Recept Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Úvod

Skalní labužníci možná najdou ekvivalentní recept, dala jsem do vyhledávače skoro všechno a žádný recept mi to nenašlo.
Takže mne nekamenujte - je to moc dobré.

Postup

Propláchneme rýži a dáme ji vařit v 2,5 násobku objemu vody - cca 20 minutek, citronovou kúru přidámeme na poslední chvíli. Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr.
Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, čili papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a papriku, promícháme,přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme do lehce křupavé konsistence.
Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.02.12 vloženo
  • 4636x zobrazeno

Ingredience

  • dvě hrsti červené čočky
  • 1 žlutá tlustomasá paprika
  • 1 malá cuketka
  • chilli paprička dle chuti sušená či čerstvá
  • dva stroužky českého či jiného řízem adekvátního česneku
  • hrst nakrájaného pórku,¨
  • 2 PL krájených rajčat z konzervy - teď v únoru
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1/2 ČL skořice
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • dvě hrsti rýže tří barev - Lagris - parboiled, červená, indiánská
  • trocha citronové kúry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 02.05.15 11:39

Doplňuji foto.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Cuso
345 příspěvků 06.02.12 13:52

Eja, ja robievam podobnú červenú šošovicu. Na oleji spením cibuľu, pridám, kurkumu, rímsku rascu, farebné korenie a chvíľku popražím. Pridám prepláchnutú červenú šošovicu, ryžu, trošku ich popražím, zalejem vodou tak aby voda siahala 0,5 až 1 centimeter nad zmesou (podľa toho, aký mokrý má byť výsledok), posolím pomiešam a dusím spolu 20-30 minút.

 
Eja
3809 příspěvků 02.02.12 19:18

Esme, červená čočka ony zmiňované účinky nemá. Kousek čerstvého zázvoru do základu si dovedu ještě jako voňavý bonus klidně představit.

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.02.12 00:19

Ejo, sice vegetariánka nejsem, ale recept vypadá pěkně na vyzkoušení. Zvláště když chce dát jeden ledvinám dovolenou. Červenou čočku jsem dosud používala pouze v nějaké indické krmi, ale často ji používám na zahuštění.
Luštěniny mám (navzdory postranním účinkům) velice ráda.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz