Recept Čerstvé bylinkové pulao
Polda
Indická kuchyně
Do oblíbených
Chci uvařit
Tisk
Postup
1.
V pevném hrnci roztopte olej. Přidejte římský kmín, semínka hořčice, pískavice, skořicovou kůru, lusky kardamomu, bobkový list, chilli, zázvor, podle chuti přisolte a za občasného míchání vařte asi 2 minuty. Přidejte rýži, citrónovou šťávu, koriandr, mátu, kopr, bazalku, pažitku a vodu a přiveďte do varu. Ztlumte oheň, přikryjte a povařte ještě asi 15 - 20 minut dokud rýže není hotová. Před podáváním vyndejte bobkový list a skořicovou kůru.
Recept je z kategorií:
Bezmasá jídla
Nahlásit recept
- 08.03.07 vloženo
- 3092x zobrazeno
Čas přípravy
Počet porcí
Ingredience
- Toto jídlo je vlastně pilaf připravený z vody, koření, a spousty čerstvých bylinek, které se vaří dohromady dokud se voda nevstřebá a rýže nezměkne.
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička zrníček římského kmínu
- 1 lžička černých hořčičných semínek
- 1/2 lžičky semínek fenyklu
- 1/4 lžičky semínek pískavice
- 1 kousek skořicové kůry
- 2 najemno nakrájené lusky kardamomu
- 2 bobkové listy
- 1 čerstvě nasekaná chilli paprička, červená nebo zelená
- 2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru
- sůl
- 400 g rýže basmati
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce čerstvě nakrájeného koriandru
- 2 lžíce čerstvě nakrájeného kopru
- 2 lžíce čerstvě nakrájené máty
- 2 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
- 1 lžíce čerstvě natrhané pažitky
- 1 litr vody
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Diskuse k receptu Čerstvé bylinkové pulao
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čerstvé bylinkové pulao
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Poldo,
připravovala jsem už 2×, je to opravdu vynikající úprava rýže! Podruhé jsem trošku recept pro sebe pozměnila - bylinky a chilli papričku jsem přidala do uvařené rýže až na konec, takže takové opravdu čerstvé pulao.
Díky za výborný recept. M.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Poldo, sice som nemala vsetky koreniny( cierne horc.semena) - byllinky ano …ale je to moc chutne, vonaveunke- lahoda…pekny den.