Recept Čertí rohy

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čertí rohy

Postup

Jazyky uvaříme do měkka a ještě teplé oloupeme. Podélně rozřízneme - získáme tak dva kousky na porci. V misce smícháme mouku, pomerančovou kůru, chilli, sůl a sodu. Jazyky obalujeme v moučné směsi, pak namáčíme do rozšlehaných vajec a rychle smažíme v rozpáleném omastku. Osmažené rohy necháme okapat na ubrousku. V čisté pánvi necháme na másle zesklovatět oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpátky jazyky, zakápneme worcesterem a maggi. Zalijeme vínem, párkrát rohy otočíme, mezitím se nám vínko odpaří a my můžeme servírovat. Tato varianta je velice jemná, ale silnější nátury jistě dají o hodně více chilli.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 04.08.07 vloženo
  • 14936x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • [* http://muj.labuznik.com/obrazky/zlata/Rohy.jpg *]
  • 4 uzené vepřové jazyky
  • 2 PL celozrnné pšeničné jemné mouky (hladké)
  • 2 PL sušené pomerančové kůry
  • 1 KL chilli
  • 1 KL jedlé sody
  • 1 KL soli
  • 2 velká vejce
  • 1 PL másla
  • 1 cibule
  • 1 PL worcesteru
  • 1 PL tekutého "Maggi"
  • 1/8 l červeného vína
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čertí rohy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čertí rohy

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy... Dandí

tak po restartu počítače ještě jednou. Jsem ráda, že znovu chutnalo. také bych si dala, ale nemám to z těch tlamiček..... :D

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy - Zlato :-))

chutnalo, včera bylo repete , dík :-)

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy Dandi,

zahlídla a byla pak na kukačku v Tvém deníčku a máš to …krááásně načančané ..... a jestli i tak chutnalo, tak jsem potěšená a děkuji za vyzkoušení. :-))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy - zlato :-)

dík za nevšední recept z jazyků, dnes jsme si pochutnali :-)

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy...,

jo a mně zbydou jen tykadla..:-)

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Čertí maxirohy

Před pár lety jsem náhodou narazil na uzený koňský jazyk. Byla to papačka! Tak si představuji tento recept z koňskýma jazykama. Od zítřka opět začnu pídít po uzeném koňovi a doufám, že budu mít úspěch. Recept samozřejmě dávám do oblíbených a v případě úspěchu dám zprávu.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy-zlata

Někde jsem se dozvěděl , že je dobré při pečení kuřete, podlévat ho černým pivem. Snad to má mít chuť jako kachna. Zkusil jsem to, jestli jako kachna nevím, ale je to určitě zajímavé. Takže když mám doma pivo, tak všechna pečená , pekoucí se masa podlévám pivem. Myslím že je to jistá dobrá změna.
Zdravím M.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy

Ale to není vůbec špatný nápad, podlít pivkem a ještě pak lahváčkem zapít. Určitě se něco zkusí, díky Jolanko i Muchacho a hezký no skoro zbytek víkendu :-)).

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy-Muchacho

..po prve som ta uz davno nezahliadla a tiez po prve…jazyk ;-) ja ked som videla jazyk a tak krasne upraveny ci pripraveny a bez lahvace hned som si spomenula na teba.....tak preco tam do toho strkas rohy zas neni jasne mne o)) ..krasnu a veselu nedelu zelam…:)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy

nojo, já zase můžu úplně všecko a nemám jediný předsudek. Jen to musí být dobře uvařeno, tj. chuťově a také po hygienické stránce. Miluji tatarák, ústřice a podobnou syrovou havěť…Jen bych nechtěla být VIP hostem v nějaké čínské provincii, aby mi nabídli třeba ještě teplý opičí mozek- vycucnout brčkem, či hadí krev. To bych vzala nohy na ramena a prchala zpět na horu Říp:-)))))

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy Teo,

snad mě tu nebudou kamenovat, ale vajíčka může (hlavně v něčem sladkém) i když je už 10 let z domu…pa Z.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy - TEO63

Také jsem srab. A proto mi podobná otázka TARGET = _new už byla položena… :-)))
P.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy-Helcak

Také někdy používám víno na konci vaření, dušení na dochucení a závěr některých jídel.
Dostal jsem mailem vysvětlení od skutečného graduovaného odborníka na vína odpověď, proč se v lahvích s vínem používá jedovatý oxid siřičitý. Zkráceně- aby vytěsnil vzduch - kyslík, který způsobuje znehodnocení vína. Pak tam vzniká také kyselina aldehydová nebo tak nějak atd atd. Nejen proto dávám přednost pivu, jedinému sterilnímu nápoji. Převařenému. Ony zdraví prospěšné látky, které jsou v červeném víně, údajně obsahuje i pivo ! A zdravím , ať si pije kdokoli, cokoliv.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy- Zlati

a vejce synátor papá :-))))

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy...holkýýý,

zdravím a přeju hezký večer všem. Můj syn má, doufám pubertu dávno za sebou, ale taky nechce vzít, co „už měl někdo v …“ .
Teo jazyky i hovězí mají čas od času v Kauflandu. Ale zatím jsem vždycky viděla a kupovala jen uzené. :-)))

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy

Muchacho, mám dojem, že kdykoli někdo ze zdejších pravidelných návštěvníků podlije pokrm vínem, vzpomene na tebe :-) - musíš mít úúkrutánské škytavky… :-D

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy-jolana

jolanko, jak si mohla poznat , že já a parohy, nebo rohy ?! A proč zrovna já ?Nicméně receptík zajímavý. Mám přístup i k uzenému hovězímu jazyku. Kdo ho neochutnal o moc přišel.
Hezký večer přeje Muchacho.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy

nějak jsem dlouho uzené vepřové jazyky neviděla, natož hovězí! To už vůbec ne. Asi nejsou IN ! No kdo by z těch dnešních pubošů proboha jedl jazyk? :-) A přitom je to tak vynikající masíčko! Ukládám pro případ, že je někde seženu. Uzený hovězí jazyk s bramborovou kaší nebo v aspiku..mňam…:-)))) A teď ty čertí rohy…:))

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy, Zlato

Zlato, jazyky mám moc ráda a už jsem je asi 3, 4 roky nejedla, tak dík za připomenutí. Počkám si ale, až začne škola. Jdu odpočítávat…

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čertí rohy

…to je taky krasny recept ako stvoreny pre Muchacho…zdravim Zlati, pekny receptik s krasnym menom asi sa k tomu hodi lahvac ;))…prijemny vecer ;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Mrkvový salát Mrkvový salát
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz