Recept Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

Postup

Zpracovat všechny ingredience na vále a přikryté nechat po 15min. odpočinout. Vyválet těsto a vyložit jím dno a strany vymaštěné formy na pružinu. Těsto má přesahovat okraje formy. Nalít nádivku dovnitř a přeložit přes ni převysující těsto. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 40min. Nádivka: Opražit mandle a najemno je posekat. Oddělit žloutky od bílků a našlehat bílky do tuha. Našlehat žloutky s cukrm do pěny. Pomalu a postupně přidávat kakao a kávu. Potom přidat kůru a likér. Dobře zamíchat a lehce dovnitř vložit sníh z bílků. Nechat stát. TIP: Sassolino likér je anýzový likér, který je z městečka Sassuolo z italské oblasti Emillia-Romagna. Může se zaměnit za jiný likér.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 19.09.03 vloženo
  • 7345x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 150g polohrubé mouky
  • 150g másla
  • 70g cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • Nádivka:
  • 100g oloupaných mandlí
  • 4 vejce
  • 120g cukru
  • 100g kakaa
  • 3 lžíce na jemno pomleté dobré kávy
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 150ml Sassolino likéru, nebo jiného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera

sveva
751 příspěvků 03.04.09 00:49
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Až budu mít čas napíši vám všechno o dortu Barozzi. Ale je to úplně něco jiného, než je popsáno v receptu. Sassolino už vás nemusí trápit, protože tam také není. Babi nic ve zlém, ale labužníci si zaslouží dobré informace.

nudle
137 příspěvků 02.04.09 23:19
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

dekuji za inspirace, dort je v planu na vikend. dam vedet jak to dopadlo.

casino
4488 příspěvků 02.04.09 22:15
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Konkretně italové používají tzv.ALKOHOLÁTY, kterými se skrápí korpusy a přidávají se i do náplní. Kromě ochucení zvyšují trvanlivost a vláčnost produktu. V tomto případě je otázne, kolik špiritusu v dortu zůstane. Mandle, káva, kakao, kůra, to je chutí až,až - nic nepokazíte brandy, rum dodá trochu vanilky, vodka pouze líh a vodu. Aby to nebylo suché, tak v krajní nouzi deci H2O :-))

anickav
2904 příspěvků 02.04.09 22:01
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Kolegyne, zapojila som svoju chuťovú predstavivosť, čo poviete na vanilku? Teda ak existuje niečo ako vanilkový likér. Mne by :,-(la aj griotka. (To je jediný likér, čo dokážem vypiť, tak by som ju tam kľudne dala.)

nudle
137 příspěvků 02.04.09 21:30
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

no, ja na tom byla stejne. ale ted k veci, cili k dortu. anyz nemuzu ani citit, amareto je mi moc vyrazne. uvazuji o kavovem likeru. nebo ma nekdo jiny napad?

Alis
2617 příspěvků 02.04.09 21:14
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

No, to jsem se zase vycajchnovala…
Přečtu ingredience, položím otázku… Proč bych dočetla až do konce, že?
Aničko moje, jsi zase o několik levelů výš :-))))

Pěkný den!

Alis

anickav
2904 příspěvků 02.04.09 21:10
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera,alis,

babi píše, že je to „anýzový likér“. Tak ja by som si tipla, že chutí po aníze. U nás je spisovne ozaj aníz. :-)

Alis
2617 příspěvků 02.04.09 20:25
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

můžete mi někdo, prosím, prozradit, jak chutná Sassolino likér? Děkuji :-)

casino
4488 příspěvků 02.04.09 20:01
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Radio Jerevan by nejspíš odpovědělo: K první větě Vašeho souvětí konstatujeme ANO :-) ke druhé větě zní odpověď NE :o)

nudle
137 příspěvků 02.04.09 19:56
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

dik, to byla rajcata na ocich.

Jenofefa
1315 příspěvků 02.04.09 19:55
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Ale peče: viz nahoře „Nalít nádivku dovnitř a přeložit přes ni převysující těsto. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C po 40min.“ :-)

nudle
137 příspěvků 02.04.09 19:42
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

asi si stojim na vedeni, ta nadivka se nepece?

casino
4488 příspěvků 29.03.09 09:49
Re: Černý dort - Torta Barozzi o Torta Nera.

Nedávno jsem ochutnal v restauraci-mohu jen doporučit :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Květáková polévka Květáková polévka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz