Recept Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Úvod

Skalní labužníci možná najdou ekvivalentní recept, dala jsem do vyhledávače skoro všechno a žádný recept mi to nenašlo.
Takže mne nekamenujte - je to moc dobré.

Postup

Propláchneme rýži a dáme ji vařit v 2,5 násobku objemu vody - cca 20 minutek, citronovou kúru přidámeme na poslední chvíli. Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr. Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, čili papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a papriku, promícháme,přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme do lehce křupavé konsistence. Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.

Nahlásit recept

  • 01.02.12 vloženo
  • 5152x zobrazeno

Ingredience

  • dvě hrsti červené čočky
  • 1 žlutá tlustomasá paprika
  • 1 malá cuketka
  • chilli paprička dle chuti sušená či čerstvá
  • dva stroužky českého či jiného řízem adekvátního česneku
  • hrst nakrájaného pórku,¨
  • 2 PL krájených rajčat z konzervy - teď v únoru
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1/2 ČL skořice
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • dvě hrsti rýže tří barev - Lagris - parboiled, červená, indiánská
  • trocha citronové kúry

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 2.5.15 11:39

Doplňuji foto.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Cuso
350 příspěvků 6.2.12 13:52

Eja, ja robievam podobnú červenú šošovicu. Na oleji spením cibuľu, pridám, kurkumu, rímsku rascu, farebné korenie a chvíľku popražím. Pridám prepláchnutú červenú šošovicu, ryžu, trošku ich popražím, zalejem vodou tak aby voda siahala 0,5 až 1 centimeter nad zmesou (podľa toho, aký mokrý má byť výsledok), posolím pomiešam a dusím spolu 20-30 minút.

Eja
3874 příspěvků 2.2.12 19:18

Esme, červená čočka ony zmiňované účinky nemá. Kousek čerstvého zázvoru do základu si dovedu ještě jako voňavý bonus klidně představit.

esmeralda
4813 příspěvků 2.2.12 00:19

Ejo, sice vegetariánka nejsem, ale recept vypadá pěkně na vyzkoušení. Zvláště když chce dát jeden ledvinám dovolenou. Červenou čočku jsem dosud používala pouze v nějaké indické krmi, ale často ji používám na zahuštění.
Luštěniny mám (navzdory postranním účinkům) velice ráda.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz