Recept Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Úvod

Skalní labužníci možná najdou ekvivalentní recept, dala jsem do vyhledávače skoro všechno a žádný recept mi to nenašlo.
Takže mne nekamenujte - je to moc dobré.

Postup

Propláchneme rýži a dáme ji vařit v 2,5 násobku objemu vody - cca 20 minutek, citronovou kúru přidámeme na poslední chvíli. Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr.
Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, čili papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a papriku, promícháme,přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme do lehce křupavé konsistence.
Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.02.12 vloženo
  • 4689x zobrazeno

Ingredience

  • dvě hrsti červené čočky
  • 1 žlutá tlustomasá paprika
  • 1 malá cuketka
  • chilli paprička dle chuti sušená či čerstvá
  • dva stroužky českého či jiného řízem adekvátního česneku
  • hrst nakrájaného pórku,¨
  • 2 PL krájených rajčat z konzervy - teď v únoru
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1/2 ČL skořice
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • dvě hrsti rýže tří barev - Lagris - parboiled, červená, indiánská
  • trocha citronové kúry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 02.05.15 11:39

Doplňuji foto.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Cuso
345 příspěvků 06.02.12 13:52

Eja, ja robievam podobnú červenú šošovicu. Na oleji spením cibuľu, pridám, kurkumu, rímsku rascu, farebné korenie a chvíľku popražím. Pridám prepláchnutú červenú šošovicu, ryžu, trošku ich popražím, zalejem vodou tak aby voda siahala 0,5 až 1 centimeter nad zmesou (podľa toho, aký mokrý má byť výsledok), posolím pomiešam a dusím spolu 20-30 minút.

 
Eja
3820 příspěvků 02.02.12 19:18

Esme, červená čočka ony zmiňované účinky nemá. Kousek čerstvého zázvoru do základu si dovedu ještě jako voňavý bonus klidně představit.

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.02.12 00:19

Ejo, sice vegetariánka nejsem, ale recept vypadá pěkně na vyzkoušení. Zvláště když chce dát jeden ledvinám dovolenou. Červenou čočku jsem dosud používala pouze v nějaké indické krmi, ale často ji používám na zahuštění.
Luštěniny mám (navzdory postranním účinkům) velice ráda.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz