Recept Červená cibule ve víně

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Červená cibule ve víně

Úvod

Dobrá príloha k peceným rybám a k sýru.

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na plátky. V hrnci rozehrejte olej a na nem opecte cibuli do sklovata. Pridejte k ní cukr, ocet, bobkový list, víno a pepr a varte ca. 30 minut az se vetsina tekutiny vyparí. Osolte a rozdelte do dvou vyparených sklenic. Pripravte nálev svarením vína a octa a nalejte jej na cibule tak, aby byly zakryty. Sklenice zakryjte papírem na pecení, povazte a nechte stát do druhého dne. Druhý den budte zkonzumujte nebo sklenice uzavrete vícky a uchovávejte v chladu. Protoze v nálevu není pouzit zádný konzervacní prostredek vydrzí takto nalozená cibule v chladu jen asi 3 mesíce.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 09.11.09 vloženo
  • 8877x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 500 g cervené cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • ½ dl cukru
  • 3 PL balzamikového octa
  • 1 bobkový list
  • 1 dl cerveného vína
  • 10 kulicek cerného pepre
  • 1 KL soli
  • Nálev:
  • 3 dl cerveného vína
  • ½ dl balzamikového octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.2.16 16:55

Toto je již třetí várka téhle dobroty, ale u mnoha receptů zde dlužím zmínku o realizaci, tak zpětně: u nás si tahle cibule vydobyla místo po boku drůbežího masa a mně chutná i k rybě či vepřovému…
Je to nenáročné, leč výtečné, takže doporučuji :)
Jen sice otrocky na papír opsán olivový olej, ale já dávám sádlo…
Jo, a ten cukr napřed nechám rozpustit, jako na karamel, teprve pak dodám vše dle receptu, cukr dávám třtinový.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Červená cibule ve víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červená cibule ve víně

Zuzka1973
2343 příspěvků 16.2.16 17:52

K diskuzi:
sterilizace ani není potřeba… Vždy se sní bez problémů včas, ještě jsme neměli šanci zjistit, zda opravdu vydrží zmíněné tři měsíce, do měsíce je vždy nenávratně fuč :D
Kolikrát ani tu půl hodinu nedodržuji, když má cibule slabší vrstvy, dělám ji na skus, ale tak, aby nezůstala nedodělaná a nezkvasila… :mavam:

svato
1422 příspěvků 9.11.09 22:26
Re: Červená cibule ve víně.

Po 30 minútach varenia tá cibuľa už asi bude mäkká, tak chvíľa navyše by snáď nemusela uškodiť. Zatiaľ skúsim bez sterilizácie.

spiser
717 příspěvků 9.11.09 21:54
Re: Červená cibule ve víně. Dag.

Urcite. Ale mozná by se zmenila konzistence cibule. Já radeji pouzívám dánský konzervacní prostredek Atamon. Ten je absolutne neskodný a nemení ani chut, ani barvu. Ovsem za vyzkousení Tvuj návrh rozhodne stojí. Díky za nej!

dag
543 příspěvků 9.11.09 20:18
Re: Červená cibule ve víně.

Snad by šlo i krátce zasterilizovat.Co na to autor?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz