Recept Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

Postup

Zpracovat všechny ingredience na vále a přikryté nechat po 15min. odpočinout. Vyválet těsto a vyložit jím dno a strany vymaštěné formy na pružinu. Těsto má přesahovat okraje formy. Nalít nádivku dovnitř a přeložit přes ni převysující těsto. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 40min. Nádivka: Opražit mandle a najemno je posekat. Oddělit žloutky od bílků a našlehat bílky do tuha. Našlehat žloutky s cukrm do pěny. Pomalu a postupně přidávat kakao a kávu. Potom přidat kůru a likér. Dobře zamíchat a lehce dovnitř vložit sníh z bílků. Nechat stát. TIP: Sassolino likér je anýzový likér, který je z městečka Sassuolo z italské oblasti Emillia-Romagna. Může se zaměnit za jiný likér.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 19.09.03 vloženo
  • 7472x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 150g polohrubé mouky
  • 150g másla
  • 70g cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • Nádivka:
  • 100g oloupaných mandlí
  • 4 vejce
  • 120g cukru
  • 100g kakaa
  • 3 lžíce na jemno pomleté dobré kávy
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 150ml Sassolino likéru, nebo jiného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

sveva
751 příspěvků 3.4.09 00:49
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Až budu mít čas napíši vám všechno o dortu Barozzi. Ale je to úplně něco jiného, než je popsáno v receptu. Sassolino už vás nemusí trápit, protože tam také není. Babi nic ve zlém, ale labužníci si zaslouží dobré informace.

nudle
137 příspěvků 2.4.09 23:19
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

dekuji za inspirace, dort je v planu na vikend. dam vedet jak to dopadlo.

casino
4495 příspěvků 2.4.09 22:15
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Konkretně italové používají tzv.ALKOHOLÁTY, kterými se skrápí korpusy a přidávají se i do náplní. Kromě ochucení zvyšují trvanlivost a vláčnost produktu. V tomto případě je otázne, kolik špiritusu v dortu zůstane. Mandle, káva, kakao, kůra, to je chutí až,až - nic nepokazíte brandy, rum dodá trochu vanilky, vodka pouze líh a vodu. Aby to nebylo suché, tak v krajní nouzi deci H2O :-))

anickav
2904 příspěvků 2.4.09 22:01
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Kolegyne, zapojila som svoju chuťovú predstavivosť, čo poviete na vanilku? Teda ak existuje niečo ako vanilkový likér. Mne by :,-(la aj griotka. (To je jediný likér, čo dokážem vypiť, tak by som ju tam kľudne dala.)

nudle
137 příspěvků 2.4.09 21:30
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

no, ja na tom byla stejne. ale ted k veci, cili k dortu. anyz nemuzu ani citit, amareto je mi moc vyrazne. uvazuji o kavovem likeru. nebo ma nekdo jiny napad?

Alis
2617 příspěvků 2.4.09 21:14
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

No, to jsem se zase vycajchnovala…
Přečtu ingredience, položím otázku… Proč bych dočetla až do konce, že?
Aničko moje, jsi zase o několik levelů výš :-))))

Pěkný den!

Alis

anickav
2904 příspěvků 2.4.09 21:10
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera,alis,

babi píše, že je to „anýzový likér“. Tak ja by som si tipla, že chutí po aníze. U nás je spisovne ozaj aníz. :-)

Alis
2617 příspěvků 2.4.09 20:25
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

můžete mi někdo, prosím, prozradit, jak chutná Sassolino likér? Děkuji :-)

casino
4495 příspěvků 2.4.09 20:01
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Radio Jerevan by nejspíš odpovědělo: K první větě Vašeho souvětí konstatujeme ANO :-) ke druhé větě zní odpověď NE :o)

nudle
137 příspěvků 2.4.09 19:56
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

dik, to byla rajcata na ocich.

Jenofefa
1315 příspěvků 2.4.09 19:55
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Ale peče: viz nahoře „Nalít nádivku dovnitř a přeložit přes ni převysující těsto. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 40min.“ :-)

nudle
137 příspěvků 2.4.09 19:42
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

asi si stojim na vedeni, ta nadivka se nepece?

casino
4495 příspěvků 29.3.09 09:49
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Nedávno jsem ochutnal v restauraci-mohu jen doporučit :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz