Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dobrá príloha k peceným rybám a k sýru.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na plátky. V hrnci rozehrejte olej a na nem opecte cibuli do sklovata. Pridejte k ní cukr, ocet, bobkový list, víno a pepr a varte ca. 30 minut az se vetsina tekutiny vyparí. Osolte a rozdelte do dvou vyparených sklenic. Pripravte nálev svarením vína a octa a nalejte jej na cibule tak, aby byly zakryty. Sklenice zakryjte papírem na pecení, povazte a nechte stát do druhého dne. Druhý den budte zkonzumujte nebo sklenice uzavrete vícky a uchovávejte v chladu. Protoze v nálevu není pouzit zádný konzervacní prostredek vydrzí takto nalozená cibule v chladu jen asi 3 mesíce.
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.2.16 16:55
Toto je již třetí várka téhle dobroty, ale u mnoha receptů zde
dlužím zmínku o realizaci, tak zpětně: u nás si tahle cibule vydobyla
místo po boku drůbežího masa a mně chutná i k rybě či
vepřovému…
Je to nenáročné, leč výtečné, takže doporučuji
Jen sice otrocky na papír opsán olivový olej, ale já dávám sádlo…
Jo, a ten cukr napřed nechám rozpustit, jako na karamel, teprve pak dodám
vše dle receptu, cukr dávám třtinový.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Červená cibule ve víně
K diskuzi:

sterilizace ani není potřeba… Vždy se sní bez problémů včas, ještě jsme neměli šanci zjistit, zda opravdu vydrží zmíněné tři měsíce, do měsíce je vždy nenávratně fuč
Kolikrát ani tu půl hodinu nedodržuji, když má cibule slabší vrstvy, dělám ji na skus, ale tak, aby nezůstala nedodělaná a nezkvasila…
1437 příspěvků 9.11.09 22:26
Po 30 minútach varenia tá cibuľa už asi bude mäkká, tak chvíľa navyše by snáď nemusela uškodiť. Zatiaľ skúsim bez sterilizácie.
717 příspěvků 9.11.09 21:54
Urcite. Ale mozná by se zmenila konzistence cibule. Já radeji pouzívám dánský konzervacní prostredek Atamon. Ten je absolutne neskodný a nemení ani chut, ani barvu. Ovsem za vyzkousení Tvuj návrh rozhodne stojí. Díky za nej!
Snad by šlo i krátce zasterilizovat.Co na to autor?