokrájaným cesnakom a petržlenovou vňaťou.
Dokonalé, fantastické … hviezdičky sa dajú len ťažko spočítat …

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.03.17 10:14

Moje obmeny receptu:
Cvikla uvarená v čistej vode vážila po očistení 200 g. Na toto množstvo červenej repy som dala 3 ČL tahiny, 2 veľké strúčiky cesnaku a vynechala jogurt. Pridala som citrónovú šťavu (podľa chuti) a morskú soľ. Na tanieri poliate kvalitným olivovým olejom.
Fantastické.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 13.03.11 19:51

Tak uprimnosti mne vlastni hodnotim tenhle recept jako pro me zbytny. Udelala jsem to sice trochu ridsi, doplnila bych do receptu, ze slit z repy stavu. Na chut je to dobre, kebab jsem nemela, jen par housticek. Je to dobre, ale ta repa co jsem recept dala ja, mi chutna vic. Ta tahina mi tady chutove nesedi.
To co je na obrazku ale snim ! :-)

Odkaz na uvaření

zébulon 13.03.11 13:19

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Červená řepa jako mtabal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lyduska
347 příspěvků 12.04.17 20:52

@hippolyta, ja ďakujem. Recept je to úžasný. Dnes, cestou z obchodu, som rozmýšľala, že by to mohlo byť dobré aj z mrkvy. Po príchode domov som sa pozrela do googlu a zistila, že sa pripravuje z mrkvy i karfiolu. Určite vyskúšam jedno i druhé. S jogurtom, i bez. S cesnakom, i bez.

 
hippolyta
394 příspěvků 12.04.17 20:31

@Lyduska Děkuji a jsem ráda, že chutnalo! zébulon v. r.

 
Lyduska
347 příspěvků 11.04.17 20:24

Ukladám si sem pre seba.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.03.11 19:51

je, ja husa nepoznam slepicky :- ). No jo, vzdyt maj hrebinky! Jolano, s tou tahinou je to svata pravda, rozdily mohou byt obrovske. A neplati, ze cim vyssi cena a hezci obal, tim lepsi produkt. Moje nejlepsi tahina v zivote byla v hnusne plastove piksle se zelenym vikem, byla z Libanonu a mela nadherne oriskovou chut. Bylo ale dost tezke ji rozmichat. Skoda, ze jsem ten obal tenkrat vyhodila, nepamatuji si vubec, co to bylo za vyrobce.

 
jolana
5064 příspěvků 14.03.11 19:17

Vsade kde sa ochucuje/pouziva tahini tak zamiesavat radsej po troske a ochutnavat..chut sama napovie kedy staci. Tahini je ochucovadlo ktore ak ho je vela dokaze prekryt chut ostatnych ingrediencii..Aj tahini je roznej akosti. Dobre tahini ma mat bezovu farbu ( nie do sivasta/seda), ma sa lesknut a liat ako med.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.03.11 19:14

Co se meho uvareni tyka, presto,ze byla sterilovana, slila jsem nalev . Ale asi malo,jak pises, chtelo to vysusit . Ale chut je urcite stejna. Ovsem kdyz ja nemusim tahinu s repou, jiny bude mlaskat.
A nejsou na fotce zadna housata, to jsou slepickyyyyy !! :lol: A poznal je i malej David :lol:

Příspěvek upraven 14.03.11 v 19:15

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.03.11 19:02

Tak jsem ten postup trochu upravila, wydro, diky za pripominky a za chut experimentovat! Ta tvoje fotka je pripadne jarni :- ). Ta s temi housaty.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.03.11 11:20

Aha, aha, tak to musim v receptu zduraznit, ze se ma pouzit cerstva repa, uvarena, nebo jeste lepe upecena - myslela jsem, ze tu nakladanou slijes, ja bych ji dokonce jeste nechala chvilku vysusit v troube. Taky si myslim, ze z te nalozene tam vstupuje prilis mnoho chuti, pak tam tahina nemusi sedet. Ja musim rict, ze pri dodrzeni postupu z receptu to bylo vyborne - ale lepsi jako soucast mezze, proste si k tomu dat jeste neco vyrazneho, vinny listy, sambousek, to jehněčí k tomu bylo skvostne.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.11 19:51

Tak uprimnosti mne vlastni hodnotim tenhle recept jako pro me zbytny. Udelala jsem to sice trochu ridsi, doplnila bych do receptu, ze slit z repy stavu. Na chut je to dobre, kebab jsem nemela, jen par housticek. Je to dobre, ale ta repa co jsem recept dala ja, mi chutna vic. Ta tahina mi tady chutove nesedi.
To co je na obrazku ale snim ! :-)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.11 14:47

To jsem zvědavá na výsledek! Čekám report :- ). Uzdrav se bzy.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.11 14:09

Zebulon jedna ! Lezim chcipla v posteli a mam jen flasku nalozeny repy. Ale neda mi to a udelam k veceri , zhodnotim a napisu . Uz se tesim !

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz