Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu. Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (tj. překrojím na půl a mám polovinu, poloviny překrojím na poloviny a mám čtvrtiny, čtvrtiny překrojím na půl a mám osminky). Na pánvi si rozpustím máslo, přidám citronovou šťávu a cukr. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět, vhodím řípu a pokrájenou pomerančovou kůru, kterou jsem před tím šuroval kartáčkem a spařil horkou vodou. Za intenzivního míchání to všechno smažím 3–4 minuty. Pozor pánev je třeba sejmout z ohně, než se utvořený karamel začne připalovat. Recesspis jednoduchý, ale ne vždy čertisko stojí na naší straně
Recept je z kategorií: Přílohy Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Červená řepa glazovaná
Di - existují mnohočetná svědectví o mé naprosté nepoužitelnosti pro zwyklý život. Labužnící znalí mé osoby by mohli mnohá svědectví podávat.
Co se tej řípy dotýče, od jedné internautky jsem byl strhán, pošpiněn a pohaněn. Dle jejího náhledu jsem tam měl dát sůl. Poetická duše. Nádherně se jí rýmovalo sůl -.ůl. Chybějící první písmeno si laskavá čtenářko doplň dle své libovůle.
2452 příspěvků 23.11.12 00:22
Gmp: a Rukopisný klub aka Českou společnost rukopisnou znáš? To jsou dobří šílenci. Bohužel mám mezi nimi několik známých a musím říct, že pro obyčejný život jsou naprosto nepoužitelní.
P. S. Z té odkazované stránky se dá proklikat na hlavní (po umazání těch věcí za prvním lomítkem), a tam to všechno je.
PPS. Ta glazovaná řípa musí být moc dobrá, časem to určitě vyzkouším, řípu my doma tuze rádi.
Nikolivěk, nikolivěk, ctná krasavice! Jediné moje oči, ježto se nedají na uzdě udržet, ti povědí, že žvaní jakéhosi Masaříka (vulgo Masaryka), nemůže rozkotati víru Clubu zabudnutých Sláwuow. Neb jest psáno o tomto rekovi v Bohatýrské trilogii. Kteráž je základním kamenem skvoucí to budovy Letopisné Čechie
Beneš Heřmanuów jest postavou tzv. „Rukopisů“, věc jakého si Masaříka, který dával špatně ruce při prchání, pak zhrzen svým profesorem tělocviku, psal rozsáhlé traktáty o nepravostech v Rukopisech.
Gmp! hanba ti, ze pro svou filipiku sis vybral zrovna podvrzeneho hrdinu! Mne prislo spis podezrele, ze surovinou rozumim neco zakladniho - jako, ze surovinou pro vyrobu cukru je repa cukrovka ci trtina cukrova. Indredienci rozumim prisadu - pomoci michani, zahrivani, dienstovani (!) prisad vytvorim pokrm?
5068 příspěvků 5.11.12 13:38
..sa mi zamarilo a ozaj..klik sem, klik tam ..asi ?..
http://www.climbing-paradise.cz/cs/hruba-skala
..ja zas ten Benes Hesnmanouov mi nejde do noty co to zac
Mě zase neleze do hlavy, co mají ingredience společného s Němci
Ctná krasavice, máš na mysli výpotek, který do České kotliny zanesli umyvači nádobí poza hranicemi libé Čechie? Máš na mysli výraz jež zní jak když vypadnou Ti všechny hrnce z kredence? Do konce žití jak Beneš Hešmanouóv pod Hrubou skálou budu je bít:
Obráti sě gmp vzhóru,
kynu mečem na pravo,
tamo sě síla hrnu;
kynu na levo,
i v levo búři sě síla;
ot zad na skalnatý lom,
i z loma vsě kamenie
na Němce vrhú.
Ide pótka s chluma v rovňu.
I by Němcém úpěti,
i by Němcém prnúti
i pobitie jim!
Příspěvek upraven 05.11.12 v 04:30
Recept pekny, pekny, ale s temi surovinami mi to nejak nechce lezt do hlavy :- ).