Recept Čerstvé bylinkové pulao

Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. V pevném hrnci roztopte olej. Přidejte římský kmín, semínka hořčice, pískavice, skořicovou kůru, lusky kardamomu, bobkový list, chilli, zázvor, podle chuti přisolte a za občasného míchání vařte asi 2 minuty. Přidejte rýži, citrónovou šťávu, koriandr, mátu, kopr, bazalku, pažitku a vodu a přiveďte do varu. Ztlumte oheň, přikryjte a povařte ještě asi 15 - 20 minut dokud rýže není hotová. Před podáváním vyndejte bobkový list a skořicovou kůru.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 3271x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 20 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Toto jídlo je vlastně pilaf připravený z vody, koření, a spousty čerstvých bylinek, které se vaří dohromady dokud se voda nevstřebá a rýže nezměkne.
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička zrníček římského kmínu
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky semínek fenyklu
  • 1/4 lžičky semínek pískavice
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 2 najemno nakrájené lusky kardamomu
  • 2 bobkové listy
  • 1 čerstvě nasekaná chilli paprička, červená nebo zelená
  • 2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 400 g rýže basmati
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce čerstvě nakrájeného koriandru
  • 2 lžíce čerstvě nakrájeného kopru
  • 2 lžíce čerstvě nakrájené máty
  • 2 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • 1 lžíce čerstvě natrhané pažitky
  • 1 litr vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čerstvé bylinkové pulao

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čerstvé bylinkové pulao

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čerstvé bylinkové pulao

Poldo,
připravovala jsem už 2×, je to opravdu vynikající úprava rýže! Podruhé jsem trošku recept pro sebe pozměnila - bylinky a chilli papričku jsem přidala do uvařené rýže až na konec, takže takové opravdu čerstvé pulao.
Díky za výborný recept. M. :-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čerstvé bylinkové pulao

Poldo, sice som nemala vsetky koreniny( cierne horc.semena) - byllinky ano …ale je to moc chutne, vonaveunke- lahoda…pekny den. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz