Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jazyky uvaříme do měkka a ještě teplé oloupeme. Podélně rozřízneme - získáme tak dva kousky na porci. V misce smícháme mouku, pomerančovou kůru, chilli, sůl a sodu. Jazyky obalujeme v moučné směsi, pak namáčíme do rozšlehaných vajec a rychle smažíme v rozpáleném omastku. Osmažené rohy necháme okapat na ubrousku. V čisté pánvi necháme na másle zesklovatět oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpátky jazyky, zakápneme worcesterem a maggi. Zalijeme vínem, párkrát rohy otočíme, mezitím se nám vínko odpaří a my můžeme servírovat. Tato varianta je velice jemná, ale silnější nátury jistě dají o hodně více chilli.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čertí rohy
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
tak po restartu počítače ještě jednou. Jsem ráda, že znovu chutnalo. také bych si dala, ale nemám to z těch tlamiček.....
chutnalo, včera bylo repete , dík
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
zahlídla a byla pak na kukačku v Tvém deníčku a máš to …krááásně načančané ..... a jestli i tak chutnalo, tak jsem potěšená a děkuji za vyzkoušení.
dík za nevšední recept z jazyků, dnes jsme si pochutnali
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
jo a mně zbydou jen tykadla..:-)
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Před pár lety jsem náhodou narazil na uzený koňský jazyk. Byla to papačka! Tak si představuji tento recept z koňskýma jazykama. Od zítřka opět začnu pídít po uzeném koňovi a doufám, že budu mít úspěch. Recept samozřejmě dávám do oblíbených a v případě úspěchu dám zprávu.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Někde jsem se dozvěděl , že je dobré při pečení kuřete, podlévat ho černým pivem. Snad to má mít chuť jako kachna. Zkusil jsem to, jestli jako kachna nevím, ale je to určitě zajímavé. Takže když mám doma pivo, tak všechna pečená , pekoucí se masa podlévám pivem. Myslím že je to jistá dobrá změna.
Zdravím M.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale to není vůbec špatný nápad, podlít pivkem a ještě pak lahváčkem zapít. Určitě se něco zkusí, díky Jolanko i Muchacho a hezký no skoro zbytek víkendu
.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..po prve som ta uz davno nezahliadla a tiez po prve…jazyk
ja ked som videla jazyk a tak krasne upraveny ci
pripraveny a bez lahvace hned som si spomenula na teba.....tak preco tam do toho
strkas rohy zas neni jasne mne o)) ..krasnu a veselu nedelu zelam…:)
935 příspěvků 25.1.09 03:43
nojo, já zase můžu úplně všecko a nemám jediný předsudek. Jen to musí být dobře uvařeno, tj. chuťově a také po hygienické stránce. Miluji tatarák, ústřice a podobnou syrovou havěť…Jen bych nechtěla být VIP hostem v nějaké čínské provincii, aby mi nabídli třeba ještě teplý opičí mozek- vycucnout brčkem, či hadí krev. To bych vzala nohy na ramena a prchala zpět na horu Říp:-)))))
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
snad mě tu nebudou kamenovat, ale vajíčka může (hlavně v něčem sladkém) i když je už 10 let z domu…pa Z.
Také jsem srab. A proto mi podobná otázka TARGET = _new už byla položena…
P.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Také někdy používám víno na konci vaření, dušení na dochucení a závěr některých jídel.
Dostal jsem mailem vysvětlení od skutečného graduovaného odborníka na vína odpověď, proč se v lahvích s vínem používá jedovatý oxid siřičitý. Zkráceně- aby vytěsnil vzduch - kyslík, který způsobuje znehodnocení vína. Pak tam vzniká také kyselina aldehydová nebo tak nějak atd atd. Nejen proto dávám přednost pivu, jedinému sterilnímu nápoji. Převařenému. Ony zdraví prospěšné látky, které jsou v červeném víně, údajně obsahuje i pivo ! A zdravím , ať si pije kdokoli, cokoliv.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
a vejce synátor papá
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
zdravím a přeju hezký večer všem. Můj syn má, doufám pubertu dávno za sebou, ale taky nechce vzít, co „už měl někdo v …“ .
Teo jazyky i hovězí mají čas od času v Kauflandu. Ale zatím jsem vždycky viděla a kupovala jen uzené.
Muchacho, mám dojem, že kdykoli někdo ze zdejších pravidelných návštěvníků podlije pokrm vínem, vzpomene na tebe
- musíš mít úúkrutánské
škytavky… 
361 příspěvků 25.1.09 03:43
jolanko, jak si mohla poznat , že já a parohy, nebo rohy ?! A proč zrovna já ?Nicméně receptík zajímavý. Mám přístup i k uzenému hovězímu jazyku. Kdo ho neochutnal o moc přišel.
Hezký večer přeje Muchacho.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
nějak jsem dlouho uzené vepřové jazyky neviděla, natož hovězí! To už vůbec ne. Asi nejsou IN ! No kdo by z těch dnešních pubošů proboha jedl jazyk?
A přitom je to tak vynikající
masíčko! Ukládám pro případ, že je někde seženu. Uzený hovězí jazyk
s bramborovou kaší nebo v aspiku..mňam…:-)))) A teď ty čertí
rohy…:))
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlato, jazyky mám moc ráda a už jsem je asi 3, 4 roky nejedla, tak dík za připomenutí. Počkám si ale, až začne škola. Jdu odpočítávat…
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…to je taky krasny recept ako stvoreny pre Muchacho…zdravim Zlati, pekny receptik s krasnym menom asi sa k tomu hodi lahvac
…prijemny vecer 