Recept Červená cibule ve víně

(Hodnoceno 1x) spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červená cibule ve víně

Úvod

Dobrá príloha k peceným rybám a k sýru.

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na plátky. V hrnci rozehrejte olej a na nem opecte cibuli do sklovata. Pridejte k ní cukr, ocet, bobkový list, víno a pepr a varte ca. 30 minut az se vetsina tekutiny vyparí. Osolte a rozdelte do dvou vyparených sklenic. Pripravte nálev svarením vína a octa a nalejte jej na cibule tak, aby byly zakryty. Sklenice zakryjte papírem na pecení, povazte a nechte stát do druhého dne. Druhý den budte zkonzumujte nebo sklenice uzavrete vícky a uchovávejte v chladu. Protoze v nálevu není pouzit zádný konzervacní prostredek vydrzí takto nalozená cibule v chladu jen asi 3 mesíce.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 09.11.09 vloženo
  • 9884x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 500 g cervené cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • ½ dl cukru
  • 3 PL balzamikového octa
  • 1 bobkový list
  • 1 dl cerveného vína
  • 10 kulicek cerného pepre
  • 1 KL soli
  • Nálev:
  • 3 dl cerveného vína
  • ½ dl balzamikového octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.2.16 16:55

Toto je již třetí várka téhle dobroty, ale u mnoha receptů zde dlužím zmínku o realizaci, tak zpětně: u nás si tahle cibule vydobyla místo po boku drůbežího masa a mně chutná i k rybě či vepřovému…
Je to nenáročné, leč výtečné, takže doporučuji :)
Jen sice otrocky na papír opsán olivový olej, ale já dávám sádlo…
Jo, a ten cukr napřed nechám rozpustit, jako na karamel, teprve pak dodám vše dle receptu, cukr dávám třtinový.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Červená cibule ve víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Červená cibule ve víně

Zuzka1973
2364 příspěvků 16.2.16 17:52

K diskuzi:
sterilizace ani není potřeba… Vždy se sní bez problémů včas, ještě jsme neměli šanci zjistit, zda opravdu vydrží zmíněné tři měsíce, do měsíce je vždy nenávratně fuč :D
Kolikrát ani tu půl hodinu nedodržuji, když má cibule slabší vrstvy, dělám ji na skus, ale tak, aby nezůstala nedodělaná a nezkvasila… :mavam:

svato
1429 příspěvků 9.11.09 22:26
Re: Červená cibule ve víně.

Po 30 minútach varenia tá cibuľa už asi bude mäkká, tak chvíľa navyše by snáď nemusela uškodiť. Zatiaľ skúsim bez sterilizácie.

spiser
717 příspěvků 9.11.09 21:54
Re: Červená cibule ve víně. Dag.

Urcite. Ale mozná by se zmenila konzistence cibule. Já radeji pouzívám dánský konzervacní prostredek Atamon. Ten je absolutne neskodný a nemení ani chut, ani barvu. Ovsem za vyzkousení Tvuj návrh rozhodne stojí. Díky za nej!

dag
544 příspěvků 9.11.09 20:18
Re: Červená cibule ve víně.

Snad by šlo i krátce zasterilizovat.Co na to autor?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz