Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo s cukry a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládu a vše promícháme. Nakonec přidáme mléko (*popřípadě víno*) a vyšleháme do hladkého těsta. Dno dortové formy (o průměru 26 cm) vyložíme pečicím papírem. Poté těsto do formy vylijeme a stěrkou uhladíme. Dáme péci do předehřáté trouby (elektrická trouba: 180 °C, horkovzdušná: 160 °C, plynová: stupeň 2-3) po dobu cca 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a 2x podélně rozřízneme. *Příprava krému do korpusu:* Smetanu s nugátovým krémem a cukrem dobře smícháme a vyšleháme se ztužovačem šlehačky podle návodu na obale. Nakonec opatrně (ručně) přimícháme oříšky a takto připraveným krémem naplníme korpus. *Příprava krému na pomazání dortu:* Smetanu, cukr a ztužovač šlehačky vyšleháme do tuha. Krémem potřeme dort po obvodu a nahoře. Jednu polévkovou lžíci krému dáme do mikrotenového sáčku, ustřihneme větší roh a vytvarujeme krémem nosík (nebo použijeme zdobicí sáček). *Zdobení dortu:* Čokoládovou polevou vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy (namáčením v čokoládové polevě). Na závěr nakrájíme na plátky jahody a vytvoříme z nich červený čepeček (karkulku) a mašličky. Potravinářskou barvu smícháme s cukrem a posypeme na dort jako tvářičky. Dort necháme 2 hodiny v lednici ztuhnout a poté servírujeme. Čerpáno z Receptáře Dr.Oetkera (č.10).
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Červená Karkulka (dětský dort)
To je teda nádhera! Doufám, že ten dort chutná stejně dobře jako vypadá.:-))