Recept Čerstvé bylinkové pulao

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. V pevném hrnci roztopte olej. Přidejte římský kmín, semínka hořčice, pískavice, skořicovou kůru, lusky kardamomu, bobkový list, chilli, zázvor, podle chuti přisolte a za občasného míchání vařte asi 2 minuty. Přidejte rýži, citrónovou šťávu, koriandr, mátu, kopr, bazalku, pažitku a vodu a přiveďte do varu. Ztlumte oheň, přikryjte a povařte ještě asi 15 - 20 minut dokud rýže není hotová. Před podáváním vyndejte bobkový list a skořicovou kůru.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 2853x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 20 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Toto jídlo je vlastně pilaf připravený z vody, koření, a spousty čerstvých bylinek, které se vaří dohromady dokud se voda nevstřebá a rýže nezměkne.
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička zrníček římského kmínu
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky semínek fenyklu
  • 1/4 lžičky semínek pískavice
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 2 najemno nakrájené lusky kardamomu
  • 2 bobkové listy
  • 1 čerstvě nasekaná chilli paprička, červená nebo zelená
  • 2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 400 g rýže basmati
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce čerstvě nakrájeného koriandru
  • 2 lžíce čerstvě nakrájeného kopru
  • 2 lžíce čerstvě nakrájené máty
  • 2 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • 1 lžíce čerstvě natrhané pažitky
  • 1 litr vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čerstvé bylinkové pulao

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čerstvé bylinkové pulao

Poldo,
připravovala jsem už 2×, je to opravdu vynikající úprava rýže! Podruhé jsem trošku recept pro sebe pozměnila - bylinky a chilli papričku jsem přidala do uvařené rýže až na konec, takže takové opravdu čerstvé pulao.
Díky za výborný recept. M. :-)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čerstvé bylinkové pulao

Poldo, sice som nemala vsetky koreniny( cierne horc.semena) - byllinky ano …ale je to moc chutne, vonaveunke- lahoda…pekny den. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz