Recept Červená řepa glazovaná Veg

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Červená řepa glazovaná

Postup

Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu.

Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (tj. překrojím na půl a mám polovinu, poloviny překrojím na poloviny a mám čtvrtiny, čtvrtiny překrojím na půl a mám osminky).

Na pánvi si rozpustím máslo, přidám citronovou šťávu a cukr. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět, vhodím řípu a pokrájenou pomerančovou kůru, kterou jsem před tím šuroval kartáčkem a spařil horkou vodou.

Za intenzivního míchání to všechno smažím 3–4 minuty. Pozor pánev je třeba sejmout z ohně, než se utvořený karamel začne připalovat.

Recesspis jednoduchý, ale ne vždy čertisko stojí na naší straně

Recept je z kategorií: Přílohy Zeleninové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.11.12 vloženo
  • 4150x zobrazeno

Ingredience

Suroviny:

  • 500 g červené řípy, co nejdrobnější
  • 3 KL cukru – nejlépe hnědý
  • 3 KL másla
  • 1 citron – šťáva
  • kůra z půlky pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 30.10.16 21:38

Snídání s řípou

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Červená řepa glazovaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 23.11.12 19:05
+

Di - existují mnohočetná svědectví o mé naprosté nepoužitelnosti pro zwyklý život. Labužnící znalí mé osoby by mohli mnohá svědectví podávat.
Co se tej řípy dotýče, od jedné internautky jsem byl strhán, pošpiněn a pohaněn. Dle jejího náhledu jsem tam měl dát sůl. Poetická duše. Nádherně se jí rýmovalo sůl -.ůl. Chybějící první písmeno si laskavá čtenářko doplň dle své libovůle.

 
di
2451 příspěvků 23.11.12 00:22

Gmp: a Rukopisný klub aka Českou společnost rukopisnou znáš? To jsou dobří šílenci. Bohužel mám mezi nimi několik známých a musím říct, že pro obyčejný život jsou naprosto nepoužitelní.
P. S. Z té odkazované stránky se dá proklikat na hlavní (po umazání těch věcí za prvním lomítkem), a tam to všechno je.
PPS. Ta glazovaná řípa musí být moc dobrá, časem to určitě vyzkouším, řípu my doma tuze rádi.

 
gmp
1603 příspěvků 22.11.12 21:58
zébulon

Nikolivěk, nikolivěk, ctná krasavice! Jediné moje oči, ježto se nedají na uzdě udržet, ti povědí, že žvaní jakéhosi Masaříka (vulgo Masaryka), nemůže rozkotati víru Clubu zabudnutých Sláwuow. Neb jest psáno o tomto rekovi v Bohatýrské trilogii. Kteráž je základním kamenem skvoucí to budovy Letopisné Čechie

 
gmp
1603 příspěvků 22.11.12 21:26
Jolana -

Beneš Heřmanuów jest postavou tzv. „Rukopisů“, věc jakého si Masaříka, který dával špatně ruce při prchání, pak zhrzen svým profesorem tělocviku, psal rozsáhlé traktáty o nepravostech v Rukopisech.

 
zébulon  05.11.12 22:14

Gmp! hanba ti, ze pro svou filipiku sis vybral zrovna podvrzeneho hrdinu! Mne prislo spis podezrele, ze surovinou rozumim neco zakladniho - jako, ze surovinou pro vyrobu cukru je repa cukrovka ci trtina cukrova. Indredienci rozumim prisadu - pomoci michani, zahrivani, dienstovani (!) prisad vytvorim pokrm?

 
jolana
5064 příspěvků 05.11.12 13:38

..sa mi zamarilo a ozaj..klik sem, klik tam ..asi ?..

http://www.climbing-paradise.cz/cs/hruba-skala

..ja zas ten Benes Hesnmanouov mi nejde do noty co to zac :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 05.11.12 13:13

Mě zase neleze do hlavy, co mají ingredience společného s Němci :nevim:

 
gmp
1603 příspěvků 05.11.12 04:29
+

Ctná krasavice, máš na mysli výpotek, který do České kotliny zanesli umyvači nádobí poza hranicemi libé Čechie? Máš na mysli výraz jež zní jak když vypadnou Ti všechny hrnce z kredence? Do konce žití jak Beneš Hešmanouóv pod Hrubou skálou budu je bít:
Obráti sě gmp vzhóru,

kynu mečem na pravo,

tamo sě síla hrnu;

kynu na levo,

i v levo búři sě síla;

ot zad na skalnatý lom,

i z loma vsě kamenie

na Němce vrhú.

Ide pótka s chluma v rovňu.

I by Němcém úpěti,

i by Němcém prnúti

i pobitie jim!

Příspěvek upraven 05.11.12 v 04:30

 
zébulon  03.11.12 11:56

Recept pekny, pekny, ale s temi surovinami mi to nejak nechce lezt do hlavy :- ).

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz