Recept Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Úvod

Skalní labužníci možná najdou ekvivalentní recept, dala jsem do vyhledávače skoro všechno a žádný recept mi to nenašlo.
Takže mne nekamenujte - je to moc dobré.

Postup

Propláchneme rýži a dáme ji vařit v 2,5 násobku objemu vody - cca 20 minutek, citronovou kúru přidámeme na poslední chvíli. Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr. Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, čili papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a papriku, promícháme,přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme do lehce křupavé konsistence. Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.

Nahlásit recept

  • 01.02.12 vloženo
  • 4996x zobrazeno

Ingredience

  • dvě hrsti červené čočky
  • 1 žlutá tlustomasá paprika
  • 1 malá cuketka
  • chilli paprička dle chuti sušená či čerstvá
  • dva stroužky českého či jiného řízem adekvátního česneku
  • hrst nakrájaného pórku,¨
  • 2 PL krájených rajčat z konzervy - teď v únoru
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1/2 ČL skořice
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • dvě hrsti rýže tří barev - Lagris - parboiled, červená, indiánská
  • trocha citronové kúry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 2.5.15 11:39

Doplňuji foto.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Cuso
349 příspěvků 6.2.12 13:52

Eja, ja robievam podobnú červenú šošovicu. Na oleji spením cibuľu, pridám, kurkumu, rímsku rascu, farebné korenie a chvíľku popražím. Pridám prepláchnutú červenú šošovicu, ryžu, trošku ich popražím, zalejem vodou tak aby voda siahala 0,5 až 1 centimeter nad zmesou (podľa toho, aký mokrý má byť výsledok), posolím pomiešam a dusím spolu 20-30 minút.

Eja
3863 příspěvků 2.2.12 19:18

Esme, červená čočka ony zmiňované účinky nemá. Kousek čerstvého zázvoru do základu si dovedu ještě jako voňavý bonus klidně představit.

esmeralda
4813 příspěvků 2.2.12 00:19

Ejo, sice vegetariánka nejsem, ale recept vypadá pěkně na vyzkoušení. Zvláště když chce dát jeden ledvinám dovolenou. Červenou čočku jsem dosud používala pouze v nějaké indické krmi, ale často ji používám na zahuštění.
Luštěniny mám (navzdory postranním účinkům) velice ráda.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz