Recept Čerstvá pistáciová zálivka

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čerstvá pistáciová zálivka

Úvod

Použijte 3-4 lžíce jako zálivku přes půl kila grilovaného chřestu, nebo ji zkuste použít na grilovaného lososa či jiné maso. Zbývající zálivku ukládejte vždy v lednici ve vzduchotěsné nádobě. Vydrží 3 - 5 dnů.

Postup

Všechny ingredience z prvního bloku (bez oleje a pistácií) umixujeme v mixéru do hladka. Do bežícího mixéru pomalu vléváme olivový olej a zpracovávme hmotu do hladka. Jakmile je hmota hladká, vypneme mixér, vsypeme dovnitř pstácie a pulsy mixéru je ve hmotě najemno posekáme.

Recept je z kategorií: Studené omáčky

Nahlásit recept

  • 28.03.10 vloženo
  • 2925x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1/3 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1 šalotka, nasekaná
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky Dijonské hořčice
  • 3/4 lžíčky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku vyloupaných pistácií

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čerstvá pistáciová zálivka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz